C1 kursevi njemačkog jezika za napredne učenike

Bravo, već si napredan u njemačkom! S Vokabulom ćeš usavršiti tehnički dio jezika. Do kraja ovog C1 kursa njemačkog jezika bit ćeš vješt u govoru njemačkog na radnom mjestu, u društvu ili u obrazovnom okruženju.

S C1 kursom njemačkog jezika lako ćeš razumjeti zahtjevne tekstove i moći ćeš predstaviti komplicirane informacije na jasan, koncizan način. Upoznat ćemo te sa strukturom lekcija i pokazati ti nešto više o procesu učenja njemačkog jezika s Vokabulom. Ostvarite dobar rezultat na našem ZEROJ testu znanja kako bi bio siguran da je ovaj kurs pravi za tebe i započni s našim predanim i stručnim predavačima koji će te ohrabriti i voditi na putu. Bez obzira na tvoj nivo tečnosti, imamo kurs koji ti odgovara.

Pogledaj još i Vokabuline: intenzivne kurseve njemačkog, brze kurseve njemačkog, privatne kurseve njemačkog – Master 1:1, konverzacijske kurseve njemačkog, večernje kurseve njemačkog za zaposlene, kurseve gramatike njemačkog jezika, kurseve čitanja na njemačkom.

a1 kurs njemačkog - potvrda

Pregled njemačkog jezika na C1 nivou

Kada završiš kurs njemačkog jezika na C1 nivou, moći ćeš pouzdano:

  • Razumjeti širok raspon dugih, izazovnih tekstova i pronaći implicitna značenja u njima
  • Spontano se izražavajte bez traženja rječnika
  • Učinkovito koristite njemački jezik s prijateljima, kolegama ili učiteljima tijekom obuke i studija
  • Dajte jasne, strukturirane i detaljne izjave o složenim temama
  • Primijeniti različite načine povezivanja teksta

Od B2 do C1: Glavne razlike ovih kurseva njemačkog

Prijelaz s B2 na C1 u učenju njemačkog jezika je ključan. Na B2 nivou sposoban si shvatiti bitne točke složenih tekstova i razumjeti konkretne i apstraktne teme; također možeš razumjeti tehničke razgovore koji se odnose na tvoje područje specijalizacije. Pomoću B2 možeš izraziti svoje mišljenje o širokom spektru tema, objasniti svoje stajalište o aktualnim temama te ukazati na prednosti i nedostatke različitih opcija.

Na C1 nivou moći ćeš razumjeti širok raspon zahtjevnih, dužih tekstova i razumjeti implicitno značenje. Na naprednom kursu njemačkog jezika C1 nivoa također ćeš moći učinkovito i fleksibilno koristiti jezik u društvenim i profesionalnim situacijama, na kursevima obuke i sveučilišnim kursevima. Osim toga, također ćeš se upoznati s “formalnijim” jezikom, poput onoga koji se koristi u uredima javne uprave.

Naši predavači čine više od samo poučavanja osnova gramatike i vokabulara, posebno na ovoj naprednoj razini. Fokus je na korisnim temama za razgovor koje odgovaraju tvojim interesima, karijeri i svakodnevnom životu tako da možeš odmah početi koristiti ono što si naučio. Naravno, pratimo plan učenja, ali naši predavači su u interakciji s tobom u svakoj fazi kako bi stvorili privlačno okruženje za učenje.

Mogućnosti male grupne i individualnog učenja

Kada se prijaviš za C1 kurs njemačkog u Vokabuli, vjerojatno ćemo ti ponuditi individualno učenje 1-na-1 ili u maloj grupi. Volimo da grupe na ovom nivou budu male kako bi se tvoj predavač mogao angažirati s tobom na osobnoj razini.

Vježbati ćeš govor i dobivati personalizirane ispravke izgovora ili pogrešaka (koje svi radimo dok učimo). Učenje u malim grupama daje ti više vremena za vježbanje čitanja naglas, razgovor s drugim učenicima ili čak samo slušanje grupne interakcije.

Primjeri poglavlja u našem naprednom C1 kursu njemačkog jezika

Ovdje je pregled različitih poglavlja nastavnog plana i programa s kojima ćeš se susresti tijekom B2 kursa njemačkog u Vokabuli. Ovo je nastavni plan i program koji koristimo za nastavu u malim grupama i privatne satove 1-na-1. Ako odabereš privatne sate, moći ćeš proširiti raspona tema, pored onih ponuđenih.

Naučite o analogijama i razgovarajte o različitim starim i novim glazbenim instrumentima. Vježbat ćete razgovor o tradicionalnoj i klasičnoj glazbi.

U ovom poglavlju našeg tečaja njemačkog jezika C1 čitat ćete o tehno kulturi u Berlinu io tome kako je odigrala važnu ulogu u ujedinjenju grada. Također ćete čitati o neurološkim učincima učenja sviranja glazbe i glazbenoj estetici.

Pregledat ćete kako reproducirati tuđi govor i ‘Konjunktiv I’. Također ćete imati priliku steći naprednu praksu.

Vježbajte govoriti o pisanju struje svijesti io klasičnom tekstu Sizif. Naučit ćete priču iza najpoznatijih pisaca bajki u povijesti: braće Grimm i govorit ćete o poznatom njemačkom filozofu i lingvistu: Wilhelmu von Humboldtu.

U ovom poglavlju pročitat ćete tekst o vrlo važnom povijesnom razdoblju njemačke književnosti: takozvanom “Sturm und Drang””.

Također ćete pročitati ulomak Kantovog poznatog teksta “Beantwortung der Frage: Was ist Aufklärung?”

Osim toga, naučit ćete kako govoriti o budućnosti u prošlosti, odnosno: kako govoriti iz perspektive prošlosti o nečemu što će se dogoditi kasnije. Naučite o ispričavanju i priznavanju krivnje.

Vježbajte govoriti o spavanju i stvaranju sjećanja. Također ćete govoriti o teoriji Velikog praska, koja je danas dominantna teorija o svemiru.

U ovom poglavlju čitat ćete o percepciji vremena i kontroverznom statusu psihoanalize kao znanosti te ulomak s početka djela ‘Die Verwandlung’ Franza Kafke.

Osim toga, pregledat ćete kako sastaviti protučinjenične rečenice s ‘hätte’, kao i posebnosti njegovog kombiniranja s modalnim glagolima i njegove upotrebe u podređenim rečenicama. Također ćete vježbati izražavanje žaljenja, želja i kritika.

Vježbajte kako govoriti o umjetnosti i povijesti umjetnosti govoreći o romantičnoj umjetnosti, a posebno o Casparu Davidu Friedrichu. O umjetnosti i povijesti umjetnosti razgovarat ćete i čitajući tekst o Vincentu Van Goghu.

Štoviše, govorit ćete o prijelazu s nijemog na film koji govori te o ranoj animaciji i animiranom filmu.

U ovom poglavlju pročitat ćete tekst Friedricha Nietzschea o pojmu umjetnika i iskustvu stvaranja, “Rausch”-u ili ludilu.

Osim toga, naučit ćete kako graditi i kada koristiti nominalni stil na njemačkom jeziku. Također ćete naučiti o pregovaranju i rješavanju sukoba.

Vježbajte razgovor o konceptu slike o sebi. Također ćete govoriti o inspirativnim ličnostima poput Mahatme Gandhija i govorit ćete o inspirativnim događajima, poput mogućnosti penjanja na Mount Everest.

U ovom poglavlju čitat ćete o Albertu Einsteinu, ljudskom rodoslovlju i nešto poezije.

Osim toga, vježbat ćete kako savladati modalne čestice u njemačkom jeziku. Također ćete vježbati nagađanja i zaključivanja.

Glavni ispiti iz njemačkog jezika

Uz pomoć kurseva njemačkog jezika, moći ćeš se uspješno pripremiti za ispite iz njemačkog jezika. Naši kursevi slijede Zajednički europski referentni okvir za jezike (ZEROJ), sustav koji je međunarodno priznat i u skladu s nivoima potrebnim za ispit njemačkog jezika. Prateći Vokabuline kurseve, moći ćeš uspješno položiti i steći C1 certifikat njemačkog jezika.

ÖSDTestDaFGoethe Institut
Naziv certifikataÖSD Zertifikat (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch)Test DaF (Test Deutsch als Fremdsprache)Goethe-Zertifikat
NivoiOd A1 do B2Od B2 do C1Od A1 do C2
VrijediDoživotno. Ovaj certifikat nema datum isteka.Doživotno. Ovaj certifikat nema datum isteka.Doživotno. Ovaj certifikat nema datum isteka.
Cjenovni rang130-150€125-175€125-220€

Napredni nivo: C1 nivo njemačkog jezika

Savjeti i trikovi za učenje njemačkog jezika na C1 nivou:

Vrijeme je da počneš govoriti, pisati i razmišljati kao izvorni govornik. Pogledaj ove članke posvećene naprednom nivou njemačkog jezika.

Vokabula proširuje ponudu: Sada pričamo i engleski!

Vokabula proširuje ponudu: Sada pričamo i engleski!

Vokabula, vaš pouzdan partner u učenju njemačkog jezika, s ponosom objavljuje proširenje svoje ponude. S…

oktoberfest njemačka - sve o okroberfestu u njemačkoj 2023

Oktoberfest – festival piva u Njemačkoj

Oktoberfest je glavni praznik Bavarske, koji se svake godine održava u Münchenu od sredine 9.…

razlika između standardnog njemačkog i švicarskog njemačkog

Koja je razlika između standardnog njemačkog i švicarskog njemačkog?

Švicarska ima populaciju od oko 8,5 milijuna ljudi, koji žive na području veličine malih američkih…

stars 16.000+ učenika

Vjeruju nam jer brinemo o polaznicima.
Broj 1 smo zahvaljujući rezultatima.

Naši učenici nas vole jer pružamo praktično i autentično iskustvo koje vodi do brze tečnosti u jeziku.

Često postavljana pitanja

Kako odrediti moj nivo znanja njemačkog jezika?

Ako razmatraš C1 kurs njemačkog, vrlo vjerojatno si već iskusni govornik. Možda imaš B2 certifikat ili nisi siguran u svoj nivo. Uz Vokabulu, možeš pristupiti našem ZEROJ testu znanja koji određuje tvoj nivo i preporučuje odgovarajući kurs. C1 se smatra naprednom razinom.

Koje nivoe njemačkog ima Vokabula?

U Vokabuli imamo kurseve za svaki jezični nivo, od A1 početnika do C1 naprednog, kako bi učenje jezika bilo dostupno svima.

Ako nisi siguran u svoj nivo, možeš provjeriti svoje znanje na našem potpuno besplatnom ZEROJ testu znanja.

Koliko dugo je potrebno da se savlada C1 njemački?

Brzina napredovanja ovisi o tvom trudu i vremenu koje uložiš. Učenje postaje navika kroz redovno učenje. Možeš odabrati intenzivniji tempo (5x tjedno) ili sporiji (2x do 3x tjedno).

Prihvaćaju li njemačka sveučilišta C1 certifikat?

Mnoga njemačka sveučilišta zahtijevaju dokaz o stručnosti prije nego što te prihvate kao studenta – slično kao što državljanstvo zahtijeva dokaz o tečnom poznavanju barem B1 nivoa. Da bi studirao za diplomu prvostupnika u Njemačkoj, moraš imati znanje i položen najmanje C1 nivo. Sva sveučilišta u Njemačkoj priznat će i prihvatiti Telc C1 certifikat – iako će prihvatiti i neke druge certifikate. Uvijek se isplati obavijestiti sveučilište o svojem nivou jer će ti oni moći ponuditi konkretne smjernice.

Je li Vokabula aplikacija za učenje jezika?

Vokabula nije aplikacija, već virtualna škola za učenje jezika. Pohađaš nastavu uživo sa predavačima i dobivaš personalizirane povratne informacije. Za dodatno učenje, na platformi imaš dostupne dodatne materijale za učenje.

Hoću li dobiti potvrdu da sam završio C1 kurs?

Da, hoćeš! Kako napreduješ kroz svaku razinu ZEROJ-a, dobit ćeš potvrdu o završenom kursu. ZEROJ je međunarodno priznati standard, tako da će poslodavci i obrazovne ustanove prepoznati tvoje postignuće. Možeš čak dodati svoje certifikate na LinkedIn ili ih spomenuti u svom životopisu.

Kreni s C1 kursom njemačkog u Vokabuli

Pridruži se našim C1 kursevima njemačkog i započni svoj put prema uspješnom savladavanju njemačkog jezika. Iskoristi priliku da učiš od stručnjaka i postani dio naše inspirativne zajednice učenika.

Kratka prijava (2 stranice)
  • Pričaj nam o sebi 👋
  • O tečaju ✨

Klikom na gumb pristajem
na obradu osobnih podataka.

Koji si nivo u njemačkom jeziku?