banner left

Proljeće s Vokabulom

banner right

Karijerno savjetovanje: Zdravstvenim radnicima iz Mostara predstavljeno tržište rada Njemačke

AI Brzi sažetak Nakon što ispunite sve navedene uvjete o znanju jezika i diplomi, u suradnji s našim Njemačkim poslovnim partnerom Jensom Wiegrebeom, pronalazimo Vam posao u njemačkim bolnicam...

min čitanja

Vokabula
21.06.2017
|
Ažurirano 21.06.2017

AI Brzi sažetak

  • Nakon što ispunite sve navedene uvjete o znanju jezika i diplomi, u suradnji s našim Njemačkim poslovnim partnerom Jensom Wiegrebeom, pronalazimo Vam posao u njemačkim bolnicama i zdravstvenim centrima.
  • Za kraj bi samo rekli da ukoliko ste zaista ozbiljni u potrazi za poslom u Njemačkoj da se pobrinete da ispunite ove osnovne uvjete neophodne za rad i poznavanje njemačkog jezika.
  • u Vokabula-centru na Rondou u punoj učionici Hamburg održana je prezentacija karijernog savjetovanja na temu zapošljavanja zdravstvenih radnika u Njemačkoj.

Liječnici i medicinske sestre su najtraženiji poslovi u Njemačkoj. Najviše nedostaje liječnika opće prakse, pogotovo u manjim mjestima, no tražena su i druga zanimanja poput njegovatelja, medicinskih sestara, tehničara, primalja, fizioterapeuta, pedijatrijskih sestara/tehničara, anesteziologa, ginekologa, gastroenterologa, kardiologa, kirurga, neurologa, pedijatara, urologa, infektologa, pulmologa i psihijatara.

O prilikama zaposlenja zdravstvenih radnika u Njemačkoj se može vrlo malo saznati.

Uglavnom su to informacije koje budu dostupne na internet portalima.

Do sada u Mostaru nije bila održana nijedna specijalizirana prezentacija na temu karijernog savjetovanja zdravstvenih radnika.

Prva ikada prezentacija karijernog savjetovanja za zdravstvene radnike

U srijedu 21.6.2017. u Vokabula-centru na Rondou u punoj učionici Hamburg održana je prezentacija karijernog savjetovanja na temu zapošljavanja zdravstvenih radnika u Njemačkoj.

Prezentaciju je održao Jens Wiegrebe, vlasnik istoimene njemačke agencije te predstavnik ove agencije za Bosnu i Hercegovinu.

Svi prisutni su imali priliku da na njemačkom jeziku dobiju važne informacije o mogućnostima profesionalnog usavršavanja i zapošljavanja u Njemačkoj.

Ravnateljica Vokabula-centra Ivana Vukadin je simultano prevodila prezentaciju.

Prvi korak do zaposlenja u Njemačkoj

Karijerno savjetovanje je prvi i vrlo važan korak prilikom zapošljavanja u stranoj zemlji. To je oblik usmjeravanja, informiranja i motiviranja ljudi iz određene oblasti.

Najčešće nakon odslušanih prezentacija dolazi do prvog kontakta između zainteresiranog kandidata sa agencijama za posredovanje prilikom zapošljavanja. To u većini slučajeva znači i posao u Njemačkoj.

Vokabula-centar je s nakon ove prezentacije sklopila važno poslovno partnerstvo s agencijom “Jens Wiegrebe” te omogućila još jednu besplatnu uslugu svim polaznicima medicinske struke.

Kako se zaposliti u Njemačkoj?

Da bi uopće ušli u kategoriju koja se može zaposliti u Njemačkoj potrebno je, naravno, poznavanje njemačkog jezika.

Učenje jezika i odgovarajuću razinu znanja je potrebno potvrditi i priznatim jezičnim certifikatom od kojih Goethe-Institut ima vodeću ulogu u svijetu.

Nakon stečenog jezičnog certifikata moraju se nostrificirati diploma ili znanje iz oblasti u kojoj tražite posao.

Tek potom možete konkurirati za zaposlenje kod zvaničnih institucija tržišta rada ili kod agencija koje se bave posredovanjem u zapošljavanju na njemačkom tržištu.

Nakon što ispunite sve navedene uvjete o znanju jezika i diplomi, u suradnji s našim Njemačkim poslovnim partnerom Jensom Wiegrebeom, pronalazimo Vam posao u njemačkim bolnicama i zdravstvenim centrima.

Njegova agencija osim u Bosni i Hercegovini radi i na području Poljske, Mađarske i Bugarske.

Za kraj bi samo rekli da ukoliko ste zaista ozbiljni u potrazi za poslom u Njemačkoj da se pobrinete da ispunite ove osnovne uvjete neophodne za rad i poznavanje njemačkog jezika. Nakon toga ćemo Vam mi dalje pomoći da lakše prođete administrativne stvari i ugovore – potpuno besplatno, naravno!

PS. U Vokabulu je stiglo ljetno osvježenje. Ljetni tečajevi njemačkog jezika po posebno niskim cijenama. Saznaj više?

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za naš newsletter

Ispunite podatke i na email ćemo vam jednom mjesečno slati korisne i zanimljive stvari. Obećavamo da nećemo slati slam.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!