banner left

Proljeće s Vokabulom

banner right

Praznična čarolija u Vokabuli. Najavljujemo Zimski festival u Mostaru i Čapljini!

AI Brzi sažetak Ovogodišnji Zimski festival u Vokabuli je u znaku djece i profesionalnog usavršavanja odraslih, a cilj ovog festivala je približiti njemačku kulturu, običaje i navike, te omog...

min čitanja

Vokabula
09.12.2019
|
Ažurirano 09.12.2019

AI Brzi sažetak

  • Ovogodišnji Zimski festival u Vokabuli je u znaku djece i profesionalnog usavršavanja odraslih, a cilj ovog festivala je približiti njemačku kulturu, običaje i navike, te omogućiti da jezik čujete i prakticirate u stvarnim životnim situacijama.
  • “Već treću godinu za redom organiziramo Zimski festival koji je prvi i jedini ovakve vrste u regiji, kada je u pitanju njemački jezik.
  • Cilj ovog festivala je približiti njemačku kulturu, običaje i navike, te omogući da jezik čujete i prakticirate u stvarnim životnim situacijama.

Ispred nas je jedan od najljepših perioda u godini kada se zahvaljujemo jedni drugima i provodimo vrijeme s najbližima. Tim povodom Vokabula – centar za njemački jezik organizira pravu prazničnu čaroliju na već trećem tradicionalnom Zimskom festivalu, ovaj put s čak 5 različitih događaja kroz 5 dana trajanja festivala.

Ovogodišnji Zimski festival u Vokabuli je u znaku djece i profesionalnog usavršavanja odraslih, a cilj ovog festivala je približiti njemačku kulturu, običaje i navike, te omogućiti da jezik čujete i prakticirate u stvarnim životnim situacijama.

Bolje plaćen posao, sretniji Vi

Svi mi želimo najbolje sebi i svojoj obitelji. I nikada ne znate hoćete li dobiti posao u nekoj njemačkoj firmi u BiH ili u inozemstvu. Zato trebate živjeti život s motom “očekujte neočekivano“. Upravo zato organiziramo 2 zanimljive radionice za Vaš profesionalni razvoj.

Na radionici “Razgovor za posao” ćete naučiti sve što Vaš budući poslodavac želi čuti prilikom razgovora za posao, a na radionici “Njemački snogu” ćete u samo 60 minuta (ili manje!?) naučiti razgovarati na njemačkom jeziku.

Njemački je jezik kulture, znanosti, a naš maternji jezik je pun germanizama, čega tek postanemo svjesni kada krenemo učiti njemački jezik. Možda već znate za riječi poput šarafciger, špajz, ceker ili gastarbajter? Jeste li znali da mi koristimo oko 3000 germanizama, a da toga nismo ni svjesni?

Stoga vas pozivamo da dođete i prisustvujete ovim 60-minutnim radionicama i nagradite sebe vrijednim poklonom – jer vi to zaslužujete!

Prijatelji iz učionice. Program za djecu

Za djecu i mlade pripremili smo čak 3 sadržajno bogate radionice naziva “Novogodišnji sat” podijeljene u 3 starosne skupine. Djeca će se zabaviti uz zimsku čarapu iznenađenja, upoznati sa zimskim radostima na njemačkom jeziku, zabaviti se i usvojiti vokabular vezan za zimske običaje uz pjesme, izradu kreativnih materijala, čestitki i neobičnih snjegovića. A na kraju Novogodišnjeg sata slijedi veliko zimsko iznenađenje za sve!

Datumi radionica biti će objavljeni uskoro na facebook stranici Otto Krake Mostar i Otto Krake Čapljina.

Ali to nije sve!

Pozivamo svu djecu i mlade na Kinderkino, odnosno dječju filmsku večer i to u srijedu 20.12. u 19 sati u našem centru na Rondou kada ćemo svi zajedno uživati i gledati njemački film sa titlovima Divlji momci 6 (Die Wilden Kerle 6).

O festivalu

Cilj ovog festivala je približiti njemačku kulturu, običaje i navike, te omogući da jezik čujete i prakticirate u stvarnim životnim situacijama.

Već treću godinu za redom organiziramo Zimski festival koji je prvi i jedini ovakve vrste u regiji, kada je u pitanju njemački jezik. U sklopu festivala svi zainteresirani imati će priliku sudjelovati u mnogobrojnim radionicama, tematskim večerima, večerima njemačke kinematografije, i sl. Želimo svim zainteresiranim približiti njemački jezik i njemačku kulturu, a pri tome im na zanimljiv način pokazati da njemački jezik stvarno nije težak.“, rekla nam je Ivana Vukadin, vlasnica Vokabule i Otto Krakea.

Sve radionice prilagođene su za osobe koje se prvi put susreću s njemačkim jezikom, tako da se možete prijaviti na bilo koju radionicu bez predznanja iz njemačkog jezika!

Program festivala (Mostar i Čapljina)

Program festivala u Mostaru
Program festivala u Čapljini

Nemojte misliti dva puta

Napominjemo da je ulaz na događaje festivala besplatan i dostupan svim zainteresiranim građanima, no potrebna je prethodna rezervacija mjesta zbog same organizacije događaja.

Rezervirajte svoje mjesto na nekoj od radionica klikom na link (prijava traje kraće od 45 sekundi) ili nas zovnite na besplatni info telefon 080 080 003.

Dođite i postanite dio zimske priče u Vokabuli, i naravno, ne zaboravite ponijeti dobro raspoloženje! Vidimo se u Vokabuli!

Vaša Vokabula
Više od njemačkog. Život pun prilika.

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za naš newsletter

Ispunite podatke i na email ćemo vam jednom mjesečno slati korisne i zanimljive stvari. Obećavamo da nećemo slati slam.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!