ed1c3b41 aaf1 43fd bf74 49f684d4c3eb 2x

Ljeto s Vokabulom

e1bb339d 867c 4e47 9136 642746f49034
7ec7bb36 654f 4eee 9e25 dded7112ac44 2x

Triple Win ili kako doći do boljeg posla u Njemačkoj bez cake?

AI Brzi sažetak Kao centar za učenje njemačkog jezika koji je službeni partner u projektu Triple Win, omogućit ćemo ti da ne moraš prolaziti sate i sate nezanimljivog gradiva i učenja riječi na pamet,...

min čitanja

Vokabula
30.03.2021
|
Ažurirano 30.03.2021

AI Brzi sažetak

  • Kao centar za učenje njemačkog jezika koji je službeni partner u projektu Triple Win, omogućit ćemo ti da ne moraš prolaziti sate i sate nezanimljivog gradiva i učenja riječi na pamet, što je vrlo često prva asocijacija na tečajeve stranog jezika.
  • Triple Win provodi GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH) u ime njemačke vlade, na temelju sporazuma i saradnje između Centrale za rad sa strancima i stručno posredovanje SR Njemačke, Savezne agencije za rad SR Njemačke, te Agencije za rad i zapošljavanje BiH (ARZ).
  • Sve troškove plaća tvoj budući poslodavac, pa čak i tečaj njemačkog jezika (tu dolazimo do uloge Vokabule, no o tome detaljnije za nekoliko redova), i plaćen ti je izlazak na Goethe-ispit.

Da budemo potpuno iskreni, cijela ova situacija oko pandemije korona virusa sve nas je „izula iz cipela“. U zadnjih godinu dana više puta smo se preispitivali, preslagivali i prilagođavali ovom „kontroliranom kaosu“ koji pojam „novo normalno“ mijenja na tjednoj bazi. Vjerujemo da nas razumiješ.

Ipak, iz svega toga izrodilo se i nekoliko jako dobrih stvari, koje se sigurno ne bi dogodile da su okolnosti ostale iste.

Iako smo i prije pandemije zaista uvijek nastojali pomagati zajednici u kojoj djelujemo, u posljednjih godinu dana to je postala naša svojevrsna misija. Ova vremena sve nas su podsjetila kako u svakom trenutku trebamo biti prije svega ljudi i pomoći drugima koliko god možemo, bez obzira hoćemo li za to čuti hvala, danke ili grazie. Baš zato smo odlučili postati dijelom projekta Triple Win.

Triple Win – u čemu je caka, odnosno zašto je nema?

Kroz generacije i generacije polaznika naših tečajeva njemačkog jezika, shvatili smo kako je mladima često potreban samo mali poticaj kako bi se odvažili na novi korak. Bilo da je to novi posao ili pak selidba u drugu zemlju. Tečaj njemačkog jezika se pokazao kao odličan katalizator tog procesa.

Mnogi od njih kod nas su dolazili sa željom osigurati si bolju budućnost u inozemstvu, a naši profesori i predavači su im pomogli u savladavanju jedne od najvećih barijera na tom putu, one jezične.

Na žalost, neka iskustva naših polaznika su nas naučila da na tom putu treba biti jako oprezan, jer mnogi su spremni iskoristiti nečiju želju za boljim životom da bi zaradili. Bilo je tu svega, od lažnih diploma i certifikata njemačkog jezika do skrivenih troškova „lijevih“ agencija za zapošljavanje.

Kroz naše učionice prolazile su stotine polaznika kojima su prijetila iste te prijevare, a nismo znali kako im pomoći. Sve dok nismo saznali za projekt Triple Win koji medicinskim radnicima iz BiH pomaže da dođu do posla u Njemačkoj.

U čemu je caka? U tome da je nema. Sam naziv projekta kaže da donosi trostruke prednosti; Njemačka rješava problem nedostatak medicinskih radnika, stopa nezaposlenosti u BiH se smanjuje, a doznake koje šalju naši medicinari na radu u Njemačkoj doprinose i ekonomskom razvoju cijele zemlje.

Gdje si ti u cijeloj toj priči (i koja je uloga Vokabule)?

Triple Win provodi GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH) u ime njemačke vlade, na temelju sporazuma i saradnje između Centrale za rad sa strancima i stručno posredovanje SR Njemačke, Savezne agencije za rad SR Njemačke, te Agencije za rad i zapošljavanje BiH (ARZ).  No sada dolazimo na najzanimljiviji dio.

Što ovaj projekt znači za tebe kao medicinara koji traži posao u Njemačkoj?

Znači lakši put do posla koji želiš, pri čemu sam biraš gdje i u kojem gradu želiš raditi (da, ozbiljno), te punu podršku tijekom prve godine života u Njemačkoj.

Koliko će te to koštati?

Baš ništa! Nema skrivenih troškova, ne potpisuješ ugovor, prijevoz ti je plaćen, a sva podrška je potpuno besplatna. Sve troškove plaća tvoj budući poslodavac, pa čak i tečaj njemačkog jezika (tu dolazimo do uloge Vokabule, no o tome detaljnije za nekoliko redova), i plaćen ti je izlazak na Goethe-ispit.

Dakle, kroz Triple Win dobivaš stručnu pomoć u pronalasku pouzdanog poslodavca (recimo bolnice ili klinike po TVOM izboru) u Njemačkoj. Uz to, imaš punu podršku i pomoć u procesu aplikacije za vizu, pronalaska smještaja u Njemačkoj, a pokriveni su i troškovi prijevoza. Sve što ti treba za siguran dolazak na tvoje novo njemačko radno mjesto, na kojem ćeš imati ista prava kao i svaki drugi radnik u Njemačkoj.

Tvoja jedina obaveza je da završiš tečaj njemačkog jezika do B1 razine i položiš B1 ispit. Uz Vokabuline profesore sigurni smo da ćeš uspjeti u tome.

Koja je uloga Vokabule u cijeloj priči?

Kao centar za učenje njemačkog jezika koji je službeni partner u projektu Triple Win, omogućit ćemo ti da ne moraš prolaziti sate i sate nezanimljivog gradiva i učenja riječi na pamet, što je vrlo često prva asocijacija na tečajeve stranog jezika.

Učenje se odvija preko eVokabula platforme, i znamo što trenutno misliš: ‘online nastava ne može zamijeniti nastavu u učionici’. E pa varaš se! Osim predavača koji u virtualnoj učionici cijelo vrijeme vodi proces nastave, imaš opciju da bilo kad rješavaš dodatne interaktivne zadatke, kvizove, pismene i govorne vježbe, preslušavati audio i video zapise, a ako propustiš neko od predavanja uvijek možeš pogledati snimke, baš poput tvog vlastitog YouTubea za njemački jezik.

Hej, ja sam eVokabula - Online platforma za učenje njemačkog jezika

Vidiš, kao pioniri online nastave u BiH, imali smo vremena da razvijemo vlastitu metodologiju online učenja kako ti mogao uživati u zabavnim interaktivnim satima njemačkog jezika koji će sigurno probuditi Nijemca/Njemicu u tebi!

Jedan od naših glavnih slogana je „Nauči učiti pametno“, a Vokabula je jedino mjesto na kojem to zaista i možeš uspjeti.

Pripremi se za budućnost kakvu ti želiš

Naravno da ne želimo nagovarati ljude na odlazak iz Bosne i Hercegovine. No, koliko god mi željeli da ostanu, svake godine na tisuće mladih napušta našu zemlju. Mnogi od njih, prepušteni sami sebi, često se vrate kući nakon mnogo uzalud potrošenog vremena i novca.

Zašto im onda barem ne bi pomogli na putu da izgrade bolju budućnost? Ukoliko si i ti jedan/jedna od njih, više o projektu Triple Win možeš saznati na ovoj poveznici.

Ono što trebaš zapamtiti za kraj, sve je besplatno i nema skrivenih troškova, ne potpisuješ ugovor s Triple Winom i ne radi se o još jednoj agenciji već o projektu u ime njemačke vlade.

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!
valovi pattern

Prijavite se da dobijete besplatnu uvodnu lekciju

Odmah nakon ispunjavanja obrasca na email ćemo vam poslat login podatke za Vokabula Platformu!
valovi pattern