B1 kurs njemačkog: Poboljšaj svoje vještine

Prelazak s početnog na srednji nivo može se činiti izazovnim, ali dolazi s brojim prednostima. Unaprijedi svoje jezične vještine, uključi se u zanimljive razgovore i savladaj naprednu gramatiku s Vokabulom.

U Vokabuli smo posvećeni tome da učenje jezika učinimo zabavnim i privlačnim za sve. Naši kursevi njemačkog jezika, koje vode stručni i predani predavači, pokrivaju sve 4 jezične vještine; čitanje, govor, slušanje i pisanje. U Vokabuli razumijemo da se učenje mora prilagoditi tvom jedinstvenom životnom stilu; zato pružamo sve potrebne alate i izvrsne predavače koji će ti pružiti podršku na svakom koraku. Pridruži se Vokabuli i otključaj nove mogućnosti kroz ovladavanje jezikom.

Pogledaj još i Vokabuline: intenzivne kurseve njemačkog, brze kurseve njemačkog, privatne kurseve njemačkog – Master 1:1, konverzacijske kurseve njemačkog, večernje kurseve njemačkog za zaposlene, kurseve gramatike njemačkog jezika, kurseve čitanja na njemačkom.

a1 kurs njemačkog - potvrda

Pregled B1 kursa njemačkog jezika

Kada završite tečaj njemačkog jezika B1 razine, moći ćete pouzdano:

  • Razumjeti glavne točke scenarija koji se redovito susreću, kao što su posao, škola i slobodno vrijeme
  • Nosite se s većinom situacija koje se pojave tijekom putovanja
  • Napravite jednostavne tekstove na temu od osobnog interesa
  • Opišite iskustva, događaje, snove, nade i ambicije, dajući razloge i mišljenja zašto

Učenje B1 njemačkog jezika s ciljevima usklađenim s ZEROJ-om

Ako gledaš stranicu u vezi B1 kursa njemačkog jezika, već si dobro upoznat s njemačkim i spreman si sebi postaviti još malo izazova. Stjecanje B1 certifikata može ti pomoći u stjecanju njemačkog državljanstva puno ranije, jer pokazuje tvoju stvarnu predanost njemačkom jeziku i kulturi.

Nakon što završiš kurs njemačkog jezika B1 nivoa s Vokabulom, trebao bi moći pouzdano razumjeti i nositi se s većinom situacija na radnom mjestu, u obrazovnom okruženju ili u društvu. Moći ćeš napisati povezane tekstove o područjima osobnog interesa i opisati svoja iskustva, snove, nade i ambicije.

B1 kurs njemačkog jezika u scenarijima iz stvarnog svijeta

Prelazak s A2 na B1 nivo ključan je korak u učenju njemačkog jezika. B1 nivo obuhvaća sve jezične, leksičke i gramatičke osnove, s naglaskom na složenijim temama poput hipotetičkih situacija, prošlih vremena glagola, dativa i akuzativa glagola, itd.

Vokabulina metoda osmišljena je tako da se odmah upustiš u praktične teme poput “Života u inozemstvu”. Cilj nam je da se osjećaš sigurno primjenjujući naučeno već od prve lekcije! Kako napreduješ kroz nivoe pod vodstvom naših ljubaznih izvornih govornika, teme će postajati sve izazovnije.

Naši predavači pružaju personalizirane povratne informacije i provjeravaju razumijevanje svakog člana grupe na kraju svake sesije. Uvijek ima vremena za pitanja, a naši predavači rado pomažu.

Primjeri lekcija na našem B1 kursu njemačkog jezika

Evo pregleda raznih poglavlja nastavnog plana i programa s kojima ćeš se susresti tijekom B1 kursa njemačkog u Vokabuli. Ovo je nastavni plan i program koji koristimo za nastavu u malim grupama i privatne satove 1-na-1. Ako odabereš privatne sate, moći ćeš proširiti raspona tema, pored onih ponuđenih.

Naučite kako obaviti razgovor za posao. Da biste to učinili, naučit ćete kako pregovarati o uvjetima rada i kako uspostaviti prvi kontakt s timom.

U ovom poglavlju naših B1 tečajeva njemačkog jezika čitat ćete o novim zanimanjima i vrlo traženim poslovima te o važnosti kulture na poslu.

Naučit ćete ‘Konjunktiv II’ s modalnim glagolima u sadašnjem i prošlom vremenu i više vremenskih priloga.

Naučite kako razgovarati o ekološkim problemima i rješenjima. Da biste to učinili, naučit ćete kako izraziti želje i rječnik o recikliranju i klimatskim promjenama.

U ovom poglavlju čitat ćete o zagađenju i katastrofama koje uzrokuju ljudi.

Uvježbat ćete deklinaciju pridjeva i naučiti više o njihovim oblicima. Osim toga, naučit ćete dvočlane prijedloge i njihova značenja.

Naučite razgovarati o kulturnim razlikama. Da biste to učinili, naučit ćete vokabular koji se odnosi na identitet, nacionalnost i etničku pripadnost.

U ovom poglavlju naučit ćete o multikulturalizmu i tradicijama, kao i o glavnim kulturama i učincima globalizacije.

Naučit ćete različita značenja rečeničnih struktura s ‘haben’ ili ‘sein’ plus ‘zu’ plus infinitiv. Osim toga, naučit ćete više lokalnih priloga.

Naučite kako razgovarati o online sigurnosti i privatnosti. Da biste to učinili, naučit ćete vokabular vezan uz društvene medije, društvene mreže i različite vrste online kupovine. Štoviše, naučit ćete kako izraziti prednosti i nedostatke.

U ovom ćete poglavlju čitati o lažnim vijestima i jeziku novinarstva.

Osim toga, naučit ćete više o neodređenim, pokaznim i povratnim zamjenicama. Također ćete vježbati negiranje riječi, njihova značenja i funkcije.

Naučite kako razgovarati o najboljem mjestu za život. Da biste to učinili, naučit ćete vokabular vezan uz preseljenje u veliki grad, proces pronalaska stana i čežnju za domom.

U ovom poglavlju pročitat ćete tekst o kulturnoj ponudi u velikom gradu te prednostima i nedostacima života na selu.

Osim toga, naučit ćete više o infinitivnoj klauzuli i genitivu.

Glavni ispiti iz njemačkog jezika

Uz pomoć kurseva njemačkog jezika, moći ćeš se uspješno pripremiti za ispite iz njemačkog jezika. Naši kursevi slijede Zajednički europski referentni okvir za jezike (ZEROJ), sustav koji je međunarodno priznat i u skladu s nivoima potrebnim za ispit njemačkog jezika. Prateći Vokabuline kurseve, moći ćeš uspješno položiti i steći B1 certifikat njemačkog jezika.

ÖSDTestDaFGoethe Institut
Naziv certifikataÖSD Zertifikat (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch)Test DaF (Test Deutsch als Fremdsprache)Goethe-Zertifikat
NivoiOd A1 do B2Od B2 do C1Od A1 do C2
VrijediDoživotno. Ovaj certifikat nema datum isteka.Doživotno. Ovaj certifikat nema datum isteka.Doživotno. Ovaj certifikat nema datum isteka.
Cjenovni rang130-150€125-175€125-220€

Srednji nivo: B1 nivo njemačkog jezika

Savjeti i trikovi za učenje njemačkog jezika na B1 nivou:

Jesi li spreman postati učenik njemačkog jezika na B1 nivou? Na B1 si tako blizu izvornom govorniku, sada je vrijeme da unaprijediš svoje znanje. Ovdje ćeš pronaći neke resurse s našeg bloga koji će ti pomoći da savladaš njemački jezik brže.

Vokabula proširuje ponudu: Sada pričamo i engleski!

Vokabula proširuje ponudu: Sada pričamo i engleski!

Vokabula, vaš pouzdan partner u učenju njemačkog jezika, s ponosom objavljuje proširenje svoje ponude. S…

oktoberfest njemačka - sve o okroberfestu u njemačkoj 2023

Oktoberfest – festival piva u Njemačkoj

Oktoberfest je glavni praznik Bavarske, koji se svake godine održava u Münchenu od sredine 9.…

razlika između standardnog njemačkog i švicarskog njemačkog

Koja je razlika između standardnog njemačkog i švicarskog njemačkog?

Švicarska ima populaciju od oko 8,5 milijuna ljudi, koji žive na području veličine malih američkih…

stars 16.000+ učenika

Vjeruju nam jer brinemo o polaznicima.
Broj 1 smo zahvaljujući rezultatima.

Naši učenici nas vole jer pružamo praktično i autentično iskustvo koje vodi do brze tečnosti u jeziku.

Često postavljana pitanja

Što znači biti na B1 nivou njemačkog?

Naši kursevi podijeljeni su i kategorizirani prema ZEROJ-u. ZEROJ je kratica za Zajednički europski referentni okvir za jezike. Ovo je međunarodno priznati standard koji pomaže u klasifikaciji razina tečnosti. Započinje na A1 nivou, koja se smatra početnim nivoom, i napreduje do C1 za napredne ili izvorne govornike. Govornik njemačkog jezika na B1 nivou smatra se govornikom srednjeg nivoa.

Kako odrediti svoju razinu znanja njemačkog?

U Vokabuli imamo kurseve za svaki jezični nivo, tako da možemo pronaći pravi kurs za tebe, bez obzira na tvoje trenutačno znanje. Važno je pronaći odgovarajući nivo kako se ne bi osjećao preopterećen.

Ako nisi siguran u svoj nivo, možeš provjeriti svoje znanje na našem potpuno besplatnom ZEROJ testu znanja.

Koje nivoe kurseva njemačkog jezika mogu pohađati u Vokabuli?

U Vokabuli želimo učiniti učenje jezika dostupnim za sve, pa imamo kurseve za sve nivoe, od A1 početnika do C1, koji se smatra materinjim ili tečnim. Možeš se kretati kroz svaku fazu učenja s nama. Bilo da si A1 početnik ili posvećeni B1 učenik, mi ćemo ti pomoći da napraviš sljedeći korak prema tečnom govoru.

Koliko vremena je potrebno za savladavanje B1 nivoa njemačkog jezika?

Koliko ćeš brzo napredovati kroz nivo ovisi o radu i vremenu koje si spreman uložiti. Najbolji način da vidiš stvarne rezultate je da se posvetiš tome da ti učenje postane navika. Kao i svaki nivo našeg plana i programa usklađenog s ZEROJ-om, njemački B1 nivo sadrži 12 glavnih lekcija. Ako uzmeš dvije lekcije tjedno, biti ćeš spreman za naredni nivo za manje od deset tjedana. Ili možeš uzeti sporiji tempo od jedne lekcije tjedno i napredovati za dvadeset tjedana.

Hoću li dobiti potvrdu o završenom kursu B1 nivoa?

Da, hoćeš! Kako napreduješ kroz svaku razinu ZEROJ-a, dobit ćeš certifikat za praćenje tvog napretka. ZEROJ je međunarodno priznati standard, tako da će poslodavci i obrazovne ustanove prepoznati tvoje postignuće. Možeš čak dodati svoje certifikate na LinkedIn ili ih spomenuti u svom životopisu.

Mogu li polagati ispit za njemačko državljanstvo sa potvrdom B1 nivoa?

Ako želiš dobiti njemačko državljanstvo, potvrda B1 nivoa dobar je način da dokažeš svoje znanje jezika. Budući da je naš program kurseva usklađen s ZEROJ standardima, tvoja potvrda o završetku bit će prihvaćena kao dio tvog ispita za njemačko državljanstvo. Završetkom našeg B1 kursa spreman si uspješno položiti neki od međunarodno priznatih ispita.

Kako započeti s Vokabulom?

Za prijavu, odaberi kurs i lokaciju koja ti više odgovara. Nakon prijave, očekuj poziv našeg jezičnog majstora kako bi se dogovorili oko početka kursa. Ukoliko si se prijavio za online nastavu, onda ćeš moći prije početka kursa iskoristiti sve mogućnosti eVokabula obrazovne platforme: čitaj lekcije, radi kvizove, pregledavaj PDF-ove s povratnim informacijama od predavača i rješavaj domaću zadaću za brže napredovanje.

Kreni s B1 kursom njemačkog u Vokabuli

Pridruži se našim B1 kursevima njemačkog i započni svoj put prema uspješnom savladavanju njemačkog jezika. Iskoristi priliku da učiš od stručnjaka i postani dio naše inspirativne zajednice učenika.

Kratka prijava (2 stranice)
  • Pričaj nam o sebi 👋
  • O tečaju ✨

Klikom na gumb pristajem
na obradu osobnih podataka.

Koji si nivo u njemačkom jeziku?