banner left

Proljeće s Vokabulom

banner right

Kako položiti Goethe-ispit sa sigurnošću? Najavljujemo pripremnu nastavu u susret Goethe-ispitu

AI Brzi sažetak Savjetovanje o svim detaljima u vezi ispita i provođenje postupka prijave (Cijenu polaganja ispita za Goethe-Zertifikat određuje Goethe-Institut te ista nije povezana s cijenom p...

min čitanja

Vokabula
09.05.2019
|
Ažurirano 24.02.2024
denina webinar 768x432 1

AI Brzi sažetak

 • Savjetovanje o svim detaljima u vezi ispita i provođenje postupka prijave (Cijenu polaganja ispita za Goethe-Zertifikat određuje Goethe-Institut te ista nije povezana s cijenom pripremne nastave).
 • Pročitajte i uspješnu priču iz Vokabule o tome kako su naše dvije polaznice u kraće od 2 godine naučile njemački jezik i položile B2 Goethe-Zertifikat.
 • Ovaj vid pripreme je idealan za ispitanike koji žele da se što bolje pripreme za neki od predstojećih ispitnih rokova i polože ispit sa sigurnošću.

U susret predstojećem ispitu Goethe-Instituta za dobivanje Goethe-Zertifikata (skraćeno Goethe-ispit) organiziramo pripremnu nastavu za uspješnije polaganje ispita. Prolaznost naših polaznika koji su prošli pripremnu nastavu je 100%!

Datumi pripremne nastave za predstojeći rok Goethe-ispita su sljedeći:

 • četvrtak 16.05. (A2 razina)
 • petak 17.05. (A1 razina)
 • petak 24.05. (B1 razina)
 • subota 25.05. (B2 razina)
 • petak 31.05. (GOETHE-ISPIT)

Za pristupanje ispitu i pripremnoj nastavi nije potrebno prethodno pohađati tečaj u Vokabula centru.

Pripremnu nastavu organizira Vokabula – centar za njemački jezik u Mostaru u kooperaciji s Goethe-Institutom.

Ovaj vid pripreme je idealan za ispitanike koji žele da se što bolje pripreme za neki od predstojećih ispitnih rokova i polože ispit sa sigurnošću.

Goethe-Institut je najpoznatija ustanova za izdavanje međunarodno priznatih certifikata za njemački jezik, a Goethe-Zertifikat je međunarodno priznat dokument o poznavanju njemačkog jezika.

Goethe-Zertifikat može izdati isključivo Goethe-Institut dok se ispit može održavati u sjedištu Instituta ili kod ovlaštenih ispitnih centara, poput Vokabula-centra.

Pripremi se za ispit i položi ga sa sigurnošću!

Za pristupanje pripremnoj nastavi ili Goethe-ispiti nije potrebno pohađati tečaj u Vokabula centru.

Pripremna nastava je otvorenog tipa, dostupna svim zainteresiram građanima koji namjeravaju izaći na Goethe-ispit u narednih par mjeseci.

Oni koji ne mogu prisustvovati grupnoj pripremnoj nastavi, moguće je organizirati pripremnu nastavu u obliku individualne nastave odnosno 1-na-1 s predavačem. Grupna pripremna nastava organizira se od A1 do C1 razine. Pripreme za A1 razinu uključuje 6 šk. sati nastave dok pripreme za B1 ili B2 razine uključuju po 10 šk. sati nastave.

Ovaj vid pripreme idealan je za ispitanike koji žele da se što bolje pripreme za predstojeći ispitni rok.

Image uploaded from iOS 9 1024x768

Na pripremnoj nastavi dobijete detaljan uvid u formu ispita. Možete detaljno vježbati tipove zadataka koji Vaš čekaju na samom ispitu, dobiti ćete pregršt savjeta od naših iskusnih profesora i još više!

Jako je bitno da prođete pripremnu nastavu tako da znate na što trebate obratiti pažnju i da vidite kako izgledaju dijelovi ispita.

Iako je fokus na sve četiri vještine, dosta pažnje posvećujemo na usmenom dijelu gdje Vas pripremamo kako dobro strukturirati izlaganje, koje izraze koristiti i sl.

Pripremna nastava se radi u malim grupama od 4-10 polaznika, najčešće se održava vikendima i traje jedan dan.

Na pripremnu nastavu možete se prijaviti online, a sve dodatne informacije potražite na web stranici Vokabule ili pozivom na naš besplatni info broj 080 080 003.

Što možete očekivati od pripremne nastave?

 • Objašnjavamo kako je ispit koncipiran
 • Prelazimo primjer ispita (sve 4 vještine: čitanje, pisanje, slušanje i konverzacija)
 • Radimo tehnike kako strukturirati pisani tekst (esej)
 • Koji izrazi se mogu koristiti na pismenom ili usmenom dijelu ispita
 • Na što treba obratiti pažnju za vrijeme ispita
 • Kako pravilno popuniti ispit
 • Sustav bodovanja
 • I mnogo više za uspješno polaganje ispita!

Po završetku pripremne nastave bodujemo ispit, svaku pojedinu vještinu te Vam individualno skrećemo pozornost na dijelove na koje dodatno trebate obratiti pažnju do samog ispita kako biste ga uspješno položili.

Koje su prednosti pripremne nastave?

 • U jednom danu završite cijelu pripremu za ispit
 • Savjetovanje o svim detaljima u vezi ispita i provođenje postupka prijave (Cijenu polaganja ispita za Goethe-Zertifikat određuje Goethe-Institut te ista nije povezana s cijenom pripremne nastave)
 • Mentorstvo profesora s ciljem razvijanja vještina potrebnih za uspješno rješavanje zadataka na ispitu
 • Besplatno osvježenje (kava, čaj, voda, bombone…)

➡  Svi sudionici mogu sa sobom ponijeti materijale koje dobiju na pripremnoj nastavi.

Vjerujemo da svi mogu položiti Goethe-ispit. Dovoljno je uložiti samo malo vremena i vježbe i Goethe-Zertifikat je vaš! Pročitajte i uspješnu priču iz Vokabule o tome kako su naše dvije polaznice u kraće od 2 godine naučile njemački jezik i položile B2 Goethe-Zertifikat.

Odgovori na najčešća pitanja

1. Koja je cijena pripremne nastave?

Grupna pripremna nastava organizira se za A1-C1 razinu. Pripreme za A1 odnosno A2 razinu uključuju 6 šk. sati nastave i cijena iznosi 75KM (za svaki nivo zasebno). Pripreme za B1, B2 ili C1 razinu uključuju 10 šk. sati nastave i cijena iznosi 125KM (za svaki nivo zasebno). Pripremna nastava se održava vikendima i najčešće se završi u jednom danu.

2. Učila/o sam njemački ranije ali ne znam na kojoj sam razini, što da radim?

Ukoliko imate predznanje iz njemačkog jezika onda Vas pozivamo da uradite  besplatnu procjenu znanja u Vokabuli. Online testovi na web stranicama drugih škola nisu dovoljni da precizno procijenite svoje poznavanje njemačkog jezika. Vokabula jedina na području Hercegovine nudi besplatnu uslugu pismene i usmene procjene znanja. Nakon procjene ćemo znati kojoj razini Vaše poznavanje njemačkog jezika odgovara.

3. Nemam znanje potrebno za A1 razinu ali mi je potreban A1 certifikat?

Ukoliko Vam je potreban određeni certifikat ali nemate dovoljno znanja za tu razinu onda imamo rješenje za Vas! Osim pripremne nastave, Vokabula nudi tečajeve njemačkog jezika prema međunarodno priznatom Goethe-načinu učenja.

Za Vas ovo znači da će kvaliteta i primjena suvremenih metodoloških pristupa u nastavi biti identična ili skoro identična kao na Goethe-Institutu. Osim što ćemo Vas naučiti njemački jezik, upoznat ćemo Vas i s kulturom njemačkog jezika.

Vjerujemo da tečaj treba da se prilagođava Vama, a ne Vi tečaju. Zato smo osmislili više vrsta tečajeva za razne namjene. Izaberite savršen tečaj za sebe iz naše raznolike ponude tečajeva njemačkog jezika prilagođenih Vama!

4. Zar mi nije dovoljan certifikat koji dobijem na kraju tečaja? Koja je razlika između Goethe-Zertifikata i certifikata po završetku tečaja?

Na kraju tečaja svi naši polaznici dobiju potvrdu o pohađanju tečaja koja nema svojstvo certifikata. Certifikat možete dobiti samo nakon položenog ispita na nekom od renomiranih i svjetski priznatih instituta kao što je Goethe-Institut.

Nažalost, mnogi neovlašteno koriste riječ certifikat, a neki iste prodaju po cijenama od 75KM i/ili više. Druge škole u Mostaru već godinama obmanjuju svoje polaznike s lažnim “certifikatima” i na taj način zloupotrebljavaju Vaše povjerenje i dovode Vas u neugodnu situaciju.

Da biste dobili međunarodno priznat certifikat potrebno je položiti neki od certificiranih ispita na certificiranim institutima među kojima vodeću ulogu ima Goethe. Dakle ako možda studirate ili ste studirali nije dovoljno samo odslušati kolegij, nego u konačnici trebate položiti i ispit.

5. Kako se mogu prijaviti?

Prijaviti se možete ovdje, a sve dodatne informacije potražite na web stranici Vokabule ili pozivom na naš besplatni info broj 080 080 003.

> Pročitajte naš prethodni članak na temu razlike između certifikata i “certifikata” drugih škola stranih jezika. Naučite prepoznati lažne certifikate i kome vjerovati!

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za naš newsletter

Ispunite podatke i na email ćemo vam jednom mjesečno slati korisne i zanimljive stvari. Obećavamo da nećemo slati slam.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!