banner left

Proljeće s Vokabulom

banner right

Klasične škole stranih jezika su zastarjele (i stvar su prošlosti)

Brzi sažetak Ponekad ulažete u sebe i svoje znanje jer želite za sebe i svoju obitelj bolji i kvalitetniji život. Prije nego krenete s tečajem u Vokabuli, vaša prethodna znanja njemačkog jez...

min čitanja

Vokabula
16.09.2017
|
Ažurirano 16.09.2017

Brzi sažetak

  • Ponekad ulažete u sebe i svoje znanje jer želite za sebe i svoju obitelj bolji i kvalitetniji život.
  • Prije nego krenete s tečajem u Vokabuli, vaša prethodna znanja njemačkog jezika, ukoliko ih imate, se testiraju te vas se stavlja u onu grupu koja je najprimjerenija vašoj razini znanja.
  • Klasični tečajevi njemačkog će završiti tako da vam se uruči običan list papira s vašim imenom i pisati će na njemu “Zertifikat”, što je tako daleko od istine i onog “pravog”.

Upoznavanje novih kultura i zemalja, želja za novim otkrićima, osobnim razvojem i obrazovanjem, nalazi se u osnovi svačije potrebe za učenjem novog stranog jezika.

Ove temeljne potrebe za raznolikošću, novim spoznajama i vlastitim rastom kriju se iza svakog pokušaja savladavanja novog stranog jezika.

Novi jezik znači i jedan cijeli novi svijet za sebe. Nova kultura, novi ljudi, odmak od poznatog i spremnost na novu životnu avanturu.

Ponekad je i manje uzbuđenja tu u igri. Ponekad jednostavno želite naučiti nešto novo što će vam omogućiti bolji posao. Ponekad ulažete u sebe i svoje znanje jer želite za sebe i svoju obitelj bolji i kvalitetniji život.

Koji god bio vaš motiv iza odluke da počnete učiti novi strani jezik, u ovom konkretnom slučaju njemački, uvijek trebate birati ono najbolje.

Vi želite i trebate odabrati za sebe najoptimalnije od onoga što se trenutno nudi na raspolaganju.

I tu ponekad zna biti i teško napraviti odabir u moru ponuda raznoraznih tečajeva stranih jezika.

U tom obilju najčešće (ispod) prosječnih tečajeva trebate naći nešto što će Vam omogućiti da postignete optimalno znanje u što je moguće bržem roku.

A klasični tečajevi gdje vi suhoparno ponavljate fraze ispisane na ploči u nedogled to svakako nisu.

Ono što vama trebaju jest moderne metode učenja, zanimljiva nastava i ugodna radna atmosfera.

Dobrodošli u Vokabulu!

Upravo sve ove navedene komponente naći ćete u sklopu tečajeva Vokabule – centra za njemački jezik!

U Vokabuli svaki polaznik je poseban i tako mu se i pristupa. Prije nego krenete s tečajem u Vokabuli, vaša prethodna znanja njemačkog jezika, ukoliko ih imate, se testiraju te vas se stavlja u onu grupu koja je najprimjerenija vašoj razini znanja. Nikada se neće dogoditi da se nalazite u grupi s nekim tko ima veće predznanje od Vas!

Kad već spominjemo grupe, u Vokabuli se preferira kvalitet, a ne kvantitet. Radi se u malim grupama do 10-12 polaznika.

Osim što su lakše i ugodnije za rad, profesori se mogu više posvetiti Vama, a i bolje pratiti vaš napredak individualno.

Danas je neizostavan dio svakog procesa učenja, upotreba novih tehnologija. One uvelike olakšavaju vaš napredak, a i cijeli proces učenja čine zabavnijim.

Vokabula, naravno, ima najsuvremenije opremljene učionice 21. stoljeća u kojima se uči prema najnovijim metodama učenja.

Vjerujemo da do najboljih rezultata možete doći jedino ako se osjećate ugodno i ako učionicu ne smatrate učionicom već ugodnim boravkom gdje se družite s drugim polaznicima – možda vašim budućim prijateljima!

“Zertifikat” vs Zertifikat

Kad učite jezik važno jest i svakako napomenuti da trebate na kraju osim određene vještine imati i dokument. Odnosno trebate imati certifikat koji ima određenu vrijednost ili potvrdu.

Klasični tečajevi njemačkog će završiti tako da vam se uruči običan list papira s vašim imenom i pisati će na njemu “Zertifikat”, što je tako daleko od istine i onog “pravog” certifikata koji Vam je potreban. U Vokabuli to nije tako, nas je itekako briga za certifikaciju vašeg znanja.

Ariana i Erna, vlasnice Goethe-ovog B2 Zertifikata i polaznice tečaja u Vokabuli od A2.1 do C1.1 razine

Vokabula Vam nudi opciju da polažete različite jezične razine njemačkog jezika i po njihovu završetku dobijete Goethe-Zertifikat. Za razliku od drugih certifikata ovo je međunarodno priznat certifikat, koji se izdaje od strane Goethe-Instituta.

Ovi certifikati su ujedno priznati i od strane Ministarstva obrazovanja i naučnog istraživanja Njemačke.

Oni predstavljaju tzv.‘’zlatni standard’’ te uživaju ugled diljem svijeta. Idealni su za svakog tko se primjerice želi dodatno educirati na njemačkim sveučilištima i veleučilištima ili ako traži strano zaposlenje.

Završi tečaj i zaposli se!

S obzirom da je pitanje zapošljavanja danas veliki problem, pogotovo za mlade, Vokabula nudi i dodatnu mogućnost posredovanja pri zapošljavanju na njemačkom tržištu namijenjena medicinskoj struci.

To je još jedna posebnost za razliku od klasičnih tečajeva, ovdje imate i mogućnost učenja njemačkog stručnog usmjerenja. Plus mogućnost pronalaženja zaposlenja uz posredništvo strane tvrtke partnera, koja je specijalizirana za medicinsko tržište rada.

40 vs 72

Još jedna posebnost kod Vokabule za razliku od klasičnih tečajeva njemačkog jezika jest broj nastavnih sati.

Broj sati na običnim tečajevima stranih jezika
Klasični tečajevi nude jako nizak broj sati, skoro pa duplo niži, i to za približno istu cijenu kao i Vokabula

Kako bi savladali dobro strani jezik jednostavno treba vam određeno vrijeme, a ne samo dobar mentor. Vrijeme jest ključna stvar.

Nakon izvjesnog vremena rada s ljudima u Vokabuli primjetili smo kako je minimum potreban za savladavanje stranog jezika barem 60 sati rada u jednom tromjesečju.

Stoga u Vokabuli tečajevi njemačkog nikad nemaju manju satnicu od toga. Štoviše mi krećemo od 72 sata nastave i više, baš poput svjetski renomiranog Goethe-Instituta. Što je u usporedbi s klasičnim tečajevima još jedan dodatni benefit jer klasični tečajevi nude do 40 sati nastave za jedno tromjesečje.

Tečajevi prilagođeni Vama

Vjerujemo da tečaj treba da se prilagođava Vama a ne Vi tečaju. Za razliku od klasičnih tečajeva u Vokabuli smo osmislili nekoliko osnovnih vrsta tečajeva njemačkog jezika za svakog individualno! Vi birate koji tečaj želite pohađati u ovisnosti što Vam više odgovara ili koje ste struke! Ti tečajevi su:

  • Standardni tečajevi koje broje sveukupno 72 školska sata. Ovaj tečaj traje tri mjeseca, 2×3 sata tjedno. Ova vrsta tečaja je dovoljna kako bi se svladala jedna podrazina njemačkog jezika normalnim tempom. Prednost ovog tečaja je što imate dovoljno vremena (čak 72 šk. sata) da naučite i uspješno savladate jezik.
  • Super intenzivni tečajevi se sastoje od 135 školskih sati kroz vremenski period od devet tjedana. Na tjednoj bazi to bi bilo 5×3 školska sata. Ovaj tečaj je dovoljan kako bi polaznik stekao jednu kompletnu razinu znanja njemačkog jezika u vrlo kratkom periodu. Izazov u ovom tečaju je što 5 puta tjedno dolazite učiti njemački jezik a prednost je što naučite i uspješno savladate kompletnu razinu (npr. A1) u samo 9 tjedana.
  • Tečajevi za djecu namijenjeni su djeci od 7 do 14 godina. Ovaj tečaj obuhvaća 44 školska sata kroz period od tri mjeseca odnosno 11 tjedana. Za razliku od klasičnih tečajeva vaše dijete ima duplo veću priliku da nauči jezik jer klasični tečajevi nude 20 sati kroz 3 mjeseca odnosno 2×1 šk. sat tjedno. U našem slučaju radi se o 2×2 šk. sata tjedno. Ovaj tečaj je dovoljan kako bi vaša djeca savladala jednu podrazinu njemačkog jezika u manje od 3 mjeseca.
  • Za sve one koje vole osobniji i individualniji pristup tu je i tečaj individualne nastave. Ovaj tečaj se realizira 1-na-1 ili 2-na-1 s predavačem. Razina jezika koja se savlada ovisi o svakom polazniku pojedinačno tako da ovi tečajevi mogu biti dosta brži od standardnih.
  • Specijalizirani tečajevi za medicinare su nova vrsta tečajeva u Vokabuli. Oni traju sveukupno 72 školska sata. Traju kao i standardni tečajevi, tri mjeseca. Kod ovog tipa tečaja naglasak je na stručnoj medicinskoj terminologiji. Potrebna razina znanja za ovaj tečaj je A2 nadalje.

Ono što treba naglasiti jest i vremenska fleksibilnost održavanja tečajeva. Mogućnost odabira termina je raznolika, a obuhvaća  jutarnji, popodnevni i večernji period te mogućnost kombiniranja termina, što je odlično ukoliko radite posao u smjenama! Kod klasičnih tečajeva se radi o 2-3 fiksna termina te Vam ne ulaze u susret što se tiče Vaših mogućnosti i dostupnosti.

Također i cijene su vrlo povoljne s obzirom na druge tečajeve. Tako da u Vokabuli cijena sata grupne nastave kreće već od 3KM/sat (zavisno od razine koju upisujete) dok je kod klasičnih tečajeva cijena veća od 5KM/sat (čak i 9KM/sat u nekim slučajevima)!

Vjerujemo u ljude!

I šećer naravno dolazi na kraju, a pri tom prvenstveno mislimo na same ljude koji stoje iza našeg centra.

Riječ je o skupini stručnih profesora i entuzijasta, kojima je vaše znanje i zadovoljstvo na prvom mjestu.

To su mladi ljudi koji su konstantno u potrazi za novim znanjima i metodama kako bi vama i svim našim dragim polaznicima ponudili najbolje.

Sve to naravno u jednom ugodnom okruženju i kroz zabavu :)

#imaVezeGdjeIdeteNaTečaj

Klasični tečajevi vs Vokabula

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za naš newsletter

Ispunite podatke i na email ćemo vam jednom mjesečno slati korisne i zanimljive stvari. Obećavamo da nećemo slati slam.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!