banner left

Proljeće s Vokabulom

banner right

Zašto su 72 sata u 3 mjeseca idealna za učenje njemačkog jezika?

Brzi sažetak Slažemo se da ponekad u životu vrijedi pravilo manje je više, ali u ovom konkretnom slučaju mi smo ipak za više i spremni smo Vam upravo to i objasniti.Tomu smo naravno pridodali...

min čitanja

Vokabula
22.11.2017
|
Ažurirano 22.11.2017

Brzi sažetak

  • Slažemo se da ponekad u životu vrijedi pravilo manje je više, ali u ovom konkretnom slučaju mi smo ipak za više i spremni smo Vam upravo to i objasniti.
  • Tomu smo naravno pridodali i svoje prethodno bogato iskustvo stečeno na Goethe-Institutu, ali i u radu s polaznicima te smo u konačnici kreirali set posebno osmišljenih i prilagođenih tečajeva njemačkog jezika.
  • A kao dodatni orijentir poslužio nam je i Goethe-Institut, čije ispite možete polagati u Vokabuli, koji radi s identičnim brojem sati kao i mi –.

Znači odlučili ste se da naučite njemački jezik. Od-li-čno! No, sada se sigurno pitate koji tečaj odabrati i, možda još bitnije, koliko je sati potrebno da naučite strani jezik, u ovom slučaju njemački? Te vrijedi li kod učenja pravilo „manje je više“?

Uz brojne svakodnevne obveze, sigurno želite što prije, a što bolje naučiti kako komunicirati na njemačkom jeziku. Shodno tome, možda mislite da je dovoljno da samo 2-3 sata tjedno odvojite na učenje jezika. Ako je to ono što mislite onda se bojim da ćemo vas razočarati…

Slažemo se da ponekad u životu vrijedi pravilo manje je više, ali u ovom konkretnom slučaju mi smo ipak za više i spremni smo Vam upravo to i objasniti.

Kako smo došli baš do 72 sata?

Od svih škola stranih jezika i tečajeva u Mostaru, Vokabula jedina nudi 72 sata rada kroz 3 mjeseca za jednu podrazinu, dok ostali tečajevi u gradu nude do 40 sati (i to za skoro istu cijenu!).

Nemojte davati više novca za manje sati!

Jednostavno je. Želimo svojim polaznicima ponuditi najbolju i najkvalitetniju uslugu i tu nismo štedjeli ni vremena ni resursa. Pazili smo na svaki detalj, pomno smo birali… Tomu smo naravno pridodali i svoje prethodno bogato iskustvo stečeno na Goethe-Institutu, ali i u radu s polaznicima te smo u konačnici kreirali set posebno osmišljenih i prilagođenih tečajeva njemačkog jezika.

Prilikom njihovog strukturiranja uzeli smo u obzir nekoliko faktora, poput životne dobi, određenih znanja ili predznanja polaznika i naravno vrijeme. A kao dodatni orijentir poslužio nam je i Goethe-Institut, čije ispite možete polagati u Vokabuli, koji radi s identičnim brojem sati kao i mi – dakle, 72 sata kroz period od 3 mjeseca.

Ovom prilikom bi se najviše osvrnuli na vrijeme koje je izuzetno dragocjeno. Spomenuli smo kako je naše iskustvo rada s ljudima vrlo bogato. Nakon dosta rada i truda došli smo do zaključka kako je minimalan broj sati potreban za svladavanja određene razine znanja 60, a optimalan 72 sata.

Minimalan broj sati potreban za svladavanja određene razine znanja [je] 60, a optimalan 72 sata.

O čemu ovisi uspješno savladavanje jezika?

Svaka razina od A1 do C2 nosi svoje izazove i mišljenja smo kako je naša satnica upravo idealna satnica za svakoga da uspješno savlada jezik. Sve niže od toga i vrlo vjerojatno nećete savladati strani jezik, u ovom slučaju njemački.

Sam proces učenja i svladavanja određene nove materije jest proces koji traje, ali ovisi i o čitavom nizu individualnih faktora.

Jako puno toga ovisi upravo o vama samima. Primjerice kakve su vam radne navike, koliko truda ulažete, ponavljate li kući naučeno, koliko ste okruženi s njemačkim, koliko ste zagrijani za učenjem novih stvari, ali i o vašoj prirodnoj predispoziciji za učenje stranih jezika.

U #najcool tečaju se jako trudimo da ostanete motivirani. Naši predavači, osim što su vrhunski profesoru, tu su i da ostanete motivirani

Naravno da je učenje bilo kojeg stranog jezika svojevrsni izazov, i to za svakoga od nas. Ali kada krenete u putovanje učenja njemačkog jezika, bolje je biti okružen s više njemačkog nego s manje.

U pravilu uspješno svladavanje novog stranog jezika ovisi o 3 glavna faktora:

  1. Individualnim ciljevima same osobe (koji je vaš cilj učenja jezika, koliko ste motivirani…)
  2. Jezičnim materijalima koje koristite (moderna nastava i moderno okruženje je izrazito važno prilikom učenja novog stranog jezika)
  3. Vrijeme i učestalost učenja (koje su vaše radne navike, koliko se trudite, koliko često ste okruženi njemačkim…)

Ono što vam mi u Vokabuli pružamo su moderno opremljene učionice koje pozitivno utječu na rad i pamćenje, razni nastavni materijali, dinamična i vrlo kvalitetna nastava te veeeeeliki broj sati.

Koliko mi treba da naučim njemački jezik?

Ranije smo pisali o okvirnom vremenu koje je potrebno da se svlada novi strani jezik. Izdvajate li na učenje nekih dva sata tjedno, bit će vam potrebno nešto više od godine dana da ovladate jezikom. Već sa četiri sata tjedno, to se prepolovljuje na nekih šest mjeseci. Ako izdvajate šest do osam sati tjedno, tamo ste za nekih tri mjeseca.

Pitanje za vas: Je li bolje biti okružen s njemačkim jezikom 40 ili 72 sata u istom periodu??

U Vokabuli postoje naravno i intenzivni tečajevi, ovisno o vašim kapacitetima. Na ovom ubrzanom tečaju učite njemački 3 dana u tjednu po 3 školska sata i nakon 10 tjedana završite jednu kompletnu razinu. No, smatramo da ne bi trebalo pretjerivati, osim ako imate neki dobar razlog da požurite s učenjem, jer mozgu treba vremena da upije i preradi sve nove informacije.

Također, potrebno je i vrijeme da se kroz vježbanje i praksu usvoji naučeni vokabular, sintaksa i sama govorna vještina. Tako da nije dovoljno da samo nešto čujete na tečaju već je potrebno da to i ponovite.

Zatim mnogo je veća vjerojatnost da se brže zaborave informacije koje su unesene u velikoj količini u kratkom vremenskom periodu nego one koje su se slagale tijekom dužeg vremenskog razdoblja. S tim da mi radimo s veeeeelikim brojem sati, na našem tečaju svi polaznici dosta ponavljaju tako da je to još jedna pozitivna stvar s većim naspram manjeg broj sati.

Zaključak. Sad i za sva vremena.

U konačnici se ponovno vraćamo na našu brojku od 72 školska sata u trajanju od tri mjeseca, odnosno 2 puta po 3 sata tjedno. Ovo je dovoljno vremena da postupno i temeljito usvojite nove informacije a da pri tome ne zaboravite naučeno već sljedeći mjesec.

Dovoljno je vremena da naučeno počnete aktivno i praktično primjenjivati. Te je dovoljno vremena kako bi poradili na svojim govornim vještinama.

Dakle, možemo zaključiti da su 72 sata definitivno bolja od 30 ili 40 sati. Sada vidite da ipak ima veze gdje idete na tečaj! :-)

Niste zaspali do kraja članka? Woohoo! Hvala na čitanju. Živjeli! :-)

PS. Komentirajte, lajkate i podijelite ovaj članak. Za više ovakvih i sličnih iskustava pratite tag #imaVezeGdjeIdeteNaTečaj

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za naš newsletter

Ispunite podatke i na email ćemo vam jednom mjesečno slati korisne i zanimljive stvari. Obećavamo da nećemo slati slam.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!