Prijava Vam neće oduzeti više od 2 minute

Popuni kratku formu i kreni s učenjem njemačkog!

Što možete očekivati od Vokabule?

Potvrdu o završetku tečaja

Maksimalnu posvećenost Vama i Vašem tempu učenja

Trajanje tečaja od minimalno 72 školska sata (umjesto 40h)

Moderno opremljenu učionicu 21. stoljeća

Kontinuiranu kontrolu kvalitete nastave

Web i mobilnu aplikaciju

Često postavljena pitanja

 • Upis

 • Kako se mogu prijaviti na tečaj?

  Na naš tečaj se možete uvijek prijaviti, a prijava se vrši isključivo putem prijavnog obrasca na našoj web-stranici. Link za prijavu možete pronaći u gornjem desnom dijelu stranice pod imenom . Napominjemo da je veoma bitno da ostavite ispravne podatke prilikom procesa prijave pošto ćemo te podatke koristiti da vas kontaktiramo vezano za status vaše prijave.

 • Kako da znam na kojoj sam razini poznavanja njemačkog jezika?

  Prilikom prijave na tečaj, u prijavnom obrascu se nalazi dio gdje ćemo Vas pitati želite li besplatno testiranje. Ukoliko ne znate koju razinu odabrati, odaberite opciju “Da, želim besplatno testiranje” te ćemo Vas pozvati u naš centar da uradite besplatnu provjeru znanja. Nakon besplatne provjere znanja moći ćemo Vas svrstati u neku od grupa, odnosno pronaći adekvatan tečaj ta Vas, što je prvi korak za postizanje našeg cilja, tj. uspješno polaganje Goethe – ispita.

 • Moram li na besplatno testiranje?

  Ukoliko imate predznanje iz njemačkog jezika, potrebno je uraditi testiranje kako bi se moglo odrediti kojoj razini Vaše poznavanje njemačkog jezika odgovara. Naš glavni cilj je osigurati da polaznici nauče njemački jezik, a prvi korak je utvrđivanje razine, kako bismo za Vas osigurali adekvatan tečaj.

 • Što nakon prijave?
 • Tečaj

 • Koliko traje tečaj?

  Standardni tečajevi obuhvaćaju 72 školska sata od 45 min kroz 12 tjedana. Na zahtjev moguć je i intenzivni tečaj u kraćem vremenskom trajanju.

 • Koji su termini održavanja nastave?

  Tečajevi se najčešće održavaju u poslijepodnevnim terminima od 16.30h te večernjim terminima od 19h, a ovisno o dogovoru mogući su popodnevni i jutarnji termini. Ukoliko radite prvu i drugu smjenu moguće je i kombinirati jutarnje i večernje termine. Tečajevi se održavaju svaki dan od ponedjeljka do subote, a moguće je održavanje nastave i nedjeljom ukoliko grupi odgovara termin.

 • Imam li na kraju tečaja certifikat ili potvrdu?

  Na kraju tečaja svi polaznici imaju potvrdu o pohađanju tečaja koja nema svojstvo certifikata. Certifikat možete dobiti samo nakon položenog ispita na nekom od renomiranih i svjetski priznatih instituta kao što je Goethe-Institut. Nakon našeg tečaja sposobni ste položiti Goethe ispit.

 • Koja je razlika između potvrde i certifikata?

  Nažalost mnogi neovlašteno koriste riječ certifikat te prodaju iste po cijenama od 75KM i/ili više. Da biste dobili certifikat potrebno je položiti neki od certificiranih ispita na certificiranim institutima među kojima vodeću ulogu ima Goethe. Dakle ukoliko možda studirate ili ste studirali nije dovoljno samo odslušati kolegij, nego u konačnici trebate položiti i ispit.

 • Plaćanje

 • Moram li tečaj nakon prijave odmah platiti?

  Tečaj se nakon prijave ne mora odmah platiti. Plaćanje se obavlja tek nakon formiranja grupa i određivanja termina održavanja nastave.

 • Mogu li tečaj plaćati u ratama?

  Tečaj je moguće platiti u jednoj ili dvije rate. Ovisno o načinu plaćanja nudimo određene pogodnosti. Ukoliko se odlučite za plaćanje tečaja na jednu ratu, dobivate popust na cijenu u iznosu od 5%. Ukoliko se odlučite plaćati u dvije rate, na cijenu se dodaje 5% iznosa.

 • Kako mogu ostvariti dodatan popust?

  Svi naši polaznici na kraju tečaja dobivaju potvrdu o pohađanju, kojom ostvaruju dodatni popust od 10% na cijenu tečaja.

 • Tečaj za medicinare

 • Što je tečaj njemačkog za medicinare?

  Riječ je o specijaliziranom tečaju za sve one koji žele učiti njemački jezik, a čiji je obrazovni profil zdravstveni radnik.

 • Tko može pohađati ovaj oblik tečaja?

  Ove tečajeve mogu pohađati praktično svi zainteresirani koji su na razini jezičnog znanja B1 i više. Znanje na ovoj razini je neophodno kako bi polaznik mogao efikasno pratiti nastavu i usvajati potrebna znanja i vještine.

  Ukoliko želite pohađati ovaj tečaj, a pri tome još niste dostigli razinu B1, možete pohađati naše standardne tečajeve do razine B1 gdje ćete naučiti potrebne osnove.

  Ukoliko već imate predznanje iz njemačkog i pri tome niste sigurni koja ste jezična razina, u Vokabula-centru možete uraditi besplatnu procjenu znanja. Prijavite se preko naše web stranice i zakažite datum besplate procjene znanja odmah!

 • Koji je primarni cilj ovog tečaja?

  Cilj tečaja je osposobiti polaznike da dostignu minimalno B1 te druge više razine znanja njemačkog jezika, kako bi mogli dobiti Goethe-Zertifikat, ali i raditi sa dodatnom literaturom na osposabljavanju za snalaženje u realnim govornim situacijama koje ih očekuju na njihovom radnom mjestu u zemljama njemačkog govornog područja.

 • Što ću naučiti na tečaju za medicinare?

  Ovisno o tome jeste li njegovatelj, zubni tehničar ili pak liječnik, obrađivat ćete neke od ovih tema:

  - Prijem/otpust pacijenta, predaja smjene, pisanje izvještaja, vizite...

  - Imena odjeljenja unutar bolnice

  - Razgovori između pacijenta i medicinskog osoblja, između medicinskog osoblja i porodice pacijenta...

  - Smještanje pacijenta u bolnički smještaj, propisivanje dijete nakon operacije, itd...

  Ovo su samo neke od tematskih cjelina kroz koje ćete se moći verbalno i pismeno izraziti

 • Koji je koncept tečaja?

  Nakon tromjesečne obuke dobit ćete potrebno znanje poput:

  - Unaprijedit ćete sve jezične vještine: pisanje, čitanje, razumijevanje i govor

  - Proširit ćete vokabular medicinske terminologije

  - Bit ćete osposobljeni za komunikaciju s pacijentima i kolegama iz struke u zemljama njemačkog govornog područja

  - Bez poteškoća ćete popunjavati bolničke formulare na njemačkom jeziku

  - Komunicirat ćete tečno i ispravno, sa puno samopouzdanja

  - Bit ćete spremni za rad u inozemstvu

Sakrij