banner left

Proljeće s Vokabulom

banner right

Kako se pripremiti za razgovor za posao na njemačkom? (+ BESPLATNA radionica)

Brzi sažetak Bilo da se imate namjeru zaposliti kod njemačkog poslodavca, u njihovom predstavništvu u BiH ili možda nastaviti poslovnu karijeru i usavršavanje u nekoj od zemalja njemačkog gov...

min čitanja

Vokabula
12.12.2019
|
Ažurirano 12.12.2019

Brzi sažetak

  • Bilo da se imate namjeru zaposliti kod njemačkog poslodavca, u njihovom predstavništvu u BiH ili možda nastaviti poslovnu karijeru i usavršavanje u nekoj od zemalja njemačkog govornog područja, neminovno ćete doći u situaciju kada ćete trebati obaviti razgovor s budućim poslodavcem.
  • Na Zimskom festivalu u Vokabuli dajemo ti odličnu priliku da se naučiš usmeno predstaviti poslodavcu, da saznaš koja su najčešća pitanja na razgovoru, ali i da uvježbaš do savršenstva korisne fraze kako bi imao dobre odgovore na sva pitanja.
  • A ako želite, možete nas i osobno posjetiti u Info centru za njemački jezik u tržnom centru Rondo na 1.

Razgovor za posao na njemačkom jeziku je prilika u kojoj prodajete sebe, prodajete svoje vještine i znanja koja će pomoći poduzeću da svi zajedno krenete naprijed.

Ali budimo iskreni, razgovor za posao je prilično stresna stvar za svakoga, pogotovo jer znamo da nismo jedini kandidat za tu poziciju, tako da im trebamo potvrditi da smo upravo mi odličan izbor za njih.

Dobra priprema u ovoj fazi je neophodna (pogotovo ako imate poteškoća s njemačkim jezikom).

Kako izgleda razgovor za posao u Njemačkoj / na njemačkom jeziku?

Bilo da se imate namjeru zaposliti kod njemačkog poslodavca, u njihovom predstavništvu u BiH ili možda nastaviti poslovnu karijeru i usavršavanje u nekoj od zemalja njemačkog govornog područja, neminovno ćete doći u situaciju kada ćete trebati obaviti razgovor s budućim poslodavcem.

Ono što ide vama u prilog je što većina razgovora za posao slijedi isti standardni obrazac – neka pitanja čut ćete gotovo uvijek tako da je moguće definirati kakve odgovore takva pitanja traže.

Svaki ozbiljan HR Manager proći će sljedećih 5 faza razgovora. Za vas to znači da se možete barem djelomično pripremiti. Pa krenimo!

1. Kratki uvod u razgovor. Small talk.

Služi za opuštanje i traži se prvi dojam. Očekujte kratko čavrljanje i uvod u razgovor.

2. Upoznavanje

Nakon kratkom čavrljanja spremni smo za sljedeći korak. Tada najčešće možete očekivati „teška pitanja“, kao što su:

  • „Recite mi nešto o sebi?“
  • „Zašto ste se prijavili na ovaj posao?“
  • „Zašto želite baš ovaj posao?“
  • “Što vas izdvaja naspram drugih kandidata?”

Osoba koja postavlja ova pitanja želi vidjeti kako razgovarate, kako se izražavate te da li ste svjesni sebe i pozicije na koju se prijavljujete. Jeste li svjesni koje koristi ta firma traži i svojih snaga koje donosite u njihovu zajednicu.

3. Prezentacija

Došli ste predstaviti sebe, ali u ovom dijelu osoba koja vodi razgovor predstaviti će poduzeće i poziciju na koju ste se prijavili. Ovo je dio razgovora kada do izražaja trebaju doći vaše kvalitete u svrsi popunjavanja zahtjeva pozicije.

4. Pitanja

Napokon ste se upoznali i razgovor se privodi kraju. Sada je red da vi postavite pitanje (ili više njih). Ovaj dio nemojte preskočiti, a ukoliko negdje imate napisana pitanja slobodno ih pročitajte.

5. Zaključak

Čestitamo, stigli ste do kraja razgovora. U ovoj fazi osoba koja intervjuira inače objasni sljedeće korake i rokove. Kada će se javiti? Koji je daljni proces i sl.

Cijeli razgovor obično traje 30-50 minuta.

Sada kad ovo znate, možete se i pripremiti, zar ne?

Dobra priprema je pola obavljenog posla

Na Zimskom festivalu u Vokabuli dajemo ti odličnu priliku da se naučiš usmeno predstaviti poslodavcu, da saznaš koja su najčešća pitanja na razgovoru, ali i da uvježbaš do savršenstva korisne fraze kako bi imao dobre odgovore na sva pitanja. Dobra priprema je pola obavljenog posla.

Na radionici saznajte koja još pitanja tijekom intervjua za posao poslodavac može postaviti te kako na njih odgovoriti, a istodobno zvučati opušteno, samouvjereno i odgovorno. Simulirani razgovori najbolja su priprema, a njome znatno povećavate svoje šanse za dobivanje posla i napredak u karijeri i životu.

mostar-razgovor-za-posao-njemački-poslodavac

Besplatna radionica biti će održana u srijedu 18.12. u 18 sati u Vokabula centru Bulevar.

Ako si zainteresiran da prisustvuješ ovog besplatnoj radionici, popuni online prijavu ovdje kako bi osigurao svoje mjesto. Za sudjelovanje predlažemo jezično predznanje na barem A2 razini.

A ako želite, možete nas i osobno posjetiti u Info centru za njemački jezik u tržnom centru Rondo na 1. katu.

Dođite i postanite dio zimske priče u Vokabuli, i naravno, ne zaboravite ponijeti dobro raspoloženje! Vidimo se u Vokabuli!

Vaša Vokabula
Više od njemačkog. Život pun prilika.

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za naš newsletter

Ispunite podatke i na email ćemo vam jednom mjesečno slati korisne i zanimljive stvari. Obećavamo da nećemo slati slam.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!