Nastavi učenje na A2 kursu njemačkog

Bez obzira želiš li naučiti njemački radi preseljenja, posla ili čiste zabave, odlučivanje o početku učenja može biti zastrašujuće. U Vokabuli smo stvorili Vokabulinu metodu učenja koja ti pruža podršku i vodi te kroz tvoje jezično putovanje.

Kako izgleda biti njemački govornik na A2 nivou? To znači da si savladao osnove jezika i spreman si usvojiti složenije aspekte njemačkog. Prema ZEROJ standardima, moći ćeš razumjeti rečenice i izraze koji se odnose na osnovne osobne podatke, kupovinu, zaposlenje i geografiju. Također ćeš moći obavljati jednostavne i rutinske zadatke te razumjeti izravne razmjene informacija, posebno one koje se događaju u trenutku. Kada savladaš ovaj kurs, dobit ćeš A2 certifikat koji možeš dodati u svoj životopis ili LinkedIn profil i povećati šanse za zaposlenjem.

Pogledaj još i Vokabuline: intenzivne kurseve njemačkog, brze kurseve njemačkog, privatne kurseve njemačkog – Master 1:1, konverzacijske kurseve njemačkog, večernje kurseve njemačkog za zaposlene, kurseve gramatike njemačkog jezika, kurseve čitanja na njemačkom.

a1 kurs njemačkog - potvrda

Pregled A2 kursa njemačkog jezika

Kada završiš A2 kurs njemačkog jezika, moći ćeš pouzdano:

  • Razumjeti rečenice i često korištene izraze, osnovne osobne podatke, obitelj, kupovinu, lokalnu geografiju i situacije na poslu i životu
  • Komunicirati o jednostavnim i rutinskim zadacima koji zahtijevaju izravnu razmjenu informacija
  • Opisati, jednostavnim riječima, aspekt svog života, neposrednu okolinu i izraziti trenutne potrebe

Ključne teme A2 nivoa njemačkog jezika

A2 nivo njemačkog jezika predstavlja drugu fazu osnovnog nivoa prema ZEROJ-u. Na ovom nivou, moći ćeš razgovarati o svakodnevnim temama s većom jasnoćom i udobnošću. Rečenice koje naučiš postat će složenije i detaljnije. Tijekom nastave upoznat ćeš se s novim gramatičkim vremenima te početi govoriti o nedavnoj prošlosti i budućnosti. Moći ćeš razumjeti uobičajene rečenice i svakodnevne izraze te razgovarati o temama poput obitelji, kupovine i zaposlenja. Također, bit ćeš sposoban razumjeti i odgovarati na jednostavna pitanja. U pogledu čitanja, počet ćeš razumjeti složenije tekstove koji pokrivaju različite teme, a također ćeš razlikovati sadašnje i prošlo vrijeme.

Suoči se sa stvarnim situacijama na A2 kursu njemačkog

Kada započneš učenje na A2 kursu njemačkog u Vokabuli, naučit ćeš mnogo više od gramatike i rječnika. Naši kursevi uključuju praktične teme i situacije iz stvarnog života, poput “Života u inozemstvu”, omogućavajući ti da odmah primijeniš naučeno. Usmjereni smo na cjelovito unapređenje govornih, slušnih, čitalačkih i pisaćih vještina.

Cilj nam je osigurati da se osjećaš sigurno koristeći njemački jezik. Što si samopouzdaniji u govoru i slušanju, brže ćeš napredovati. Naši predavači i programi učenja oblikovani su tako da pokrivaju praktične situacije s kojima se možeš susretati u svakodnevnom životu.

Upoznavanje s različitim ljudima, pa čak i predavačima, ključni je dio našeg pristupa učenju. Imat ćeš priliku komunicirati s različitim naglascima i intonacijama, što će ti pomoći da razumiješ govornike njemačkog iz raznih krajeva zemlje.

Primjeri lekcija na našem A2 kursu njemačkog jezika

Ovdje je pregled različitih poglavlja kurikuluma s kojima ćeš se susresti tijekom kurseva njemačkog jezika na A2 nivou. Ovo je nastavni plan i program koji koristimo za nastavu u malim grupama i privatne satove 1-na-1. Ako odabereš privatne sate, moći ćeš proširiti raspona tema, pored onih ponuđenih.

Naučite kako voditi jednostavne razgovore o vezama i prijateljstvima. Da biste to učinili, naučit ćete rječnik kojim ćete opisati svoje osobne odnose i emocije.

U ovom poglavlju naših A2 tečajeva njemačkog također ćete naučiti o pristojnosti u kulturama njemačkog govornog područja.

Vježbat ćete kako oblikovati pitanja s ‘was für’ i kako oblikovati past perfect i kada ga koristiti.

Naučite kako voditi jednostavan razgovor o poslu. Da biste to učinili, naučit ćete nove riječi vezane uz posao i radnu okolinu.

U ovom ćete poglavlju također naučiti korisne riječi za prijavu na posao i praksu.

Naučit ćete dativ glagola i glagola s prijedložnom dopunom te o dvosmjernim prijedlozima.

Naučite kako opisati prostor u kojem živite. Osim toga, naučit ćete novi vokabular vezan uz useljenje i izlazak iz stanova i kuća.

U ovom ćete poglavlju također vježbati razgovarati o tome gdje se stvari nalaze i uspoređivati ih.

Naučit ćete prijedloge vremena i kako koristiti odnosne zamjenice.

Naučite dati svoje mišljenje i govoriti o kulturi i umjetnosti.

U ovom poglavlju naših predavanja njemačkog jezika A2 naučit ćete nove riječi za razgovor o životu u gradu te riječi i izraze koji će vam pomoći da izrazite mišljenje.

Također ćete detaljnije objasniti kako koristiti podređene veznike ‘weil’ i ‘dass’ te kako oblikovati i koristiti povratne glagole.

Naučite kako napraviti planove i razgovarati o predviđanjima za budućnost.

U ovom poglavlju naših predavanja njemačkog jezika A2 naučit ćete oblikovati buduće vrijeme i riječi kojima govorite o budućnosti i neizvjesnosti.

Naučit ćete kako razgovarati o mogućim scenarijima koristeći ‘wenn’ i ‘dann’. Osim toga, naučit ćete trikove za pamćenje i pogađanje roda riječi i završetaka pridjeva u tim rodovima.

Glavni ispiti iz njemačkog jezika

Uz pomoć kurseva njemačkog jezika A1 i A2 nivoa u Vokabuli, moći ćeš se uspješno pripremiti za ispite iz njemačkog jezika. Naši kursevi slijede Zajednički europski referentni okvir za jezike (ZEROJ), sustav koji je međunarodno priznat i u skladu s nivoima potrebnim za ispit njemačkog jezika. Prateći Vokabuline kurseve, moći ćeš steći A1 certifikat njemačkog jezika te se dodatno pripremiti za ispite viših nivoa.

ÖSDTestDaFGoethe Institut
Naziv certifikataÖSD Zertifikat (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch)Test DaF (Test Deutsch als Fremdsprache)Goethe-Zertifikat
NivoiOd A1 do B2Od B2 do C1Od A1 do C2
VrijediDoživotno. Ovaj certifikat nema datum isteka.Doživotno. Ovaj certifikat nema datum isteka.Doživotno. Ovaj certifikat nema datum isteka.
Cjenovni rang130-150€125-175€125-220€

A2 nivo: Osnove njemačkog jezika

Savjeti i trikovi za učenje njemačkog jezika na A2 nivou:

Učenje naprednih osnovnog njemačkog jezika može biti lako i vrlo zabavno. Kako budeš napredovao s učenjem, pročitaj i ove članke s našeg bloga. Nakon što si savladao osnove, vrijeme je da produbiš svoje znanje njemačkog jezika i kulture.

ispit njemackog jezika

7 savjeta iskusnih ispitivača da uspješno položiš Goethe ili ÖSD ispit njemačkog jezika

Prolaziti Goethe ili ÖSD ispit njemačkog jezika nije mala stvar. To zahtijeva rad i posvećenost…

Kako se kaže volim te na njemačkom? Sviđaš mi se, ljubav, liebe

10 načina da kažeš “Volim te” na njemačkom

Znate li osjećaj kad imate leptiriće u trbuhu, a noge vam se pretvaraju u žele? Najvjerojatnije ste se zaljubili. Evo i kako reći Volim te na njemačkom!
Kako upamtiti njemačke članove (der, die, das)?

Kako upamtiti njemačke članove (der, die, das)?

Učenje njemačkih članova (der, die, das) sada je lakše nego ikada! U ovom vodiču otkrijte učinkovite tehnike za njihovo pamćenje bez napora.

stars 16.000+ učenika

Vjeruju nam jer brinemo o polaznicima.
Broj 1 smo zahvaljujući rezultatima.

Naši učenici nas vole jer pružamo praktično i autentično iskustvo koje vodi do brze tečnosti u jeziku.

Često postavljana pitanja

Što znači biti na A2 nivou njemačkog?

Naši kursevi kategorizirani su prema CEFR-u (Zajednički europski referentni okvir za jezike), međunarodno priznatom standardu za klasifikaciju jezične tečnosti. A2 nivo njemačkog smatra se osnovnim, što znači da niste potpuni početnik.

Kako odrediti svoju razinu znanja njemačkog?

U Vokabuli imamo tečajeve za svaki jezični nivo, tako da možemo pronaći pravi kurs za tebe, bez obzira na tvoje trenutačno znanje. Ako nisi siguran koji je tvoj nivo, možeš besplatno pristupiti našem testu znanja kako bi te usmjerili prema odgovarajućem nivou.

Koje nivoe kurseva njemačkog jezika mogu pohađati u Vokabuli?

U Vokabuli želimo učiniti učenje jezika dostupnim za sve, pa imamo kurseve za sve nivoe, od A1 (početnika) do C1 (naprednog ili izvornog govornika). Pomažemo ti napredovati prema tečnom govoru bez obzira na tvoj trenutačni nivo.

Koliko vremena je potrebno za savladavanje A2 nivoa njemačkog jezika?

To ovisi o tvojoj predanosti i uloženom trudu. Ako želiš brzo napredovati, Vokabula intenzivni kurs ili privatni sati 1-na-1 ti mogu pomoći. Klasični grupni kursevi će te također dovesti do rezultata tako što ideš na nastavu 2 do 3 puta tjedno.

Što mi je potrebno za nastavu?

Ukoliko si se prijavio za nastavu u učionici, potrebne su ti samo bilježnica i olovka/kemijska. Ukoliko si se prijavio za online nastavu, potrebno ti je računalo ili mobitel i dobra internetska veza. Nastava se održava putem eVokabula obrazovne platforme i njene virtualne učionice, i ne trebaš ništa preuzimati. Dovoljan je klik i live si s predavačem! Svaki susret nastave se snima, tako da možeš neograničeno gledati sve snimke!

Kako započeti s Vokabulom?

Za prijavu, odaberi kurs i lokaciju koja ti više odgovara. Nakon prijave, očekuj poziv našeg jezičnog majstora kako bi se dogovorili oko početka kursa. Ukoliko si se prijavio za online nastavu, onda ćeš moći prije početka kursa iskoristiti sve mogućnosti eVokabula obrazovne platforme: čitaj lekcije, radi kvizove, pregledavaj PDF-ove s povratnim informacijama od predavača i rješavaj domaću zadaću za brže napredovanje.

Kreni s A2 kursom njemačkog u Vokabuli

Pridruži se našim A2 kursevima njemačkog i započni svoj put prema uspješnom savladavanju njemačkog jezika. Iskoristi priliku da učiš od stručnjaka i postani dio naše inspirativne zajednice učenika.

Kratka prijava (2 stranice)
  • Pričaj nam o sebi 👋
  • O tečaju ✨

Klikom na gumb pristajem
na obradu osobnih podataka.

Koji si nivo u njemačkom jeziku?