Usavrši svoje znanje s B2 kursom njemačkog jezika

Ako si spreman učiti na B2 nivou, ne moramo ti govoriti kako učiti jezik, već si naporno radio na tome! Vrijeme je da proširiš svoj vokabular, malo više radiš na složenijim temama i uhvatiš se u koštac sa stvarnim scenarijima koji će ti pomoći da ojačaš svoje samopouzdanje.

Do kraja ovog kursa moći ćeš razumjeti složene tekstove, spontano komunicirati s izvornim govornicima, stvarati detaljne tekstove o širokom rasponu tema i artikulirati svoja stajališta. U Vokabuli ćemo potaknuti tvoje učenje sveobuhvatnim vježbama čitanja, pisanja i slušanja, dok naši stručni i predani predavači pružaju personalizirane povratne informacije u stvarnom vremenu kako bi podržali tvoj rast.

Pogledaj još i Vokabuline: intenzivne kurseve njemačkog, brze kurseve njemačkog, privatne kurseve njemačkog – Master 1:1, konverzacijske kurseve njemačkog, večernje kurseve njemačkog za zaposlene, kurseve gramatike njemačkog jezika, kurseve čitanja na njemačkom.

a1 kurs njemačkog - potvrda

Pregled njemačkog jezika na B2 nivou

Kada završiš kurs njemačkog jezika B2 nivoa, moći ćeš pouzdano:

  • Razumjeti glavne točke složenih tekstova o konkretnim i apstraktnim temama
  • Razumjeti dubinske, komplicirane rasprave o područjima vaše specijalizacije (na primjer razgovore s kolegama
  • Uključite se u spontane razgovore s izvornim govornicima bez traženja riječi
  • Izrazite mišljenja i uključite se u dijalog o širokom rasponu tema, uz jasne i detaljne odgovore
  • Objasnite stajalište o aktualnom problemu i procijenite prednosti i nedostatke situacije

B2 kurs njemačkog jezika: Opće teme i Vokabulina metoda

Na B2 kursu njemačkog jezika obradit ćeš teme poput kulturnih razlika u međuljudskim odnosima, radnom svijetu, njemačkoj povijesti, politici i mnoge druge. Proučavati ćeš gramatičke teme kao što su uzročne i uzastopne rečenice te upotreba kondicionala i Konjunktiv I.

Vokabula pruža idealnu metodu učenja s našim sveobuhvatnim kursevima koji se fokusiraju na više od gramatike i vokabulara. Želimo da se osjećaš sigurno koristeći svoje vještine u stvarnom okruženju. U malim grupama, vježbat ćeš razgovor kako bi poboljšao svoj izgovor i tečnost. Naši stručni i predani predavači pružaju prilagođene povratne informacije kako bi učio iz svojih grešaka te slušao i druge.

Kad su u pitanju individualni kursevi 1-na-1, fleksibilnost je naš glavni fokus, jer razumijemo koliko je život užurban. Kod 1-na-1 kurseva u potpunosti kontrolirate svoj raspored i rezervirate kurseve prema svojoj dostupnosti u terminu kad vama odgovara.

Odaberi pravu učestalost na svom B2 kursu njemačkog jezika

Učenje jezika nevjerojatna je navika. Zbog toga je važno održavati pravu motivaciju te odabrati učestalost i intenzitet nastave. Možda tražiš kurs visokog intenziteta s određenim ciljem na umu, u kojem slučaju bi trebao pogledati naš inteizivni kurs sprinta ili možda imaš na umu dugoročni cilj tečnosti.

Što god tražio, u Vokabuli te možemo podržati na tom putu. Možeš odabrati između više vrsta intenziteta, od individualnog, standardnog do intenzivnog. Ukoliko si postao naš učenik na online kursu, možeš pristupiti materijalima kursa na našoj eVokabula obrazovnoj platformi kad god poželiš, i tako pristupiti bogatoj riznici sadržaja za unaprijeđenje tvog jezika.

Primjeri lekcija na našem B2 kursu njemačkog jezika

Ovdje je pregled različitih poglavlja nastavnog plana i programa s kojima ćeš se susresti tijekom B2 kursa njemačkog u Vokabuli. Ovo je nastavni plan i program koji koristimo za nastavu u malim grupama i privatne satove 1-na-1. Ako odabereš privatne sate, moći ćeš proširiti raspona tema, pored onih ponuđenih.

Vježbajte kako razgovarati o studentskom životu u inozemstvu tijekom programa razmjene. Naučit ćete kako voditi razgovor u uredu za građane i razgovarati o vrstama poslova za međunarodne studente.

U ovom poglavlju našeg B2 tečaja njemačkog čitat ćete o programu Erasmus i vizama za radni odmor.

Osim toga, vježbat ćete modalne glagole s pasivom i ‘Konjunktiv I’.

Vježbajte kako govoriti o kratkoj književnosti. Da biste to učinili, naučit ćete o različitim žanrovima kratke književnosti i održati usmeno izlaganje o knjizi.

U ovom ćete poglavlju čitati o bajkama i kratkim pričama. A kasnije ćete sami napisati bajku ili kratku priču.

Osim toga, uvježbat ćete prijedložne imenice i pridjeve, te “Konjunktiv I” i “Konjunktiv II”.

Naučite kako govoriti o privilegiranim vrstama na Zemlji. Da biste to učinili, vježbat ćete govoriti o ekološkim problemima u razgovoru i obrazložiti svoje stajalište o držanju životinja u zoološkim vrtovima.

U ovom poglavlju čitat ćete o izumrlim vrstama i teoriji evolucije.

Osim toga, naučit ćete buduće savršeno vrijeme i ‘Partizip I’ i ‘Partizip II’.

Vježbajte govoriti o osjećajima u razgovoru. Za to ćete naučiti vokabular koji se odnosi na izražavanje empatije i razumijevanja.

U ovom ćete poglavlju čitati o ljudskim manama i umjetnoj inteligenciji.

Osim toga, naučit ćete irealne poredbene rečenice i vježbati ‘Umstellprobe’.

Vježbajte komentirati tuđe ideje. Vježbat ćete kako nekoga pristojno uvjeriti u nešto i vježbati vrednovanje informacija.

U ovom ćete poglavlju čitati o karmi, zenu i feng shuiju.

Osim toga, naučit ćete načelo vremenskih, uzročnih, načinskih i mjesnih priloga.

Glavni ispiti iz njemačkog jezika

Uz pomoć kurseva njemačkog jezika, moći ćeš se uspješno pripremiti za ispite iz njemačkog jezika. Naši kursevi slijede Zajednički europski referentni okvir za jezike (ZEROJ), sustav koji je međunarodno priznat i u skladu s nivoima potrebnim za ispit njemačkog jezika. Prateći Vokabuline kurseve, moći ćeš uspješno položiti i steći B2 certifikat njemačkog jezika.

ÖSDTestDaFGoethe Institut
Naziv certifikataÖSD Zertifikat (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch)Test DaF (Test Deutsch als Fremdsprache)Goethe-Zertifikat
NivoiOd A1 do B2Od B2 do C1Od A1 do C2
VrijediDoživotno. Ovaj certifikat nema datum isteka.Doživotno. Ovaj certifikat nema datum isteka.Doživotno. Ovaj certifikat nema datum isteka.
Cjenovni rang130-150€125-175€125-220€

Viši srednji nivo: B2 nivo njemačkog jezika

Savjeti i trikovi za učenje njemačkog jezika na B2 nivou:

Sada kada imaš čvrste temelje, evo nekoliko članaka koji će ti pomoći u učenju B2 nivoa!

Vokabula proširuje ponudu: Sada pričamo i engleski!

Vokabula proširuje ponudu: Sada pričamo i engleski!

Vokabula, vaš pouzdan partner u učenju njemačkog jezika, s ponosom objavljuje proširenje svoje ponude. S…

oktoberfest njemačka - sve o okroberfestu u njemačkoj 2023

Oktoberfest – festival piva u Njemačkoj

Oktoberfest je glavni praznik Bavarske, koji se svake godine održava u Münchenu od sredine 9.…

razlika između standardnog njemačkog i švicarskog njemačkog

Koja je razlika između standardnog njemačkog i švicarskog njemačkog?

Švicarska ima populaciju od oko 8,5 milijuna ljudi, koji žive na području veličine malih američkih…

stars 16.000+ učenika

Vjeruju nam jer brinemo o polaznicima.
Broj 1 smo zahvaljujući rezultatima.

Naši učenici nas vole jer pružamo praktično i autentično iskustvo koje vodi do brze tečnosti u jeziku.

Često postavljana pitanja

Što znači biti na B2 nivou njemačkog?

Naši kursevi podijeljeni su i kategorizirani prema ZEROJ-u. ZEROJ je kratica za Zajednički europski referentni okvir za jezike. Ovo je međunarodno priznati standard koji pomaže u klasifikaciji razina tečnosti. Počinje na A1 nivou, koja se smatra početnim nivoom, i napreduje do C1 za napredne ili izvorne govornike. Govornik njemačkog jezika na B1 nivou smatra se govornikom srednjeg nivoa.

Kako odrediti svoju razinu znanja njemačkog?

U Vokabuli imamo kurseve za svaki jezični nivo, tako da možemo pronaći pravi kurs za tebe, bez obzira na tvoje trenutačno znanje. Važno je pronaći odgovarajući nivo kako se ne bi osjećao preopterećen.

Ako nisi siguran u svoj nivo, možeš provjeriti svoje znanje na našem potpuno besplatnom ZEROJ testu znanja.

Koje vještine ću naučiti na B2 kursu njemačkog?

Kada idete na Vokabulin kurs, podrazumijeva se učenje svakog aspekta učenja jezika. Vježbati ćete govor, čitanje, slušanje i pisanje. Kao dio Vokabuline metode također se bavimo scenarijima iz stvarnog života. To je zato da ono što ste naučili možete odmah početi koristiti. Jezik koji učimo treba moći primijeniti. Na našim kursevima želimo da se osjećate samopouzdano postavljajući pitanja i da upotrijebite novostečeno znanje na nastavi uživo.

Je li B2 nivo pravi nivo za mene?

Čim želiš znati više o B2 kursu, pretpostavljamo da si već prilično napredovao. U Vokabuli imamo kurseve za sve nivoe, od početnika do naprednih. Budući da naše lekcije strukturiramo prema ZEROJ-u, možeš biti siguran da imamo kurs za tebe, koji ti predstavlja izazov, ali te ne opterećuje.

Nakon što se prijaviš za neki od kurseva u Vokabuli, možeš pristupiti našem ZEROJ testu znanja da vidiš koji je nivo pravi za tebe.

Koje sve nivoe kurseva njemačkog mogu pohađati u Vokabuli?

U Vokabuli želimo učenje jezika učiniti dostupnim svima, stoga imamo kurseve koji odgovaraju svakom nivou, od A1 početnika do C2, koji se smatra izvornim ili tečnim.

Bez obzira počinješ li od nule s A1 kursom ili kao predani učenik na B2 nivou, pomoći ćemo ti da napraviš sljedeći korak prema tečnosti.

Hoću li dobiti potvrdu da sam završio B2 kurs?

Da, hoćeš! Kako napreduješ kroz svaku razinu ZEROJ-a, dobit ćeš certifikat za praćenje tvog napretka. ZEROJ je međunarodno priznati standard, tako da će poslodavci i obrazovne ustanove prepoznati tvoje postignuće. Možeš čak dodati svoje certifikate na LinkedIn ili ih spomenuti u svom životopisu.

Kako mogu biti siguran da je njemački na razini B2 pravi tečaj za mene?

Ako još uvijek nisi siguran, zašto ne bi iskoristili mogućnost besplatnog probnog sata? Dovoljno je da ostaviš prijavi i pozvati ćemo te na jedan probni sat. Uvjereni smo da čim isprobaš Vokabulinu metodu i završiš svoj prvi sat s našim ljubaznim predavačima, više se nećeš osvrtati!

Kreni s B2 kursom njemačkog u Vokabuli

Pridruži se našim B2 kursevima njemačkog i započni svoj put prema uspješnom savladavanju njemačkog jezika. Iskoristi priliku da učiš od stručnjaka i postani dio naše inspirativne zajednice učenika.

Kratka prijava (2 stranice)
  • Pričaj nam o sebi 👋
  • O tečaju ✨

Klikom na gumb pristajem
na obradu osobnih podataka.

Koji si nivo u njemačkom jeziku?