ZAJEDNO DO KONKURENTNOSTI NA TRŽIŠTU!

Mi smo uz mlade, a uz koga ste Vi?
Potrebna su Vam sredstva? Javi nam se i predstavi svoj cilj

Program “Onako, od srca!” osnovan je da inspirira, ohrabri i podrži mlade ljude željne znanja, prije svega studente, da dobiju mogućnost i priliku da se neformalno obrazuju u polju koje njih zanima, pored formalne edukacije. Cilj programa je poduprijeti lokalnu zajednicu te potaknuti mlade ljude na još aktivniju ulogu u neformalnom obrazovanju.

Namijenili smo ukupno 25.189KM studentskim udrugama, fakultetima, školama ali i za seminare, kongrese, konferencije kao i sportske i kulturalne programe posvećene prije svega pomaganju djeci i mladima. Više informacija o projektu potražite malo niže.

Za koga je namijenjen program
"Onako, od srca!"?

Ukratko, ukoliko se bavite neformalnim obrazovanjem javite nam se i rado ćemo Vam pružiti ruku pomoći

 • Studentskim udrugama i organizacijama
 • Školskim natjecanjima i školskim projektima
 • Udrugama koje se bave neformalnim obrazovanjem
 • Edukacijskim i akademskim seminarima
 • Skupove i programe putovanja na stručne skupove
 • Sportskim i kulturalnim programima posvećenim prije svega pomaganju djeci i mladima
 • Fakultetima
 • Inovativnim projektima za mlade
 • Svim inovativnim idejama
 • Kongresima i konferencijama
 • Različitim programima posvećenim poboljšanju obrazovanja

Odgovarate profilu?

Ako odgovarate profilu iznad, ohrabrujemo Vas da nam se javite i predstavite nam Vaš cilj. Nećemo moći financirati svaku ideju i cilj, no bez obzira na to, duboko smo zahvalni i ponosni na Vas jer imamo isti cilj a to je neformalno obrazovanje.

Predstavi nam svoj cilj →
Vokabulin projekt “Onako, od srca” ne podržava: političke stranke ili pokrete i njihove organizacije, sindikalne organizacije ili patronažne organizacije te religijske institucije.

Posuđujemo naše vrijeme i talente

Svjesni smo da neprofitne organizacije ne trebaju samo novac. Oni trebaju volontere, materijale i usluge. Marketing, financije i logistička rješenja ne mogu se riješiti za par sati rada. Prema tome, osim financijske pomoći nudimo naše vrijeme i talente koji će se maksimalno posvetiti Vašem cilju i organizaciji.

Učionice Vokabula-centra 1
Učionice Vokabula-centra 2 Učionice Vokabula-centra 3

Sredstva već osigurana za BEST Mostar i LEAPin konferenciju

Odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine je tema o kojoj se svakodnevno priča. Mladima se ne pruža dovoljno prilika za učenjem i napredovanjem. Formalno obrazovanje više nije dovoljno da budu konkurentni na tržištu rada. I ako mladi nemaju dovoljno prilika za napredovanjem oni će naposljetku otići iz države. Kako bi vratili mladima nadu u pozitivniju budućnost, želimo podržati sve njima zanimljive projekte na temu neformalnog obrazovanja koji bi im pomogli da budu konkurentniji na tržištu rada.

U skladu s navedenim činjenicama, Vokabula je prije 2 dana u sklopu projekta “Onako, od srca!” dogovorila dvije vrlo važne suradnje. Prva je jednogodišnja suradnja i pomoć studentskoj organizaciji BEST Mostar gdje se Vokabula obvezala pomoći studentima i svim studentskim projektima ove neprofitne organizacije.

Druga suradnja je s LEAPin konferencijom u Mostaru koja se održava krajem travnja ove godine. Tema konferencije će biti neformalno obrazovanje gdje će Vokabula sudjelovati kao jedan od govornika i partnera.

Potrebna su Vam sredstva?

Aplikacije na ovaj poziv otvorene su do kraja 2018. godine, do kada nam se mogu javiti svi zainteresirani koji vjeruju u isti cilj kao i mi, a to je važnost neformalnog obrazovanja. Sve primljene aplikacije bit će ocijenjene u skladu s kriterijima poput društvene koristi, originalnosti i kvalitete projekta. Javi nam se i predstavi svoj cilj!