banner left

Proljeće s Vokabulom

banner right

Za svakoga po nešto! Najavljujemo Zimski festival u Vokabuli

Brzi sažetak Shodno tome, srdačno pozivamo sve zainteresirane roditelje i djecu na ovu radionicu koja će se održati u subotu u 11 sati u Vokabula centru na Rondou. Prema tome, pozivamo Vas da d...

min čitanja

Vokabula
12.12.2017
|
Ažurirano 12.12.2017

Brzi sažetak

  • Shodno tome, srdačno pozivamo sve zainteresirane roditelje i djecu na ovu radionicu koja će se održati u subotu u 11 sati u Vokabula centru na Rondou.
  • Prema tome, pozivamo Vas da dođete na ovu interaktivnu kulturološku radionicu i upoznate Njemačku kulturu kao i neke vrlo smiješne razlike između Njemačke i BiH/Hrvatske/Srbije i uvjerite se kako se mi od Nijemaca (ne) razlikujemo puno.
  • Osim osnovnih riječi, naučiti ćete i kako pričati s pacijentima, kako pravilno otpustiti bolesnika iz bolnice, zatim neke tipične situacije u zdravstvenim ustanovama te dobiti osnovne informacije kako se zaposliti u Njemačkoj ako odgovarate profilu zdravstvenog radnika (liječnici, njegovatelji, medicinske sestre i tehničari, fizioterapeuti, medicinsko osoblje…).

Pred nama je jedan od najljepših perioda u godini kada se zahvaljujemo jedni drugima i provodimo vrijeme s najbližima. Tim povodom Vokabula organizira zimski festival s čak 9 različitih događaja u 8 dana.

U četvrtak 14.12. otvorenje Zimskog festivala će početi s filmskom večeri i to odmah nakon ceremonije dodjele potvrda. Na repertoaru je nagrađivana njemačka komedija naziva Fack ju Göhte (J** se profesore) iz 2013. godine koja je oduševila domaću i stranu publiku diljem svijeta.

Uz mnoštvo radionica, za mališane će vjerojatno biti najzanimljivija radionica “Moji prvi koraci na njemačkom jeziku 2”, koja je obnovljena i još bolja verzija prethodne radionice na ovu tematiku održane u 9. mjesecu.

Shodno tome, srdačno pozivamo sve zainteresirane roditelje i djecu na ovu radionicu koja će se održati u subotu u 11 sati u Vokabula centru na Rondou. Profesionalni fotograf, uspomena i osvježenje zajamčeno! Ali to nije sve! Za mališane smo pripremili i Kinderkino odnosno dječju filmsku večer i to u četvrtak 21.12. u 19 sati kada će biti prikazan dječji film iznenađenja :-)

Poslije velikog uspjeha prve radionice “Moji prvi koraci na njemačkom jeziku” organiziramo drugu još bolju i bogatiju. Pozivamo sve roditelje i djecu da dođu u subotu 16.12. u 11 sati u Vokabula centar Rondo[/caption]

A već sljedeći tjedan nas očekuje još više zanimljivih događaja i radionica. Sljedeći događaj na rasporedu je radionica naziva Ma švabo ti je to! koja će oduševiti ali i nasmijati i najozbiljnije! :-)

Njemački je jezik kulture, znanosti, a naš maternji jezik je pun germanizama, čega tek postanemo svjesni kada krenemo učiti njemački jezik. Možda već znate za riječi poput šarafciger, špajz, ceker ili gastarbajter? Jeste li znali da mi koristimo oko 3000 germanizama a da toga nismo ni svjesni? Prema tome, pozivamo Vas da dođete na ovu interaktivnu kulturološku radionicu i upoznate Njemačku kulturu kao i neke vrlo smiješne razlike između Njemačke i BiH/Hrvatske/Srbije i uvjerite se kako se mi od Nijemaca (ne) razlikujemo puno?! :-)

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei. / Sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva. -Njemačka poslovica

Za svakoga po nešto!

Pored nabrojanih događaja i radionica, tu je radionica za medicinare ali i radionica za profesionalni razvoj tj. pisanje CV-a, motivacijskog pisma i intervju za posao.

Svi mi želimo najbolje sebi i svojoj obitelji. I nikada ne znate hoćete li dobiti posao u nekoj njemačkoj firmi u BiH ili u inozemstvu. Zato trebate živjeti život s motom “očekujte neočekivano“. Upravo zato organiziramo zanimljivu radionicu za Vaš profesionalni razvoj odnosno radionicu gdje ćete naučiti napisati savršen CV, što treba sadržavati i kako napisati motivacijsko pismo te ćete saznati sve tajne pripreme za intervju za posao. Ova radionica će biti održana u srijedu u 20.12. s početkom u 18 sati na Bulevaru.

Deutsch im Krankenhaus

Pored radionice profesionalnog razvoja, tu je i super zanimljiva radionica za medicinare odnosno zdravstvene radnike naziva Deutsch im Krankenhaus odnosno Njemački u bolnici.

Liječnici i medicinske sestre su najtraženiji poslovi u Njemačkoj. Najviše nedostaje liječnika opće prakse, pogotovo u manjim mjestima, no tražena su i druga zanimanja poput njegovatelja, medicinskih sestara, tehničara, primalja, fizioterapeuta i sličnih zanimanja. Procjenjuje se da će Njemačkoj u narednih 30 godina biti potrebno od 300.000 do 500.000 novih zdravstvenih radnika.

Upravo zato su naši profesori pripremili zanimljivu radionicu koja će biti održana u četvrtak 21.12. u 19 sati na Rondou gdje će Vas naučiti osnovne njemačke riječi u medicini poput: die Diagnose, die Grippe, die Hygiene, der Chirurg, die Medizin, der Patient, die Spritze, die Gesundheit, das Krankenhaus, das Labor i brojne druge!

Osim osnovnih riječi, naučiti ćete i kako pričati s pacijentima, kako pravilno otpustiti bolesnika iz bolnice, zatim neke tipične situacije u zdravstvenim ustanovama te dobiti osnovne informacije kako se zaposliti u Njemačkoj ako odgovarate profilu zdravstvenog radnika (liječnici, njegovatelji, medicinske sestre i tehničari, fizioterapeuti, medicinsko osoblje…).

O festivalu

Ivana Vukadin, ravnateljica Vokabula-centra, istaknula je da je cilj ovog festivala da približi njemačku kulturu, običaje i navike, te omogući da jezik čujete i prakticirate u stvarnim životnim situacijama.

Ovo je prvi festival ovakve vrste u Vokabuli ali i općenito u regiji, kada je u pitanju njemački jezik. U sklopu festivala svi zainteresirani će imati priliku sudjelovati u mnogobrojnim radionicama, tematskim večerima, večerima njemačkog filma, i sl. Želimo svim zainteresiranim približiti njemački jezik i njemačku kulturu a pri tome im pokazati da njemački jezik nije težak.“, rekla nam je ravnateljica centra i profesorica Ivana Vukadin.

Zimski festival u Vokabuli počinje u četvrtak s filmskom večeri a završava u petak u 22.12. Sve radionice su prilagođene za početnike ali i napredne tako da poznavanje njemačkog jezika nije potrebno za nijednu od radionica!

:idea: Ulaz na sve događaje festivala je besplatan, no, potrebna je vrlo kratka rezervacija stolice. Rezervirajte svoje mjesto i odaberite događajte na kojima želite prisustvovati putem ovog linka (prijava ne traje duže od 47 sekundi!).

Program festivala

Prikaži tablični prikaz događaja

Datum Dan Vrijeme Događaj Lokacija
14. Dezember četvrtak 18 sati Ceremonija dodjele potvrda Vokabula centar Rondo
14. Dezember četvrtak 19 sati Fack ju Göhte (2013)filmska večer Vokabula centar Rondo
15. Dezember petak 18 sati Ceremonija dodjele potvrdarepriza Vokabula centar Bulevar
16. Dezember subota 11 sati Moji prvi koraci na njemačkom jeziku 2dječja radionica Vokabula centar Rondo
18. Dezember ponedjeljak 18 sati Ma švabo ti je to!interaktivna kulturološka radionica Vokabula centar Rondo
20. Dezember srijeda 18 sati Pisanje CV-a, motivacijskog pisma i intervju za posaoza početnike i napredne Vokabula centar Bulevar
21. Dezember četvrtak 19 sati Kinderkino iznenađenjadječja filmska večer Vokabula centar Rondo
21. Dezember četvrtak 19 sati Deutsch im Krankenhausradionica za medicinare Vokabula centar Rondo
22. Dezember petak 18 sati Ceremonija dodjele potvrdaza polaznike dodatnog upisnog roka Vokabula centar Bulevar

Rezervirajte svoje mjesto odmah

Napominjemo da je ulaz na događaje festivala besplatan, no, potrebna je prethodna rezervacija mjesta. Tako da predlažemo da što prije rezervirate mjesto na broj 063/459-326 ili jednostavno ispunite vrlo kratku prijavnu formu (crvena tipka ispod) jer je broj mjesta ograničen!

Rezervacija mjesta traje 47 sec

Dođite i postanite dio zimske priče u Vokabuli, i naravno, ne zaboravite ponijeti dobro raspoloženje! Vidimo se u Vokabuli! :-)

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za naš newsletter

Ispunite podatke i na email ćemo vam jednom mjesečno slati korisne i zanimljive stvari. Obećavamo da nećemo slati slam.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!