banner left

Proljeće s Vokabulom

banner right

Njemački jezik kao podloga za unapređenje? 3 koraka do bolje plaćenog radnog mjesta

AI Brzi sažetak Da bi došli do razine njemačkog jezika potrebne za stvaranje novih poslovnih prilika, polaznici Vokabule ne moraju prolaziti sate i sate nezanimljivog gradiva i učenja riječi n...

min čitanja

Vokabula
08.03.2020
|
Ažurirano 24.02.2024
28c

AI Brzi sažetak

  • Da bi došli do razine njemačkog jezika potrebne za stvaranje novih poslovnih prilika, polaznici Vokabule ne moraju prolaziti sate i sate nezanimljivog gradiva i učenja riječi na pamet, što je vrlo često prva asocijacija na tečajeve stranog jezika.
  • Ipak, u ovom blogu ćemo se fokusirati na samo jedan jezik i jedan životni aspekt, odnosno objasniti koja je poveznica između učenja njemačkog jezika i poslovnog uspjeha.
  • Uz freelance poslove, tu su i poslovi u veleposlanstvima, vladinim organizacijama i lokalnoj upravi, zdravstvu, bankarskom sektoru, medijima, novinarstvu i odnosima s javnošću, turizmu i turističkim uslugama.

Sigurno si puno puta čuo/la da učenje stranog jezika može imati fenomenalan učinak na mnoge aspekte tvog života. Kroz poznavanje novog jezika lakše stječeš nova poznanstva, odvažuješ se na nove stvari i upoznaješ nova mjesta.

Ipak, u ovom blogu ćemo se fokusirati na samo jedan jezik i jedan životni aspekt, odnosno objasniti koja je poveznica između učenja njemačkog jezika i poslovnog uspjeha.

Vidiš, njemački jezik i poslovni uspjeh već jako dugo žive u sretnoj simbiozi. Velikim dijelom to ima veze sa činjenicom da je njemačko gospodarstvo već godinama najjače u Europi te trenutno četvrto najveće gospodarstvo u svijetu.

Da, Nijemci znaju štošta o poslovnom uspjehu i razvoju, a mi u Vokabuli znamo kako te najbolje naučiti njihov materinski jezik.

Vrijeme je da povežemo ove dvije stvari i pokažemo ti kako poznavanje njemačkog jezika može postati odlična bazu za izgradnju tvoje karijere. U kojem god smjeru želiš ići.

Jedan jezik – bezbroj novih poslovnih prilika

Postoji dobar razlog zašto naše polaznike učimo da njihov dolazak u Vokabulu ne trebaju gledati kao tečaj njemačkog jezika, nego kao preusmjeravanje prema boljim prilikama, razvoju karijere i uspješnoj budućnosti.

Naime, trend koji je postao sve prisutniji među polaznicima Vokabule dokazuje da je mladima često potreban samo mali poticaj kako bi se odvažili na novi poslovni poduhvat. Tečaj njemačkog jezika se pokazao kao odličan katalizator tog procesa.

Učenje njemačkog garantira brz povrat investicije i to kroz upoznavanje novih ljudi, stjecanje novih životnih iskustava i stvaranje novih poslovnih prilika.

Informatički pismenim milenijalcima to je barem jednostavno. Internet uklanja sve barijere, briše granice među različitim tržištima i u samo nekoliko klikova donosi nove poslove.

Upravo zato, Vokabula omogućuje svim svojim polaznicima savladavanje jezičnih barijera koje stoje između njih i tržišta u kojima se posebno cijeni poznavanje njemačkog jezika.

Na takav način dobivaš priliku nastaviti svoju karijeru na potpuno novom radnom mjestu.

Uz freelance poslove, tu su i poslovi u veleposlanstvima, vladinim organizacijama i lokalnoj upravi, zdravstvu, bankarskom sektoru, medijima, novinarstvu i odnosima s javnošću, turizmu i turističkim uslugama.

Lista zanimanja u kojima znanje njemačkog jezika donosi bolju startnu poziciju za izgradnju karijere je podugačka.

Zasjeni konkurenciju na razgovoru za posao

Sigurno si barem jednom bio/la u situaciji da se prijavljuješ na oglas za radno mjesto i naknadno saznaš da si jedan od dvjesto kandidata.

U takvim situacijama poslodavci iz očaja nerijetko osmišljavaju selekcijske procese, koji po broju krugova ponekad liče na Danteov Pakao.

Ono što ne znaš je da kada tvoj potencijalni novi šef ima pred sobom nekoliko jako dobrih životopisa koji su ušli u najuži krug, nijanse su presudne. Baš zato, poznavanje široko primjenjivog njemačkog jezika može postati tvoja prednost koja će zasjeniti konkurenciju.

Uz to, moraš znati da svake godine na tržište rada izlaze nove generacije mladih ljudi koji barataju i sa nekoliko stranih jezika.

Zato, ako želiš i dalje konkurirati na tržištu, vrijeme je da pojačaš svoj CV znanjem njemačkog.

Veća mogućnost napredovanja

Tijekom tečaja njemačkog, koristeći Vokabulinu metodu učenja, počet ćeš nesvjesno usvajati gramatiku i rečenične strukture. Upravo to je zapravo jako izvrsna stvar za usavršavanje komunikacijskih vještina na tvom materinskom jeziku.

Kako se ovo odražava na tvoju mogućnost napredovanja na radnom mjestu? Zaposlenik koji ima odlične komunikacijske vještine i uz to poznaje još jedan strani jezik osim engleskog, za poslodavca predstavlja dvostruku dobit.

Kao prvo, šefovi vole imati na raspolaganju radnika sa ovakvim referencama, jer nikad ne znaju kad će im zatrebati pomoć oko dokumentacije ili korespondencije sa stranim klijentima.

Uz to, učenjem njemačkog jezika ne savladavaš samo novi strani jezik, nego počinješ razumijevat i kulturu njemačkog govornog područja što isto tako predstavlja veliku prednost u razgovoru s klijentima.

Stoga ni ne čudi da su zaposlenici koji barataju stranim jezicima idealni kandidati za promaknuća i više pozicije u korporativnoj hijerarhiji.

Zato, završi tečaj njemačkog, upoznaj svoje nadređene sa novim verbalnim vještinama i ostani zadivljen rezultatom.

Dopusti nam da probudimo Nijemca/icu u tebi

Da bi došli do razine njemačkog jezika potrebne za stvaranje novih poslovnih prilika, polaznici Vokabule ne moraju prolaziti sate i sate nezanimljivog gradiva i učenja riječi na pamet, što je vrlo često prva asocijacija na tečajeve stranog jezika.

Jedan od naših glavnih slogana je „Uči pametno, a ne teško“, a Vokabula je jedino mjesto na kojem to zaista i mogu uspjeti.

Svi naši programi donose potpuno novo, ugodno iskustvo učenja bez nepotrebnog stresa, u čijem su fokusu sami polaznici. Umjesto suhoparnog gradiva Vokabula im nudi zabavne interaktivne sate koji iz svakog polaznika izvlače njegov maksimum.

Recimo da želiš što kvalitetnije naučiti njemački u što kraćem roku. Onda je pravi izbor za tebe jedinstveni intenzivni tečaj njemačkog jezika u trajanju od 10 tjedana, koji Vokabula jedina nudi.

Ovaj program je posebno osmišljen za sve koji žele što prije kvalitetno naučiti njemački jezik. Tako se za manje grupe polaznika organizira čak 120 nast. jedinica (3 puta tjedno) u razdoblju od 10 tjedana, koji u tom vremenskom periodu završavaju jednu cijelu razinu, kao npr. A1.

Standardni 2u1 tečaj obuhvaća 80 nast. jedinica kroz 10 tjedana, no kako god okreneš u Vokabuli dobivaš najveći broj sati za najmanju cijenu po satu.

Već danas se pripremi za budućnost kakvu želiš

Ukoliko i ti već neko vrijeme razmišljaš o boljem radnom mjestu ili promjeni karijere, postoji nekoliko koraka koje trebaš napraviti da bi ti taj put postao jasniji.

  1. Prvo, zapitaj se jesi li stvarno zadovoljan/na na trenutnom poslu?
  2. Ako je odgovor ne, počni se zamišljati na novom poslu koji želiš raditi. Nakon toga moraš iskreno vjerovati da je to i ostvarivo.
  3. I kao zadnji korak, pronađi nekoga tko će ti pomoći da izgradiš bolju budućnosti.  Stručno vodstvo Vokabule pruža ti maksimalnu potporu na tom putu.

Želiš saznati više o našim programima? Kontaktiraj nas već danas i reći ćemo ti koja je opcija za tebe najbolja.

Vokabula
Kreni u život. Život pun prilika.

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za naš newsletter

Ispunite podatke i na email ćemo vam jednom mjesečno slati korisne i zanimljive stvari. Obećavamo da nećemo slati slam.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!