banner left

Proljeće s Vokabulom

banner right

[FOTO] Održan seminar za profesore njemačkog jezika

AI Brzi sažetak Iz Vokabule poručuju da je ovaj seminar tek prvi u nizu serije besplatnih seminara za stručno usavršavanje profesora kojeg će, zajedno s prijateljima i partnerima ali i drugim ...

min čitanja

Vokabula
17.05.2018
|
Ažurirano 17.05.2018

AI Brzi sažetak

  • Iz Vokabule poručuju da je ovaj seminar tek prvi u nizu serije besplatnih seminara za stručno usavršavanje profesora kojeg će, zajedno s prijateljima i partnerima ali i drugim stručnjacima iz oblasti njemačkog jezika, biti organizirani na redovnoj razini više puta godišnje.
  • Ovo nam je pokazatelj da su profesori zainteresirani za ovakve i slične događaje i vjerujem da će se trend besplatnih seminara i stručnog usavršavanja sigurno nastaviti u budućnosti.
  • Organizatorice seminara su bile Đenita Hadžović, profesorica u srednjoj medicinskoj školi u Mostaru i Ivana Vukadin, koja je prije 2 godine osnovala Vokabula-centar s ciljem unošenja revolucije modernog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Seminar za profesore njemačkog jezika, naziva: “Kako podučavati njemački kao strani jezik?” održan je u subotu, 12.5.2018. godine, u prostorijama Code Hub-a.

Realiziran je uz podršku i pokroviteljstvo Pedagoškog zavoda u Mostaru i Vokabula-centra za njemački jezik i donaciju materijala Njemačke ambasade u Sarajevu.

Organizatorice seminara su bile Đenita Hadžović, profesorica u srednjoj medicinskoj školi u Mostaru i Ivana Vukadin, koja je prije 2 godine osnovala Vokabula-centar s ciljem unošenja revolucije modernog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Veliki interes za seminarom

Na seminaru je prisustvovalo 18 profesora njemačkog jezika na razini svih osnovnih i srednjih škola grada Mostara.

“Dobili smo preko 30 prijava iz ove županije, no seminar je zbog kapaciteta bio ograničen na maksimalno 18 sudionika. Zaista nam je drago što su se učesnici ovog seminara odazvali u velikom broju. Ovo nam je pokazatelj da su profesori zainteresirani za ovakve i slične događaje i vjerujem da će se trend besplatnih seminara i stručnog usavršavanja sigurno nastaviti u budućnosti.”, dodala je Ivana Vukadin.

Organizatorice seminara Đenita Hadžović i Ivana Vukadin

Organizatorice seminara Đenita Hadžović i Ivana Vukadin

Naglasak ovog seminara bio je na praktičnim primjenama didaktičko-metodičkih vještina u nastavi.

“Kroz predavanja, radionice i razne druge izazove za sudionike stvoriti će se kreativna atmosfera u kojoj će sudionici steći nova primjenjiva znanja te imati priliku stvarati nova rješenja za stvarne probleme na odabranim područjima kojima se seminar bavi.”, poručuje nam Đenita Hadžović.

Sve je bilo nekako bolje

Ovo je bila odlična prilika za razmjenu praksi i iskustava i upoznavanje novih metoda u poučavanju njemačkog, ali i bilo kojeg drugog stranog jezika.

“S manjim brojem sudionika, što se kasnije ispostavilo odličnim, profesorice Ivana i Đenita su napravile po meni jedan od boljih događaja što se tiče edukacije i stručnog usavršavanja. Sve je bilo nekako bolje.”, rekao je jedan od sudionika događaja, Josip Čuljak.

“Čim smo se ugodno smjestili odmah su nas ‘razbacali’ i rasporedili u grupe kako bi se upoznali s, do tada nepoznatim ljudima, što je odlično i zabavno iskustvo”, dodao je Josip.

“Ovo je bilo lijepo druženje i upoznavanje s drugim profesorima. Moramo priznati da se moglo naučiti dosta novih stvari i čuti iskustva, probleme i rješenja kolega.”, rekla je sudionica seminara, Ružica Petrušić.

Motor promjena u Mostaru

Iz Vokabule poručuju da je ovaj seminar tek prvi u nizu serije besplatnih seminara za stručno usavršavanje profesora kojeg će, zajedno s prijateljima i partnerima ali i drugim stručnjacima iz oblasti njemačkog jezika, biti organizirani na redovnoj razini više puta godišnje.

“Vjerujem da je ovaj seminar motor promjena u Mostaru, barem kada su u pitanju stručna usavršavanja profesora njemačkog jezika. Želimo biti nadahnuće drugim školama stranih jezika da šalju svoje profesore na ovakva stručna usavršavanja, a vremenom da i sami organiziraju slične besplatne događaje.“, poručuje nam Ivana Vukadin.

A uz koga ste Vi?

Dodjelom potvrda završio je ovaj četverosatni seminar a samo učešće na njemu je bilo besplatno. Kako organizatori navode, svi budući seminari ovakve vrste će biti besplatni, a troškove programa, osvježenja i radnog materijala tijekom realizacije seminara snositi će organizatori.

Svi sudionici su iskazali veliko zadovoljstvo što su imali priliku da se još više upoznaju s modernim metodama podučavanja njemačkog jezika. A na kraju druženja vrijedni sudionici su dobili poklone koje su osigurali Vokabula-centar i Njemačka ambasada u Sarajevu.

Možemo uraditi mnogo više, a to možemo postići jedino zajedničkim snagama!

Mi smo uz profesore njemačkog jezika, a uz koga ste Vi?

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za naš newsletter

Ispunite podatke i na email ćemo vam jednom mjesečno slati korisne i zanimljive stvari. Obećavamo da nećemo slati slam.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!