banner left

Proljeće s Vokabulom

banner right

Kako uspješno položiti ispit Goethe-Instituta? Uz dobru pripremu, naravno!

AI Brzi sažetak Pročitajte i uspješnu priču iz Vokabule o tome kako su naše dvije polaznice u kraće od 2 godine naučile njemački i položile B2 Goethe-Zertifikat. Goethe-Institut je najpozn...

min čitanja

Vokabula
27.09.2017
|
Ažurirano 27.09.2017

AI Brzi sažetak

  • Savjetovanje o svim detaljima u vezi ispita i provođenje postupka prijave (Cijenu polaganja ispita za Goethe-Zertifikat određuje Goethe-Institut te ista nije povezana s cijenom pripremne nastave).
  • Pročitajte i uspješnu priču iz Vokabule o tome kako su naše dvije polaznice u kraće od 2 godine naučile njemački i položile B2 Goethe-Zertifikat.
  • U BiH se nalazi 6 takvih centara, a jedini ispitni centar za regiju Hercegovine je u Mostaru, točnije u Vokabula-Centru.

Pitate se kako doći do međunarodno priznatog Goethe-Zertifikata i položiti ispit Goethe-Instituta? Vrlo lako! Pristupite provjeri znanja i savjetovanju o svim detaljima ispita neposredno pred sam Goethe-ispit (ispit Goethe-Instituta). Pripremnu nastavu organizira Vokabula – Centar za njemački jezik u Mostaru u kooperaciji s Goethe-Institutom.

Goethe-Institut je najpoznatija ustanova za izdavanje međunarodno priznatih certifikata za njemački jezik, a Goethe-Zertifikat je međunarodno priznat dokument o poznavanju njemačkog jezika.

Goethe-Zertifikat može izdati isključivo Goethe-Institut dok se ispit može održavati u sjedištu Instituta ili kod ovlaštenih ispitnih centara. U BiH se nalazi 6 takvih centara, a jedini ispitni centar za regiju Hercegovine je u Mostaru, točnije u Vokabula-Centru.

Pripremi se za ispit Goethe-Instituta u Mostaru i položi ga sa sigurnošću!

U susret predstojećem ispitu Goethe-Instituta za dobivanje Goethe-Zertifikata (skraćeno Goethe-ispitu) organiziramo pripremnu nastavu za uspješnije polaganje ispita. Prolaznost naših polaznika koji su prošli pripremnu nastavu je 100%!

Za pristupanje ispitu nije potrebno pohađati tečaj u Vokabula centru.

Pripremna nastava se organizira za A1, B1 i B2 razinu. Pripreme za A1 razinu uključuje 6 sati nastave dok pripreme za B1 ili B2 razine uključuju po 10 sati nastave.

Ovaj vid pripreme je idealan za ispitanike koji žele da se što bolje pripreme za predstojeći ispitni rok.

Na pripremnoj nastavi dobijete detaljan uvid u formu ispit Goethe-Instituta. Možete detaljno vježbati tipove zadataka koji Vaš čekaju na samom ispitu. Zatim dobijete pregršt savjeta od naših iskusnih profesora i još više!

Prolaznost naših polaznika koji su prošli pripremnu nastavu je 100%!

Jako je bitno da prođete pripremnu nastavu tako da znate na što trebate obratiti pažnju i da vidite kako izgledaju dijelovi ispita.

Iako je fokus na sve četiri vještine, dosta pažnje posvećujemo na usmenom dijelu gdje Vas pripremamo kako dobro strukturirati izlaganje, koje izraze koristiti i sl.

Pripremna nastava se radi u malim grupama od 3-10 polaznika, održava se vikendima i najčešće u jednom danu.

kako poloziti ispit goethe-instituta

Što možete očekivati od pripremne nastave?

  • Objašnjavamo kako je ispit koncipiran
  • Prelazimo primjer ispita (sve 4 vještine: čitanje, pisanje, slušanje i konverzacija)
  • Radimo tehnike kako strukturirati pisani tekst (esej)
  • Koji izrazi se mogu koristiti na pismenom ili usmenom dijelu ispita
  • Na što treba obratiti pažnju za vrijeme ispita
  • Kako pravilno popuniti ispit
  • Sustav bodovanja
  • I mnogo više za uspješno polaganje ispita!

Po završetku pripremne nastave bodujemo ispit, svaku pojedinu vještinu te Vam individualno skrećemo pozornost na dijelove na koje dodatno trebate obratiti pažnju do samog ispita kako biste ga uspješno položili.

Koje su prednosti pripremne nastave?

  • U jednom danu završite cijelu pripremu za ispit
  • Savjetovanje o svim detaljima u vezi ispita i provođenje postupka prijave (Cijenu polaganja ispita za Goethe-Zertifikat određuje Goethe-Institut te ista nije povezana s cijenom pripremne nastave)
  • Mentorstvo profesora s ciljem razvijanja vještina potrebnih za uspješno rješavanje zadataka na ispitu
  • Besplatno osvježenje (kava, čaj, voda, bombone…)

Polaznici mogu sa sobom ponijeti materijale koje dobiju na pripremnoj nastavi.

Vjerujemo da svi mogu položiti ispit Goethe-Instituta. Dovoljno je uložiti samo malo vremena i vježbe i Goethe-Zertifikat je vaš! Pročitajte i uspješnu priču iz Vokabule o tome kako su naše dvije polaznice u kraće od 2 godine naučile njemački i položile B2 Goethe-Zertifikat.

Ispit Goethe-Instituta u Mostaru – Termini

Goethe-ispiti se održavaju 2 do 3 puta godišnje u Vokabula-centru. Naredni Goethe-ispit (ispit Goethe-Instituta), i posljednji u 2017. godini, će biti održan 12.10.2017.

Prijave na posljednji Goethe-ispit (ispit Goethe-Instituta) u 2017. se primaju najkasnije do 4.10.

Termini Goethe-ispita za 2018. godinu će biti pravovremeno objavljeni, a više informacija o Goethe-ispitima možete potražiti na našoj web stranici.

Pitanja i odgovori

1. Koja je cijena pripremne nastave?

Pripremna nastava se organizira za A1, B1 i B2 razinu. Pripreme za A1 razinu uključuju 6 sati nastave i cijena za 6 sati nastave iznosi 55KM. Pripreme za B1 ili B2 razinu uključuju 10 sati nastave i cijena za 10 sati nastave iznosi 90KM. Pripremna nastava se održava vikendima i najčešće u jednom danu.

2. Učila/o sam njemački ranije ali ne znam na kojoj sam razini, što da radim?

Ukoliko imate predznanje iz njemačkog jezika u Vokabuli možete uraditi besplatnu procjenu znanja. Nakon procjene ćemo znati kojoj razini Vaše poznavanje njemačkog jezika odgovara.

3. Nemam znanje potrebno za B2 razinu ali mi je potreban B2 certifikat?

Ukoliko Vam je potreban određeni certifikat ali nemate dovoljno znanja za tu razinu onda imamo rješenje za Vas! Osim pripremne nastave Vokabula nudi tečajeve njemačkog jezika prema međunarodno priznatom Goethe-načinu učenja. Za Vas ovo znači da će kvaliteta i primjena suvremenih metodoloških pristupa u nastavi biti identična ili skoro identična kao na Goethe-Institutu. Osim što ćemo Vas naučiti njemački jezik, upoznat ćemo Vas i s kulturom njemačkog jezika. Vjerujemo da tečaj treba da se prilagođava Vama, a ne Vi tečaju. Zato smo osmislili više vrsta tečajeva za razne namjene. Izaberite savršen tečaj za sebe iz naše ponude tečajeva prilagođenih Vama!

4. Zar mi nije dovoljan certifikat na kraju tečaja? Koja je razlika između Goethe-Zertifikata i certifikata po završetku tečaja?

Na kraju tečaja svi naši polaznici dobiju potvrdu o pohađanju tečaja koja nema svojstvo certifikata. Certifikat možete dobiti samo nakon položenog ispita na nekom od renomiranih i svjetski priznatih instituta kao što je Goethe-Institut.

Nažalost mnogi neovlašteno koriste riječ certifikat a neki iste prodaju po cijenama od 75KM i/ili više. Da biste dobili međunarodno priznat certifikat potrebno je položiti neki od certificiranih ispita na certificiranim institutima među kojima vodeću ulogu ima Goethe. Dakle ako možda studirate ili ste studirali nije dovoljno samo odslušati kolegij, nego u konačnici trebate položiti i ispit.

Pročitajte naš prethodni članak na temu razlika između certifikata i potvrde tečaja stranog jezika :-)


Komentirajte, lajkate i podijelite ovaj članak.

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za naš newsletter

Ispunite podatke i na email ćemo vam jednom mjesečno slati korisne i zanimljive stvari. Obećavamo da nećemo slati slam.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!