Upisni postupak - lagano kao 1, 2, 3

1. Četiri upisa godišnje

Vokabula vrši upise četiri puta godišnje te organizira četiri trimestra (četiri ciklusa tečajeva u trajanju od tri mjeseca u godini)

2. Upiši se odmah

Prijava je brza i jednostavna i neće oduzeti više od 2 minute Vašeg vremena. Prijavite se ako želite unaprijediti i poboljšati poznavanje njemačkog jezika ili želite naučiti sve ono što Vam je potrebno za snalaženje u svakodnevnim životnim situacijama

3. Procjena znanja

Imate predznanje iz njemačkog jezika? Odlično! U tom slučaju možete uraditi procjenu znanja u Vokabuli i precizno odrediti koja ste razina znanja. Testiranje se sastoji od A-B-C pitanja i usmenog (konverzacijskog) dijela.

4. Formiranje grupa

Nakon što smo precizno odredili Vašu razinu poznavanja njemačkog jezika, formirati ćemo grupe za pojedine razine te sa svakom grupom individualno dogovoriti termin nastave

5. Učenje njemačkog s lakoćom može početi!

Često postavljena pitanja

 • Upis

 • Kako se mogu prijaviti na tečaj?

  Na naš tečaj se možete uvijek prijaviti, a prijava se vrši isključivo putem prijavnog obrasca na našoj web-stranici. Link za prijavu možete pronaći u gornjem desnom dijelu stranice pod imenom „Upiši se odmah“. Napominjemo da je veoma bitno da ostavite ispravne podatke prilikom procesa prijave pošto ćemo te podatke koristiti da vas kontaktiramo vezano za status vaše prijave.

 • Kako da znam na kojoj sam razini poznavanja njemačkog jezika?

  Prilikom prijave na tečaj, u prijavnom obrascu se nalazi dio gdje ćemo Vas pitati želite li procijeniti Vaše poznavanje njemačkog jezika. Ukoliko imate predznanje onda odaberite opciju “Da, imam predznanje iz njemačkog” te ćemo Vas pozvati u naš centar da uradite procjenu znanja. Nakon procjene znanja moći ćemo Vas svrstati u neku od grupa, odnosno pronaći adekvatan tečaj ta Vas, što je prvi korak za postizanje našeg cilja, tj. uspješno polaganje Goethe – ispita.

 • Moram li uraditi procjenu znanja?

  Ukoliko ste već ranije učili njemački jezik potrebno je uraditi procjenu znanja kako bi mogli precizno odrediti od točno koje razine trebate nastaviti s učenjem njemačkog jezika. Naš glavni cilj je osigurati da polaznici nauče njemački jezik, a prvi korak je utvrđivanje razine, kako bismo za Vas osigurali adekvatan tečaj.

 • Što nakon prijave?
 • Tečaj

 • Koliko traje tečaj?

  Standardni 2u1 tečajevi obuhvaćaju 72 školska sata od 45 min kroz 12 tjedana. Na zahtjev moguć je i intenzivni tečaj u kraćem vremenskom trajanju.

 • Imam li na kraju tečaja certifikat ili potvrdu?

  Na kraju tečaja svi polaznici imaju potvrdu o pohađanju tečaja koja nema svojstvo certifikata. Certifikat možete dobiti samo nakon položenog ispita na nekom od renomiranih i svjetski priznatih instituta kao što je Goethe-Institut. Nakon našeg tečaja sposobni ste položiti Goethe ispit.

 • Koja je razlika između potvrde i certifikata?

  Nažalost mnogi neovlašteno koriste riječ certifikat te prodaju iste po cijenama od 75KM i/ili više. Da biste dobili certifikat potrebno je položiti neki od certificiranih ispita na certificiranim institutima među kojima vodeću ulogu ima Goethe. Dakle ukoliko možda studirate ili ste studirali nije dovoljno samo odslušati kolegij, nego u konačnici trebate položiti i ispit.

 • Što ako sam njemački učio nekoliko godina u školi?

  U tom slučaju ćemo s Vama napraviti procjenu znanja, kako bismo utvrdili od kojeg nivoa trebate početi su učenjem njemačkog jezika, te kako ne biste ponavljali stvari koje već znate i na njih gubili vrijeme. Također nam je važno da Vam učenje njemačkog bude mali izazov i jako zanimljivo.

 • Kako mogu doći do knjiga potrebnih za tečaj?

  Udžbenike možete preuzeti u učionici kod Vašeg predavača, odnosno u Info centru za njemački jezik, ukoliko se nalazite u Mostaru. Knjige naručujemo iz Sarajeva pred početak svakog ciklusa kako biste ih mogli imati od prvog dana. Knjige su dostupne i u nekim knjižarama, cijena je ista kao kod nas tako da se većina polaznika odlučuje preuzeti ih u Vokabuli kada krene nastava.

 • Moram li udžbenike kupiti ili ih mogu kopirati?

  Ukoliko ne želite kupovati udžbenik, nije nužno. Mi sugeriramo da imate originalne udžbenike jer su trenutno najpovoljniji na tržištu, a po njima radi i Goethe Institut, te su se pokazali kao odlični. Razlika između kopije i originala je oko 7-8KM, no s originalom ćete puno više dobiti, jer su boje i slike jako važne za učenje, pomažu jako prilikom usvajanja novog vokabulara, a kada sve to kopirate izgubi svoj smisao. Pored toga udžbenici su popraćeni s CD-om i DVD-om na kojima se nalaze dodatni materijali za vježbu koji prate svaku lekciju koju radimo na nastavi.

 • Nastava

 • Gdje se održava nastava?

  Nastava se održava u našim učionicama na Rondou (SPC Rondo 1 kat) i Bulevaru (iza caffe Niđe veze). U jednom ciklusu ste uvijek na jednoj lokaciji, npr. samo na Rondou ili samo na Bulevaru. Rijetki su slučajevi da u jednom ciklusu nastavu pohađate na obje lokacije, osim ako nije moguće drugačije izvoditi nastavu.

  Nastojimo svim polaznicima izaći u susret s mjestom održavanja nastave i terminima koliko god je to moguće.

 • Mogu li jednu razinu završiti u kraćem vremenskom periodu?

  Ukoliko pohađate intenzivni ili superintenzivni tečaj onda je moguće završiti jednu razinu u kraćem vremenskom periodu. Kod intenzivnih tečajeva jako je važno znati da trebate odvojiti 3 do 5 dana tjedno za pohađanje nastave, a također je potrebno određeno vrijeme i za rad kod kuće, da pogledate to što je rađeno na tečaju. Ukoliko niste spremni ili u mogućnosti dolaziti 3 ili 5 puta tjedno na nastavu po 3 šk. sata, onda predlažemo naš Standardni 2u1 tečaj.

 • Pohađao/-la bih tečaj, ali me brinu termini zbog posla, fakulteta i drugih obaveza koje imam?

  Ukoliko postoji više grupa iste razine/podrazine na tom ciklusu, a u dogovoru s nama, moguće je kombinirati različite termine tako da nastavu možete nadoknaditi s drugom grupom iste razine i ponovo se vratiti na Vaš primarni termin. Na taj način ne propuštate nastavu, a i jako veliki broj polaznika na taj način odsluša sve sate nastave. Nadoknade su uključene u cijenu Vašeg tečaja i ne plaćaju se dodatno.

 • Koji su termini održavanja nastave?

  Tečajevi se najčešće održavaju u poslijepodnevnim terminima od 16.30h te večernjim terminima od 19h, a ovisno o dogovoru mogući su popodnevni i jutarnji termini. Ukoliko radite prvu i drugu smjenu moguće je i kombinirati jutarnje i večernje termine. Tečajevi se održavaju svaki dan od ponedjeljka do subote, a moguće je održavanje nastave i nedjeljom ukoliko grupi odgovara termin.

 • Kada ću znati točne termine nastave?

  Vikend pred početak novog ciklusa pravimo raspored, te Vas kontaktiramo ponovo kako bismo potvrdili termin ili se dogovorili oko evenutalnih izmjena.

 • Moram li odslušati sve sate nastave u ciklusu?

  Ukoliko imate nekoliko izostanaka, to nije problem, svi ih polaznici u biti imaju. Na nastavi dosta ponavljamo, imamo faze koje su rezervirane za vježbanje konverzacije i ponavljanje, tako da se sve slegne kako treba. Nama je važno da budete prisutni na 70% nastave, kako biste dobili potvrdu, a ukoliko se dogodi poneki izostanak, to je sasvim u redu.

 • Plaćanje

 • Moram li tečaj nakon prijave odmah platiti?

  Tečaj se nakon prijave ne mora odmah platiti. Plaćanje se obavlja tek nakon formiranja grupa i određivanja termina održavanja nastave.

 • Mogu li tečaj plaćati u ratama?

  Tečaj je moguće platiti u jednoj ili dvije rate. Ovisno o načinu plaćanja nudimo određene pogodnosti. Ukoliko se odlučite za plaćanje tečaja na jednu ratu, dobivate popust na cijenu u iznosu od 5%. Ukoliko se odlučite plaćati u dvije rate, na cijenu se dodaje 5% iznosa.

 • Kako mogu ostvariti dodatan popust?

  Svi naši polaznici na kraju tečaja dobivaju potvrdu o pohađanju, kojom ostvaruju dodatni popust od 10% na cijenu tečaja.

 • Postoji li popust za više članova obitelji?

  Ukoliko 3 člana obitelji istovremeno pohađaju tečaj, možete dobiti popust od 10% na cijenu tečaja na 1. upisu, a na svakom narednom 15% dokle god minimalno 3 člana obitelji istovremeno pohađaju grupnu nastavu.

 • Goethe-ispiti

 • Je li mi nužan tečaj da bih polagala/polagao Goethe ispit?

  Tečaj nije nužan, u principu kući možete sami individualno učiti i prijaviti se za polaganje ispita. Ono što je najbitnije jeste Vaše znanje.

 • Kako izgleda Goethe-ispit?

  Naš centar svojim polaznicima omogućuje pohađanje pripremne nastave za polaganje ispita. Pripremamo Vas na ispitnu situaciju, prelazimo primjere ispita te provjeravamo sve četiri jezične vještine kako biste uspješno položili ispit (slušanje, čitanje, pisanje, konverzacija).

 • Koji su termini održavanja Goethe-ispita?

  Goethe-ispiti se održavaju dva puta godišnje. Termini Goethe-ispita za dobivanje Goethe-Zertifikata su objavljeni na našoj zasebnoj stranici za Goethe-ispite.

 • Kako se mogu prijaviti na Goethe-Ispit?

  Prijaviti se na ispit možete preko službene web stranice Goethe-Instituta. Više informacija potražite na našoj zasebnoj stranici za Goethe-Ispite.

 • Potrebna mi je priprema za Goethe ispit, a nemam predznanje. Kako se mogu pripremiti za polaganje ispita?

  Kroz našu nastavu Vas ujedno pripremamo za Goethe ispit. Na nastavi vježbamo sve 4 vještine koje se traže na ispitu (slušanje, čitanje, pisanje i konverzacija).

  Ukoliko želite uraditi pripremu za Goethe-ispit možete a ne morate biti naš polaznik. Pripremnu nastavu u grupama organiziramo 3-5 puta godišnje gdje uradimo simulaciju ispita te radimo primjer jednog Goethe ispita, objasnimo Vam kako izgleda, kako se boduje i na što trebate obratiti pažnju na samom ispitu. Dakle simulaciju ispita ima „smisla” raditi nakon što prijeđete tj. savladate određenu razinu.

  Više informacija o pripremnoj nastavi potražite na našoj zasebnoj stranici za Goethe-Ispite.

 • Tečaj za medicinare

 • Što je tečaj njemačkog za medicinare?

  Riječ je o specijaliziranom tečaju za sve one koji žele učiti njemački jezik, a čiji je obrazovni profil zdravstveni radnik.

 • Tko može pohađati ovaj oblik tečaja?

  Ove tečajeve mogu pohađati praktično svi zainteresirani koji su na razini jezičnog znanja B1 i više. Znanje na ovoj razini je neophodno kako bi polaznik mogao efikasno pratiti nastavu i usvajati potrebna znanja i vještine.

  Ukoliko želite pohađati ovaj tečaj, a pri tome još niste dostigli razinu B1, možete pohađati naše standardne tečajeve do razine B1 gdje ćete naučiti potrebne osnove.

  Ukoliko već imate predznanje iz njemačkog i pri tome niste sigurni koja ste jezična razina, u Vokabula-centru možete uraditi procjenu znanja. Prijavite se preko naše web stranice i zakažite datum procjene znanja odmah!

 • Koji je primarni cilj ovog tečaja?

  Cilj tečaja je osposobiti polaznike da dostignu minimalno B1 te druge više razine znanja njemačkog jezika, kako bi mogli dobiti Goethe-Zertifikat, ali i raditi sa dodatnom literaturom na osposabljavanju za snalaženje u realnim govornim situacijama koje ih očekuju na njihovom radnom mjestu u zemljama njemačkog govornog područja.

 • Što ću naučiti na tečaju za medicinare?

  Ovisno o tome jeste li njegovatelj, zubni tehničar ili pak liječnik, obrađivat ćete neke od ovih tema:

  - Prijem/otpust pacijenta, predaja smjene, pisanje izvještaja, vizite...

  - Imena odjeljenja unutar bolnice

  - Razgovori između pacijenta i medicinskog osoblja, između medicinskog osoblja i porodice pacijenta...

  - Smještanje pacijenta u bolnički smještaj, propisivanje dijete nakon operacije, itd...

  Ovo su samo neke od tematskih cjelina kroz koje ćete se moći verbalno i pismeno izraziti

 • Koji je koncept tečaja?

  Nakon tromjesečne obuke dobit ćete potrebno znanje poput:

  - Unaprijedit ćete sve jezične vještine: pisanje, čitanje, razumijevanje i govor

  - Proširit ćete vokabular medicinske terminologije

  - Bit ćete osposobljeni za komunikaciju s pacijentima i kolegama iz struke u zemljama njemačkog govornog područja

  - Bez poteškoća ćete popunjavati bolničke formulare na njemačkom jeziku

  - Komunicirat ćete tečno i ispravno, sa puno samopouzdanja

  - Bit ćete spremni za rad u inozemstvu

Sakrij
Pokaži mi cijene →