banner left

Proljeće s Vokabulom

banner right

Dobar posao u Tuzli! Širimo se i zapošljavamo profesore njemačkog jezika

AI Brzi sažetak O Vokabuli se uvijek radi o guranju samog sebe, o tome u čemu ste najbolji i to je drugačije od bilo koje druge škole koju znate. Kao naš budući Super Profesor čuvat ćeš na...

min čitanja

Vokabula
08.03.2021
|
Ažurirano 08.03.2021

AI Brzi sažetak

 • O Vokabuli se uvijek radi o guranju samog sebe, o tome u čemu ste najbolji i to je drugačije od bilo koje druge škole koju znate.
 • Kao naš budući Super Profesor čuvat ćeš nastavu njemačkog od dosade, zaštititi polaznike od krede, gramatike i prevođenja, koristićeš zabavne aktivnosti na nastavi i svojim super moćima dovesti polaznike ultra brzo do slobodne konverzacije i razumijevanja njemačkog jezika u opuštenoj atmosferi.
 • Rodili smo se u Mostaru, od sada se nalazimo i u drugim gradovima, i specijalizirali smo se samo za njemački jezik.

Posao koji je značajan. U misiji smo širenja ljubavi prema njemačkom jeziku.

Vokabula je jedna mlada škola sa velikim ambicijama. Rodili smo se u Mostaru, od sada se nalazimo i u drugim gradovima, i specijalizirali smo se samo za njemački jezik. Poznati smo po našoj ljubaznosti i kao najomiljenije mjesto za učenje njemačkog jezika.

Kreiranjem vlastite metodologije učenja (Otto Krake i Vokabula 360°), zauvijek smo promijenili industriju i način na koji se uči njemački jezik. Nekoliko hiljada polaznika svake godine pohađa naše kurseve njemačkog jezika zahvaljujući najkompletnijem programu koji svakom polazniku omogućava da njemački jezik nauči govoriti tečno, budući da se u njegovoj srži nalazi polaznik, ljubav prema njemačkom jeziku sa naglaskom na komunikaciju bez puno gramatike.

Vjerujemo u priliku da učinimo nešto dobro i ostavimo svijet boljim mjestom nego što smo ga pronašli.

Ne radi se o nama, nego koga možemo povesti na putovanje sa nama

Vjerujemo da se dobar profesor ne rađa. Dobar profesor se stvara. Svaki dan.

“Vokabula je poput okeana, mjesto puno prilika koje odiše strašću, kreativnošću i rastom.”

O Vokabuli se uvijek radi o guranju samog sebe, o tome u čemu ste najbolji i to je drugačije od bilo koje druge škole koju znate. Nikada nećemo odustati jer je nešto previše teško ili je nemoguće. Ne znamo za nijednu drugu školu u regiji gdje će vas više cijeniti i štovati kada čuju da dolazite iz Vokabule. Ne radite u Vokabuli osim ako ste jako dobri u onome što radite. Razlog zašto ste dobili posao u Vokabuli je zato jer ste vrhunski u svom poslu, ili imate veliki potencijal da to postanete.

Vokabula je više od samo kursa njemačkog jezika. Naš rad svakodnevno dotiče hiljade života i života njihovih porodice.

Vjerujemo u svoj tim da mogu napraviti velike stvari i živjeti dobar život. Ako imate prave ljude sa kojima radite onda se odlične stvari mogu dogoditi, a vi možete postati još bolji u svom poslu. Nikada ne prestajemo stvarati, inovirati i poboljšavati se.

Š I R I M O S E (Vokabula zapošljava!)

Naša vjerovanja su da radimo požrtvovno, pametno i brinemo jedni o drugima. Vjerujemo u raznolikost i da su svi ljudi posebni. Volimo pse i volimo biti pomalo otkačeni. Stalno nam je do podrške lokalnoj zajednici i na tome radimo svakodnevno.

Pored moderne i prepoznatljive nastave, uzor smo mladim ljudima koji su tek završili fakultet, a od 2017. godine imamo tradiciju održavanja svjetski renomiranih Goethe-ispita u našem centru u Mostaru.

Dosta o nama, pričajmo malo o tebi!

Ti si profesor/ica njemačkog jezika. Očekujemo da si završio/la bar preddiplomski, a to što trenutno studiraš na diplomskom ti je velika prednost. Samoprocjenjuješ se da si C1 ili C2 jezični nivo. Ne smeta nam ako ti je ovo prvo radno iskustvo jer ćemo te mi svakako obučiti prije početka posla u Vokabuli. Ti si neko ko vjeruje da obrazovanje nikada ne prestaje – pogotovo ne nakon završenog fakulteta. Učestvovao/la si na seminarima, kongresima ili nekom drugom obliku neformalnog obrazovanja.

…sigurno si po prirodi neko ko zna da uspostavi dobre odnose sa polaznicima i kolegama. Prije nego popiješ svoju kafu znaš da prirodno i lagano riješiš razne konflikte na nastavi. Svakodnevno radiš na razvoju i poboljšanju svojih predavačkih sposobnosti, a možda te čak svi iz porodice zovu “rodila mama pametno dijete”. Kada nema ništa na TV-u, a na Netflixu si sve pogledao/la, i dalje možeš ostati motivisan/a i predan/a ciljevima. Kažu ti da imaš potencijala i želiš biti u timu vrhunskih stručnjaka koji će te svaki dan izazvati da taj potencijal i ostvariš.

Posao je…

Svaki naš polaznik je jedinstven. Ne kao pahulja, jer obično ostanu duže sa nama od jedne zime, nego ima različite potrebe. Nekome bolje ide konverzacija, nekome bolje slušanje i razumijevanje, za neke se trudimo više, neke samo fotkamo za Instagram, a za neke kombinujemo sve to.

Kao naš budući Super Profesor čuvat ćeš nastavu njemačkog od dosade, zaštititi polaznike od krede, gramatike i prevođenja, koristićeš zabavne aktivnosti na nastavi i svojim super moćima dovesti polaznike ultra brzo do slobodne konverzacije i razumijevanja njemačkog jezika u opuštenoj atmosferi.

Ne, mi ne tražimo novog Supermana i ne tražimo da imaš rendgenski vid, ali postoji spisak stvari (ne zahtjeva) na čemu rade ostali profesori u Vokabuli. Od našeg budućeg profesora očekujemo:

 • Kvalitetno izvođenje nastave njemačkog jezika
 • Planiranje, pripremu i isporuku lekcija za različite grupe i starosne godine
 • Stvaranje, pisanje i proizvodnja novih materijala, uključujući audio i vizuelne resurse
 • Sudjelovanje u van-nastavnim aktivnostima i događanjima
 • Osnovno vođenje polaznika, kao što je evidencija pohađanja nastave
 • Korespondenciju i kontaktiranje polaznika
 • Vođenje i održavanje učionice urednom (skoro pa cakum pakum, što bi rekli)

Prednosti…

Osim fleksibilnog radnog vremena, radiš u dosta mladom i cool timu i imaš iznadprosječnu platu uz ugovor o radu. Da, ugovor o radu, a ne honorarni ugovor. Od ostalih prednosti nudimo otprilike… pa nekih ~100% više nego u državnim školama. Kako to? Jer vjerujemo da možete doprinositi najbolje kad se osjećate najbolje.

Neke od prednosti koje te čekaju:

 • Razne bonuse na platu
 • Mogućnost napredovanja u poslu (koje u državnim školama ne postoje) i imaš 5 stupnjeva napredovanja u plati
 • Radiš bez puno nepotrebne “papirologije” kao u državnim školama, glavni fokus usmjeren je na nastavu njemačkog jezika
 • Troškovi tvojih stručnih usavršavanja i odlazaka na seminare snosi Vokabula
 • Ideš na team buildinge na more, u planinu i prirodu
 • Radiš u potpuno opremljenim učionicama sa svim materijalima potrebnim za rad (laptopi, projektori, soundbar/ozvučenje, materijali za kreativan rad, …)
 • U državnim školama sam trebaš kupiti udžbenike, CD-ove, DVD-ove, priručnike za profesore, materijale potrebne za svakodnevnu nastavu (markere u boji, materijale za izradu kartica i plakata itd.), dok je u Vokabuli za svakog profesora sve osigurano potpuno besplatno
 • U državnim školama nemaš konstruktivne kritike jer tvoju nastavu posjećuju osobe koje često nisu iz tvoje struke, dok u Vokabuli feedback dobiješ od svojih kolega, profesora njemačkog jezika koji ti mogu pomoći da budeš još bolji
 • Imaš fleksibilno radno vrijeme, a tvoje kolege mogu uskočiti za tebe kad god ti je potrebno

Ako ti ovo iznad zvuči cool…

U stalnoj potrazi smo za strastvenim, radoznalim, otvorenim i kreativnim ljudima, baš poput tebe, koji žele više od samo posla.

Stoga nam pošalji e-mail na moc.alubakovobfsctd@oasopmilez i oduševi nas sa nekoliko rečenica u motivacionom pismu. Nešto što baš misliš da je cool. Hej, nemoj nam zaboraviti poslati i CV.

Nakon toga slijedi jedan pomalo drugačiji intervju tj. mi ga zovemo upoznavanjem. Svi mrzimo opća pitanja kao “Gdje se vidiš za 5 godina?”. Pa da to izbjegnemo, pričaćemo konkretno i o tome gdje te mi vidimo, a ovo bolje funkcioniše kad dođeš opušten/a i daš nam neke teme iz svakodnevnog života o kojima bi mogli pričati. Možda šta bi mogli gledati u Cinestaru kad otvore svoja vrata?

Nama ne smeta ako si drugačiji/a i vjerujemo da u raznolikosti leži najveća moć u ljudima. Ima nas svakakvih oblika i dimenzija i mi ih sve prihvaćamo. Ljude dijelimo samo na dobre i loše.

Ako si spreman/na da se pridružiš timu najboljih (i najcool) profesora njemačkog jezika u Tuzli i stalno nadmašuješ sebe, a pri tome ne mislimo na tvoje popravljanje rukopisa na tabli, onda je ovaj posao kao stvoren za tebe, ili kao što bi naš narod rekao: “To ti je to, ba”.

Ako imaš dodatnih pitanja za nas, javi nam se preko e-maila i rado ćemo ti odgovoriti.

A šta sad? Pošalji e-mail što prije i postani dio #najCOOL ekipe u #najCOOL kursu u Tuzli.

Spreman/na da se ukrcaš na naš brod prilika?

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za naš newsletter

Ispunite podatke i na email ćemo vam jednom mjesečno slati korisne i zanimljive stvari. Obećavamo da nećemo slati slam.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!