ed1c3b41 aaf1 43fd bf74 49f684d4c3eb 2x
Ljeto s Vokabulom
e1bb339d 867c 4e47 9136 642746f49034
7ec7bb36 654f 4eee 9e25 dded7112ac44 2x

7 razloga zašto djecu treba što prije naučiti njemački jezik

Naša djeca su naše najveće bogatstvo i uvijek si postavljamo pitanje što je najbolje za njih i njihovu budućnost. Kako im osi...

min čitanja

Vokabula
23.08.2017
|
Ažurirano 17.07.2024
MRG 2837 1140x759 1
Objavljeno 23.08.2017

min čitanja

7 razloga zašto djecu treba što prije naučiti njemački jezik

Naša djeca su naše najveće bogatstvo i uvijek si postavljamo pitanje što je najbolje za njih i njihovu budućnost. Kako im osigurati bolji život te koja znanja i vještine će im u tome biti potrebna? Ov...
MRG 2837 1140x759 1

Naša djeca su naše najveće bogatstvo i uvijek si postavljamo pitanje što je najbolje za njih i njihovu budućnost. Kako im osigurati bolji život te koja znanja i vještine će im u tome biti potrebna? Ovo su vrlo uobičajena pitanja, koja si svaki roditelj postavlja.

Vjerovali vi ili ne, odgovor na njih može ponekad biti i jednoznačan. Odgovor u ovom konkretnom slučaju glasi: njemački jezik za djecu.

Više je razloga zašto bi svaki roditelj trebao ozbiljno razmotriti učenje dodatnog stranog jezika za svoje dijete.

Vjerovatno ste čuli za staru latinsku izreku: “Quot linguas calles tot homines vales. – ”bogat si onoliko koliko jezika znaš”. Ta izreka kao i mnoge druge je tu s vrlo dobrim razlogom.

Mi ćemo se ovom prilikom osvrnuti na čak sedam dobrih razloga zašto baš odabrati njemački jezik za djecu.

Zašto baš njemački a ne engleski jezik za djecu

Kad ste dijete, svijet je za vas šareno i raznoliko mjesto, prepuno boja, oblika, mirisa i zvukova koje treba iskusiti i istražiti. Kad ste dijete vi ste zaigrani i otvoreni za nove spoznaje. Onda učite brzo i lako, i bez velikih opterećenja.

Upravo zbog toga, znanja koja stječemo u ranoj dobi ostaju nam za čitav život. Svaki novi dan za vaše dijete je novo učenje o svemu što ga okružuje.

To je upravo i jedan vrlo dobar razlog zašto vaše dijete treba što prije početi učiti strani jezik.

Samo se sada javlja dilema koji jezik odabrati. Da li odabrati engleski  jezik ili možda pak njemački jezik, tko zna?

Engleski jezik je već dobrano zastupljen i u školskom sustavu i u popularnoj kulturi. Kako god razmotrite, vaše će dijete imati prilike naučiti engleski na ovaj ili onaj način.

S drugim stranim jezicima situacija je ipak nešto drugačija. Taj odabir se uglavnom donosi u odnosu s kojom državom ste geografski, kulturološki i ekonomski povezani. S obzirom na trenutni tijek društvenih i političkih zbivanja,  možemo zaključiti kako je dobar odabir upravo njemački jezik.

DSC 1851 1140x760

Ukratko možemo stoga sumirati:

1. Počnite učiti strani jezik u što ranijoj dobi

2. Učite one strane jezike od kojih ćete imati najviše koristi u budućnosti

Od ostalih koristi treba svakako izdvojiti kognitivni razvoj vašeg djeteta.

Pročitajte i ovo
Präteritum - Prošlo vrijeme u njemačkom jeziku (Ultimativni vodič) [A1-C2]

Istraživanja su pokazala višestruku korist za vaše dijete od učenja dodatnih stranih jezika. Naime izlaganje djeteta višejezičnoj okolini pospješuje njegov psihološki razvoj. Osim povećanja samog vokabulara vašeg djeteta te privikavanja na novu kulturu i jezik, očito pospješuje i razvoj inteligencije.

Česta je zabluda, kako učenje stranog jezika može stvoriti konfuziju, pogotovo kod djece u ranoj dobi. Smatra se kako to dodatno opterećuje dijete i kod učenja materinjeg jezika, ali to nije točno.

Nema nikakve konfuzije, djeca su u mogućnosti savladati više jezika bez ikakvih problema.

Učenje njemačkog jezika u ranijoj dobi je dobro za stvaranje svijesti o jeziku. Potom za razvijanje emocionalne povezanosti sa samim jezikom, što se pokazalo važnim za svladavanje bilo kojeg jezika. Djeca na taj način stvaraju jedan pozitivan stav uopće prema učenju stranog jezika. Također razvijaju ujedno i svijest o multikulturalnosti svijeta u kojem živimo.

Istraživanja u Sloveniji su pokazala kako djeca koja u ranijoj dobi počnu prvo učiti njemački jezik, kasnije puno lakše svladavaju i engleski jezik. I ne samo to, nego i puno bolje vladaju tim jezicima nego djeca koja nisu prije učila nikakav jezik.

Zaključno možemo reći:

3. Učenje stranih jezika pospješuje kognitivni razvoj kod djece

4. Formira se pozitivan stav prema učenju stranih jezika

5. Stvara se svijest o multikulturalnosti svijeta

DSC 1746 1140x760

Više jezika, više opcija u budućnosti

Još jedna uobičajena, ali u potpunosti kriva pretpostavka jest kako je danas dovoljno poznavati samo engleski jezik. To naravno nije točno!

Engleski jezik svakako jest glavni strani jezik, ali njegovo poznavanje danas je već uobičajena stvar. Danas svi znaju govoriti engleski jezik i to se smatra osnovom. Stoga i njegovo znanje više i nije neka posebnost.

Također kada govorimo o daljnjem obrazovanju, studiranju i profesionalnom usmjeravanju, sve je više zahtjeva prema poznavanju dodatnog stranog jezika.

Ako govorimo primjerice o studiju u inozemstvu ili ako govorimo o posebnoj profesionalnoj specijalizaciji opet se traži dodatan strani jezik uz engleski. Stoga ponovno dolazimo do toga kako je njemački jezik za djecu dobar odabir kad razmotrimo budućnost.

Zaključno:

6. Poznavanje njemačkog daje širu mogućnost studijske izobrazbe

7. Poznavanje njemačkog jezika omogućava lakše i bolje zaposlenje

Pročitajte i ovo
Kako pronaći savršen kurs njemačkog jezika u Tuzli, Mostaru ili Online: Koji je pravi za tebe?

Njemački jezik za djecu u Vokabuli

Kad su djeca u pitanju ništa se ne prepušta slučaju. Vokabula – Centar za njemački jezik nudi posebno osmišljene tečajeve za djecu i mlade od 7 pa sve do 14 godina.

Za njih se nudi samo najbolje!

Njemački jezik za djecu u Mostaru u Vokabula - centru za njemački jezik
Mali polaznici tečaja njemačkog jezika za djecu u Vokabula-centru

Riječ je o tečajevima koji su sadržajno i metodički u potpunosti prilagođeni uzrastu djeteta.

Preferira se rad u manjim skupinama od 6 do 10 polaznika. Male skupine nam omogućavaju lakšu i intenzivniju komunikaciju s polaznicima. Pazimo da djeca budu i ostanu djeca.

Nova znanja i vještine se prvenstveno stječu kroz igru, zabavu, razna natjecanja te međusobnu interakciju.

Ne preopterećujemo ih suhoparnim i prevelikim količinama informacija. U samoj nastavi se koriste najnoviji nastavni materijali. To između ostalog uključuje i razna audio, video te multimedijalna glotodidaktička pomagala, a sve s ciljem da svojim polaznicima ubrzamo i olakšamo učenje njemačkog jezika.

Ukoliko Vaše dijete već ima neko predznanje iz njemačkog jezika naši stručni profesori i pedagozi će vrlo rado uraditi besplatno testiranje. Na taj način ćemo precizno odrediti razinu poznavanja jezika te od koje točno razine treba krenuti s tečajem i koja grupa jest najprimjerenija.

Tečaj za djecu i mlade u Vokabuli traje tri mjeseca što se ujedno i smatra optimalni minimum vremena koji je potreban za svladavanje nekog stranog jezika. U tom periodu za naš tečaj je predviđeno 44 školska sata što je duplo više nego kod tradicionalnih tečajeva. Nastava se održava dva puta tjedno u trajanju od po dva školska sata.

Svojim malim polaznicima osiguravamo ugodan interijer i atmosferu, a posebna pažnja se posvećuje individualnim potrebama i kapacitetima učenja djeteta.

Svako dijete je posebno na svoj način stoga im i mi pristupamo na poseban način!

Za sam kraj možemo reći, kako je učenje stranog njemačkog jezika u što ranijoj dobi svakako preporuka. Time se pospješuje kognitivni razvoj vašeg djeteta. Zatim se stvaraju određene pozitivne navike vezane uz sam proces učenja stranih jezika.

Također je vrlo dobro za formiranje svijesti kod vaše djece o višejezičnosti i multikulturalnosti svijeta u kojem živimo i radimo.

Možda Vas zanima i ovo… Upisi u novi ciklus tečajeva njemačkog jezika za djecu i mlade su u tijeku. Upis traje do 16.9. Saznaj više i osiguraj mjesto u grupi na vrijeme?

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!
valovi pattern

Prijavite se da dobijete besplatnu uvodnu lekciju

Odmah nakon ispunjavanja obrasca na email ćemo vam poslat login podatke za Vokabula Platformu!
valovi pattern