banner left

Proljeće s Vokabulom

banner right

Kako kupiti certifikat njemačkog jezika i izvući se nekažnjeno?

AI Brzi sažetak Naše bogato iskustvo rada s ljudima je pokazalo da je minimalan broj sati potreban za svladavanje određene razine znanja 60, a optimalan 72 sata, i to u razdoblju od 3 mjeseca. A...

min čitanja

Vokabula
16.02.2020
|
Ažurirano 16.02.2020

AI Brzi sažetak

  • Naše bogato iskustvo rada s ljudima je pokazalo da je minimalan broj sati potreban za svladavanje određene razine znanja 60, a optimalan 72 sata, i to u razdoblju od 3 mjeseca.
  • Ako na Internetu ne pronalazi način kako to napraviti i proći nekažnjeno, logika nam nalaže da je njen idući cilj saznati kako naučiti njemački u najkraćem mogućem roku.
  • Ako ti njemački jezik treba zbog posla/selidbe/promjene u životu, vrijeme je da se zasučeš rukave i dobiješ taj certifikat njemačkog jezika kako treba –.

Ukoliko znatiželja nije jedini razlog zbog koje si kliknuo/kliknula na naslov ovog bloga, i zanima te kako kupiti certifikat njemačkog jezika bez da položiš Goethe ispit, moramo ti reći da je vrijeme da ozbiljno popričamo.

Da, znamo da „rješavanje“ diplome, dozvola i ostalih važnih životnih pitanja s „kovertom“ kod nas nije ništa neobično. No, kod učenja njemačkog jezika to ti baš i ne prolazi.

Ustvari ne prolazi nikako. ¯_(ツ)_/¯

Evo i jednog slikovitog primjera koji nije daleko od stvarnih situacija u svakodnevnom životu. Protagonistu naše priče nazvat ćemo Alen.

Dakle, Alen dolazi iz dobrostojeće obitelji koja je oduvijek htjela da njihov sin bude stomatolog. Alen zapravo želi biti socijalni radnik, ali to nije ni važno. Upisuje stomatologiju zbog mira u kući.

Ispiti mu ne idu ali nikako, sve dok Alenov otac ne uskači poput super-heroja. S kovertom.

Nakon četiri godine i više takvih koverti, Alen dobiva diplomu. Svi su sretni, obitelj slavi, vrti se pečenje, mama ga hvali po komšiluku. Ali osim diplome, Alen ima i jedan veliki problem. On nema blage veze što stomatolog treba raditi i kako.

Kako odglumiti da si stomatolog? Nikako! Jednako kao i da znaš njemački jezik ako si svoj certifikat dobio u zamjenu za kovertu.

Ako ti njemački jezik treba zbog posla/selidbe/promjene u životu, vrijeme je da se zasučeš rukave i dobiješ taj certifikat njemačkog jezika kako treba – učenjem. I to ne bilo kakvim, nego učenjem njemačkog jezika na način koje garantira najbolje rezultate.

Extraintenzivni tečajevi ili kako najbrže i najpovoljnije do certifikata u BiH?

Sigurno si barem jednom u životu gledao/gledala Top shop reklamu. Ono što nas prosječna Top shop reklama može naučiti je da su epiteti poput turbo, super, extra i mega najbolji način za prikrivanje očitih nedostataka. U bilo kojem smislu.

Tako će ti recimo dnevna soba nakon bojanja jednim super krečkom (ako ne znaš o čemu pričamo slobodno upiši u Google) izgledati kao da si boju nanosio/la praćkom na zid.

I to nije sve! Uz to dobiješ i gratis tavu na kojoj možeš peći plastične čaše da se ne zalijepe, kako nam to reklama lijepo demonstrira. Jer, sasvim logično, tko od nas nekad ne dobije želju ispeći plastičnu čašu?

Možda se sada smiješ, ali vjeruj nam tako se i mi smijemo kada vidimo oglase za turbo brze, extra intenzivne i super povoljne tečajeve njemačkog jezika koji ti “garantiraju” najbrži put do certifikata.

Znaš koji je najbrži put do certifikata? Onaj na kojem ne gubiš vrijeme na tečajeve koji ulažu više u reklame nego u svoje programe i profesore.

Zašto ti to govorimo? Zato jer Vokabula okuplja tim stručnjaka i iskrenih zaljubljenika u njemački jezik koji žele promijeniti način na koji ti učiš njemački jezik. Umjesto dosadnih predavanja, polaznicima osiguravamo zabavne, interaktivne sate. Na njihove predrasude o njemačkom jeziku odgovaramo lakoćom savladavanja gradiva. Uz to, točno znamo i koliko ti je vremena potrebno da kroz pametno učenje, njemački naučiš kako treba.

Naše bogato iskustvo rada s ljudima je pokazalo da je minimalan broj sati potreban za svladavanje određene razine znanja 60, a optimalan 72 sata, i to u razdoblju od 3 mjeseca.

Ne želimo da tečaj njemačkog upamtiš kao vojni kamp. Volimo njemački jezik i vjerujemo u modernu nastavu i baš zato činimo sve kako bi kroz naše tečajeve izvukli maksimum iz svakog našeg polaznika. A glavna potvrda našeg uspjeha je osmijeh na licu naših polaznika i onaj trenutak kad položite Goethe ispit.

Vikend tečajevi njemačkog i „Nauči njemački dok spavaš“

Pokušali smo se na trenutak staviti u kožu osobe koja Googla „kako kupiti certifikat njemačkog jezika?“.

goethe ispit ili kupiti certifikat njemačkog jezika?

Ono što sigurno znamo je da takvoj osobi treba potvrda o znanju njemačkog što prije, koji god da je razlog. Ako na Internetu ne pronalazi način kako to napraviti i proći nekažnjeno, logika nam nalaže da je njen idući cilj saznati kako naučiti njemački u najkraćem mogućem roku.

U moru sadržaja koje ti Internet nudi kao rezultat pretrage „tečaj njemačkog jezika u Mostaru“ stvarno možeš naći svašta. No, pravi „biseri“ kriju se u rezultatima koje dobiješ kada svoju pretragu proširiš riječima „kako najbrže završiti tečaj njemačkog jezika“.

Naši apsolutni favoriti su oglasi za vikend tečajeve njemačkog ili, još bolje, učenje njemačkog dok spavaš.

Što je poanta? Umjesto da gubiš vrijeme na čitanje ovakvih oglasa koji imaju učinak kemijskog pilinga na tvoj mozak, što kažeš na to da naučiš njemački kroz tečaj?

I to ne bilo kakav tečaj, već tečaj njemačkog jezika koji ti pruža najveći broj sati za najmanju cijenu po satu? Istina, ne traje samo jedan vikend, ali sve ostalo prilagođavamo isključivo tvojim potrebama i uz to nudimo ti nekoliko dostupnih programa.

Tako možeš izabrati Standardni tečaj njemačkog jezika koji obuhvaća 80 nastavnih jedinica kroz 10 tjedana. Ovaj inovativan program te uči njemački jezik i ujedno priprema da uspješno položiš Goethe ispit. Dovoljno je reći da je ovo jedini program ovakve vrste u BiH.

Druga opcija je Intenzivni tečaj njemačkog jezika u kraćem trajanju od 10 tjedana, koji smo osmislili od nule za sve koji žele što prije kvalitetno naučiti njemački.

Tako za manje grupe polaznika organiziramo čak 120 nastavnih jedinica (3x tjedno) u razdoblju od 10 tjedana nakon čega završiš jednu cijelu razinu, kao npr. A1. Da, u Vokabuli ćemo te naučiti razliku između „žuriti se“ i „žuriti se naučiti“.

„Certifikat“ koji to nije i kako prepoznati lažnjake?

Certifikat o završenoj razini poznavanja njemačkog jezika je potvrda da se tvoje ulaganje vremena i truda zaista isplatilo.

Taj komad papira ima vrijednost kojom se želiš dokazati novom šefu, napredovati na radnom mjestu ili otvoriti nove poslovne prilike negdje vani. Na žalost, iz iskustva znamo da puno ljudi još uvijek ne zna kako točno takav certifikat izgleda, što je brojnim kvazi-tečajevima njemačkog ostavilo ogroman prostor za „lov u mutnom“.

Ono što moraš znati je da većina škola stranih jezika izdaje potvrde, a tebi treba legalni i valjani Goethe certifikat koji priznaje Njemačko veleposlanstvo i kojeg dobiješ jedino nakon što položiš Goethe ispit.

Čak i ako ti tu potvrdu prevedu na njemački, pa lijepo velikim slovima napišu „Zertifikat“, ona je i dalje običan komad papira koji ne vrijedi nigdje. Dobro, možeš ga uokviriti i objesiti na zid, ali vjerujemo da ima i jeftinijih dekoracija.

Vokabula surađuje sa Goethe-Institutom i upravo zato smo osmislili programe u skladu sa najvišim standardima. Naš svaki polaznik prolazi inicijalnu procjenu znanja njemačkog jezika, kako bi ga mogli uvrstiti točno u onu grupu koja je na njegovoj razini.

Da, mi ne nudimo poput drugih besplatan novi tečaj ako ne budeš zadovoljan/na razinom stečenog znanja, jer za to neće biti potrebe. Mi cijenimo tvoje vrijeme i ne želimo da tri mjeseca tvog rada i truda ode u nepovrat već nam je cilj da položiš ispit iz prvog pokušaja.

Baš zato ti ne nudimo samo tečaj njemačkog, nego jedno potpuno drugačije iskustvo učenja koje otvara vrata u svijet pun novih prilika.

Želiš saznati više o našim programima? Kontaktiraj nas već danas i reći ćemo ti koja je opcija za tebe najbolja.

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za naš newsletter

Ispunite podatke i na email ćemo vam jednom mjesečno slati korisne i zanimljive stvari. Obećavamo da nećemo slati slam.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!