banner left

Proljeće s Vokabulom

banner right

Najavljujemo straaaašno dobar Halloween party u Otto Krake Tuzla

Brzi sažetak Plesat ćemo, pričati straaaašne priče o običajima za vrijeme Halloweena i tako usvajati vokabular njemačkog jezika, imati ludi tulum ispod maski te uzbudljive hokus-pokus radion...

min čitanja

Vokabula
23.10.2019
|
Ažurirano 23.10.2019

Brzi sažetak

  • Plesat ćemo, pričati straaaašne priče o običajima za vrijeme Halloweena i tako usvajati vokabular njemačkog jezika, imati ludi tulum ispod maski te uzbudljive hokus-pokus radionice, a svu djecu očekuje obilje igre, zabave, boja, natjecanja, glazbe i još mnogo toga u organizaciji nevjerojatnih Lehrera Džane i Benjamina.
  • Sama riječ Halloween u našem jeziku nije doslovno prevedena, a danas se on koristi kao prilika za djecu i odrasle da kreativnošću i izborom kostima uplaše jedni druge i dobro se provedu.
  • Svoje mjesto na besplatnoj radionici je potrebno rezervirati i to možete učiniti pozivom na besplatni broj 080 080 003 ili slanjem poruke na facebooku gdje će Vam nitko više nego sam Otto Krake odgovoriti i to jako brzo.

Tko se još boji noći vještica? Mi u Otto Krake sigurno ne! Naprotiv, uživamo u dozi magije i natprirodnih bića koja tada oživljavaju u našoj mašti i podstiču nas na to da povjerujemo u jedan sasvim drugi svijet, toliko drugačiji od naše svakodnevice.

U skladu sa tim, ovom prazniku, popularnom među djecom širom svijeta, u Otto Krake posvećujemo veliku pažnju i zajedno kreiramo najluđi, najzabavniji i najpoučniji party u našem gradu.

Plesat ćemo, pričati straaaašne priče o običajima za vrijeme Halloweena i tako usvajati vokabular njemačkog jezika, imati ludi tulum ispod maski te uzbudljive hokus-pokus radionice, a svu djecu očekuje obilje igre, zabave, boja, natjecanja, glazbe i još mnogo toga u organizaciji nevjerojatnih Lehrera Džane i Benjamina.

Proslavimo ga u magičnoj i veseloj atmosferi

Vjeruje se da je povijest noći vještica (Halloween) počela prije više od 2000 godina kod Kelta u Irskoj. Keltska godina se dijelila na ‘svijetlu polovicu’ (ljeto) i na ‘tamnu polovicu’ (zima), a 1.11. smatrao se početkom nove godine. Prema tome, 31.10. se smatrao posljednjim danom ljeta i početak hladnih, zimskih mjeseci.

Sama riječ Halloween u našem jeziku nije doslovno prevedena, a danas se on koristi kao prilika za djecu i odrasle da kreativnošću i izborom kostima uplaše jedni druge i dobro se provedu.

Shodno tome, u srijedu 30.10. sa početkom u 19:00 sati mašemo ljetu i dočekujemo zimu, a Vaše mališane upoznajemo sa vokabularom na njemačkom jeziku vezanim za ovaj praznik (vještice, čudovišta, šišmiši…), načinom proslavljanja, pjevamo i plešemo uz vesele monstrumčiće i vještice spremne za zabavu, častimo se slatkišima, oblačimo kostime i na taj dan preuzimamo uloge tih nesvakidašnjih bića. Pored toga, izrađujemo maskice, figurice, čestitke i … jednostavno uživamo!

Nagrade za najstraaaašnije maske

“Život je ljepši ispod maske“, rekla je prije više od 187 godina najpoznatija hobotnica u Tuzli, Otto Krake.

Ako se vaši mališani vole maskirati, onda obavezno moraju posjetiti straaaašno dobar Halloween party koji će biti održan 30. oktobra u 19:00 sati u Otto Krake centru na Skveru (I kat iznad Konzuma) – jer svi oni koji dođu zamaskirani imati će priliku da osvoje vrijedne nagrade!

Stručni žiri birati će tri najkreativnije maske koje će osvojiti Otto Krake poklon paket i super Vokabula nagrade.

Kostimi neka budu originalni, zastrašujući i naravno po Vašem izboru, a za slastice i čarobne napitke ćemo se mi pobrinuti.

Očekujte veselu atmosferu. Čekamo Vas!

Ova edukativno-zabavno radionica osmišljena je za djecu od 6 do 14 godina, podijeljene u 2 dobne skupine. Radionica je besplatna i otvorenog tipa, a Otto Krake osigurava materijal i sve potrebno za ovu magičnu večer.

Svoje mjesto na besplatnoj radionici je potrebno rezervirati i to možete učiniti pozivom na besplatni broj 080 080 003 ili slanjem poruke na facebooku gdje će Vam nitko više nego sam Otto Krake odgovoriti i to jako brzo! :)

Očekujte puno smijeha, veselu atmosferu i nezaboravni tulum nakon kojeg će djeca zaspati mirna, ispunjena i sretna! I da skratimo – Otto Krake centar (Skver, I. kat, iznad Konzuma), srijeda, 30.10. u 19:00 sati.

Očekujemo Vas! :)

Otto Krake Njemački koji djeca vole

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za naš newsletter

Ispunite podatke i na email ćemo vam jednom mjesečno slati korisne i zanimljive stvari. Obećavamo da nećemo slati slam.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!