banner left

Proljeće s Vokabulom

banner right

5 razloga zašto cijela obitelj treba naučiti njemački. Nije ono što mislite…

AI Brzi sažetak Isprobajte poznata njemačka jela i deserte, naučite djecu o njemačkim običajima i bontonu i pri tome se naravno pokušajte koristiti njemačkim što je više moguće. Provjeren...

min čitanja

Vokabula
09.02.2020
|
Ažurirano 24.02.2024
23a

AI Brzi sažetak

  • Isprobajte poznata njemačka jela i deserte, naučite djecu o njemačkim običajima i bontonu i pri tome se naravno pokušajte koristiti njemačkim što je više moguće.
  • Provjerena metoda usvajanja novih riječi na njemačkom je i označavanje prostorija i predmeta u stanu ili kući sa post-it naljepnicama.
  • Uz to, na takvim se tečajevima u Vokabuli često razvije i zdravo obiteljsko natjecateljsko okruženje, u kojem se nova znanja stječu na zabavan način.

Kada pričamo o zabavnim aktivnostima za cijelu obitelj, učenje stranog jezika sigurno nije na vašem vrhu popisa, zar ne?

Kao prvo, sama riječ učenje po mnogima je nespojiva sa bilo kakvim oblikom zabave. Uz to, budimo iskreni, sam koncept aktivnosti za cijelu obitelj danas je postao prava rijetkost.

Djeca su najčešće preokupirana gledanjem u ekrane mobitela, televizora, tableta i računala, dok su odrasli rastrgani između poslovnih i kućanskih obaveza u danu.

E, pa vrijeme je da to promijenimo.

Kako Vokabula nije samo bilo kakav tečaj stranog jezika, odlučili smo vas podučiti kako učenje njemačkog može postati zabavna aktivnost za cijelu obitelj.

Naime, i sami vjerujemo da se najbolji rezultati postižu u opuštenoj „obiteljskoj“ atmosferi, čega se uvijek pridržavamo u našim programima i nastavi.

To znači da već sada u vlastitom domu imate sve potrebno za razvijanje novih jezičnih vještina na inovativan i zanimljiv način.

1. Aktivnost koja garantira uspjeh svih članova obitelji

Poznavanje još jednog stranog jezika osim engleskog danas je iznimno važna vještina. Kako u školi i na fakultetu, tako i na radnom mjestu.

Ako već neko vrijeme želite naučiti njemački jezik, no to pitanje nikako da dođe ne dnevni red, zajednički tečaj za cijelu obitelj mogao bi biti upravo ono što vam treba.

Kao prvo, na vrlo kreativan i edukativan način dobivate priliku nadoknaditi propušteno zajedničko vrijeme.

Uz to, obiteljski tečajevi njemačkog su se pokazali kao odlično rješenje za manjak motivacije i entuzijazma, a evo zašto to kažemo.

Učenje u grupi djeluje poticajno, jer nitko ne želi biti onaj ili ona sa najslabijim znanjem. Uz to, na takvim se tečajevima u Vokabuli često razvije i zdravo obiteljsko natjecateljsko okruženje, u kojem se nova znanja stječu na zabavan način.

Jedna od najvećih prednosti obiteljskih tečajeva njemačkog jezika je što su vam vaši partneri za učenje uvijek na dohvat ruke. To znači da možete vježbati razgovor na njemačkom i  međusobno provjeravati stečena znanja u bilo koje doba dana i svakoj prilici.

Uz to, roditelji i djeca koji zajedno uče njemački jezik, istovremeno se suočavaju sa jednim izazovom što povećava osjećaj zajedništva. Na takav način mališani stječu veće samopouzdanje što se odražava i na njihovo rješavanje ostalih zadataka na redovnoj nastavi.

2. Učenjem njemačkog jezika upoznajete sasvim novu kulturu

Tko kaže da morate otputovati da bi vaša djeca naučila o kulturi i životu u drugoj zemlji?

Naime, tečaj njemačkog jezika je odličan način za upoznavanje kulture i načina života Nijemaca. Kroz učenje o njihovoj gastronomiji i poznatoj hrani, glazbi, životnim navikama i običajima, stjecanje novih jezičnih vještina postaje puno zabavnije i zanimljivije.

Ako već planirate putovanje u zemlju njemačkog govornog područja, zajednički tečaj njemačkog pomaže da iskoristite maksimum od svog godišnji odmora, bez jezične barijere.

Već i uz osnove njemačkog, svaki izlet, piknik ili odlazak u zoološki vrt možete pretvoriti u zabavnu lekciju stranog jezika.

Djeci će se sigurno svidjeti učenje novih riječi, naziva životinja ili predmeta na licu mjesta. Tako će svoje znanje njemačkog proširiti na praktičan način i bez puno truda.

3. Zajedničko učenje njemačkog potiče kreativnost cijele obitelji

Postoji toliko odličnih načina na koje se učenje njemačkog jezika može uključiti u vaš obiteljski dom i zajedničke aktivnosti. Jedan od njih su društvene igre, a naš savjet je da počnete sa jednostavnijima.

  • Monopoly, Scrabble ili Bingo na njemačkom pomažu da kroz sate smijeha zajedno učite nove riječi.
  • Provjerena metoda usvajanja novih riječi na njemačkom je i označavanje prostorija i predmeta u stanu ili kući sa post-it naljepnicama.
  • Osmislite „njemački sat“  tijekom kojeg vaši ukućani smiju koristiti samo njemačke izraze za predmete kojima se koriste.
  • Još jedan od zabavnih načina za povezivanje sa njemačkim jezikom i kulturom su njemačke obiteljske večere.
  • Isprobajte poznata njemačka jela i deserte, naučite djecu o njemačkim običajima i bontonu i pri tome se naravno pokušajte koristiti njemačkim što je više moguće.

4. Stvarate novi pogled na svijet

Kroz učenje i poznavanje dodatnog stranog jezika počinjemo i razmišljati na drugačiji način.

Za školarce, srednjoškolce i studente to je posebno važno, jer razvija njihove kognitivne sposobnosti.

Uz to, lakše rješavaju problema, savladavaju multitasking i prebacuju se sa jednog zadatka na drugi. Upravo to od njih zahtjeva istovremeno učenje dva ili tri jezika.

Osim toga, kroz tečaj njemačkog djeca postaju svjesnija svijeta oko sebe i različitih kultura te počinju uspoređivati prednosti i nedostatke života u svakoj sredini.

Zbog svega toga razvija se njihova sposobnost analize te jednostavnijeg prihvaćanja različitosti, što je iznimno važno za njihov daljnji život.

5. Učenje njemačkog kao alat za planiranje bolje budućnosti

Ako želite omogućiti edukativno, zajedničko vrijeme za obitelj i razmišljate o obiteljskom tečaju njemačkog jezika, budite sigurni da razmišljate drugačije od većine.

No, nemojte misliti da je to nedostatak. Naime, u Vokabuli vjerujemo da je biti drugačiji i drukčije pristupati stvarima, zapravo velika prednost.

Vjerujemo da je biti drugačiji i drukčije pristupati stvarima, zapravo velika prednost!

Upravo zato, naš pristup nastavi i polaznicima nema puno veze sa tečajevima stranog jezika na koje ste navikli, i to uz najbolji omjer cijene i uloženog vremena.

Vokabula okuplja diplomirane profesore i zaljubljenike u njemački jezik koji su svoje znanje i iskustvo pretočili u zaista jedinstvene programe prilagođene svakom polazniku.

Uz to, kroz zanimljive interaktivne sate u modernim učionicama 21. stoljeća stvorili smo okruženje u kojem se brže i jednostavnije savladavaju jezične prepreke i ostvaruju najbolji rezultati.

Bez obzira na dob, želje, planove i ciljeve naših polaznika, Vokabula će vam otvoriti vrata u jedan novi svijet pun novih prilika.

Želiš saznati više o našim programima? Kontaktiraj nas već danas i reći ćemo ti koja je opcija za tebe najbolja.

Vokabula
Kreni u život. Život pun prilika.

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za naš newsletter

Ispunite podatke i na email ćemo vam jednom mjesečno slati korisne i zanimljive stvari. Obećavamo da nećemo slati slam.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!