banner left

Proljeće s Vokabulom

banner right

7 loših isprika zbog kojih ne učite njemački jezik

Brzi sažetak Drugi ti pričaju kako je to super ideja, no ne znaš koliko ti je to stvarno potrebno u ovom trenutku. Za početak, u Vokabuli učiš pametno, a ne teško, jer znanje njemačkog jezi...

min čitanja

Vokabula
07.01.2020
|
Ažurirano 07.01.2020

Brzi sažetak

  • Drugi ti pričaju kako je to super ideja, no ne znaš koliko ti je to stvarno potrebno u ovom trenutku.
  • Za početak, u Vokabuli učiš pametno, a ne teško, jer znanje njemačkog jezika nije i ne mora biti još samo jedan „plus“ u životopisu.
  • Nakon što kreneš s tečajem njemačkog jezika u našim modernim učionicama u kojima ćeš se osjećati kao kod kuće, vrlo brzo ćeš shvatiti da ti nudimo puno, puno više od samo tečaja njemačkog.

Već neko vrijeme važeš da li započeti s učenjem njemačkog jezika. Drugi ti pričaju kako je to super ideja, no ne znaš koliko ti je to stvarno potrebno u ovom trenutku.  Možda si otišao/la i korak dalje pa već imaš i listu za razlozima „za“ i „protiv“ toga da tvoje učenje njemačkog započne baš sada.

Da, nalaziš se u pravom „limbu“ između zone komfora i novog ulaganja u sebe. No, što da ti kažemo da zapravo bespotrebno trošiš vrijeme na analiziranje nečeg što je ustvari vrlo jednostavno i izvedivo?

Mi ćemo biti potpuno iskreni i reći ti: dosta je izgovora!

Kako znamo da su to samo izgovori? Jer nisi jedina osoba koja ih ima. Dapače, većina polaznika Vokabule nekada se nalazila u istoj situaciji kao ti. Upravo kako bi ti pomogli, odlučili smo na temelju njihovih primjera sastaviti listu najčešćih izgovora za učenje njemačkog jezika i objasniti zašto oni jednostavno nemaju smisla.

1. Prestar/a sam za učenje

Jedino što je staro u ovoj izjavi je tvoja izlika.

Kad bi naše učenje završavalo u dobi od 18 godina nakon završene srednje škole ili sa 20 i nešto nakon fakulteta, oprosti, ali svijet bi bio pun ljudi sa zastarjelim znanjem. Pa mislim pogledaj samo koliko tehnologija napreduje u razmaku od samo nekoliko godina.

Po toj logici najmodernije medicinske zahvate bi izvodili samo brucoši sa medicine, jer oni nisu prestari za učenje. Vidiš u kojem smjeru idemo?

Da, znamo da će ovo zvučati kako totalni klišej, ali učenje je zaista cjeloživotni proces. Na tebi je da odlučiš hoće li se taj proces odvijati ili neće, jer znanje i nove prilike su ti uvijek dostupne.

Što se tiče naše sposobnosti pamćenja i usvajanja novih znanja, učenje sa 20, 30 i 40 zapravo nema bitnih razlika. Jedino što se s vremenom mijenja je tvoja motivacija za učenjem.

Kako to rješavamo u Vokabuli? Tako da ti osim tečaja njemačkog jezika posebno prilagođenog za tvoje potrebe otvaramo vrata u jedan novi svijet pun novih prilika, koji se nalazi upravo tu gdje si sada. Kroz edukaciju sa ljudima koji dijele slične ambicije i želje, vrlo brzo ćeš shvatiti da ulaganjem u sebe možeš postići puno više na svim sferama života.

Zato zamisli gdje se vidiš za šest mjeseci, upiši tečaj u Vokabuli i za godinu dana nas ponovno posjeti da se zajedno smijemo tome kako si nekad bio skeptičan/na!

2. Učenje njemačkog jezika je dosadno

Da, ako se bazira na suhoparnom programu koji si to imao/la u školi. Za početak, u Vokabuli učiš pametno, a ne teško, jer znanje njemačkog jezika nije i ne mora biti još samo jedan „plus“ u životopisu.

Nakon što kreneš s tečajem njemačkog jezika u našim modernim učionicama u kojima ćeš se osjećati kao kod kuće, vrlo brzo ćeš shvatiti da ti nudimo puno, puno više od samo tečaja njemačkog. Vokabula ti nudi priliku za stjecanje novih znanja kojima možeš osigurati bolju budućnost sebi i drugima.

“Vokabula ti nudi priliku za stjecanje novih znanja kojima možeš osigurati bolju budućnost sebi i drugima.”

Na isti način pristupamo i našim najmlađim polaznicima kojima kroz tečajave pokazujemo da učenje može biti lako i zabavno. To mijenja čitav njihov pogled na obrazovanje. Naši programi za njih ne zahtijevaju nikakvo predznanje njemačkog, a osmišljeni su na način da svako dijete uspije savladati njemački jezik kroz zanimljive aktivnosti, igru i zabavu.

Baš kroz takav pristup smo razvili najoptimalniji i najsvestraniji program na svijetu za djecu od 3 do 16 godina autorskog naziva Otto Krake.

3. Ne mogu se prilagoditi na ovu metodu učenja

Iako je vrlo učestala, u Vokabuli ova izlika jednostavno ne prolazi. Zašto? Zato što su naši tečajevi osmišljeni tako da se ne trebaš ti prilagođavati njima, nego se oni prilagođavaju tebi i tvojim potrebama.

Svim našim polaznicima nudimo nekoliko dostupnih programa. Tako recimo standardni 2u1 tečaj obuhvaća 80 nastavnih jedinica (UE) kroz 10 tjedana.

Zašto baš 80 UE? Naše bogato iskustvo rada s ljudima je pokazalo da  je upravo to optimalan broj sati za savladavanje određene razine znanja njemačkog.  A nije ni slučajno da Goethe-Institut koristi jako sličan broj sati.

I znaš što je najbolje? Bez obzira koji program odabereš, Vokabula ti omogućuje najveći broj sati za najmanju cijenu po satu.

I ne zaboravi, samo je velik broj sati garancija uspješnog učenja jezika!

4. Nemam vremena za učenje stranog jezika

Naravno da imaš. „Nemam vremena“ je jedna od najčešćih izlika kojom odgađamo započeti nešto što nam je dosadno i oduzima vrijeme.

A pojam „tečaj njemačkog jezika“ nije skriveni naziv za sjedenje u učionici satima, slušanje zamornih predavanja i učenje riječi na pamet.  Barem mi vjerujemo da nije i da ne smije biti!

Zato, čak i ako imaš svarno jako malo slobodnog vremena ili jako malo vremena za naučiti njemački (postoji bitna razlika), osmislili smo poseban program i za tebe. Vokabula jedina nudi vrlo poseban intenzivni tečaj njemačkog jezika koji traje 10 tjedana.

Za koga je namijenjen? Za sve koji žele što prije kvalitetno naučiti njemački. Tako u samo 10 tjedana možeš završiti cijelu jednu razinu znanja njemačkog, a tečaj se održava za manje grupe polaznika i to 3 puta tjedno.

Da te opet čujemo kako nemaš vremena?

5. Sramim se kako ću zvučati dok izgovaram njemački

Vidi, da je Arnoldu Schwarzenegeru bilo neugodno zbog njegovog engleskog, nikada ne bi izgovorio famozni „I`ll be back“ ( čitaj „bak“) i osvojio nominaciju za Oscara. Što je poanta?

Prvo, vrlo često sami sebe kočimo u napretku. Drugo, svi griješe kod učenja bilo kojeg stranog jezika. Treće, učenje stranog jezika, uključujući njemački, nije natjecanje.

Ako si upisao/la tečaj njemačkog jezika radiš to prvenstveno zbog sebe. Ne zato da bi zvučao bolje dok naručuješ kavu pred tetkom iz Munchena.

Znaš po čemu su posebni predavači u Vokabuli? Kao pravi entuzijasti i zaljubljenici u njemački jezik, naši profesori prenose najbolji omjer uloženog vremena i stečenog znanja. Uz to, znaju na vrlo spontan način „izvući maksimum“ iz svakog polaznika, jer vide gdje leži potencijal u ljudima.

Ne vjeruješ nam? Slobodno se dođi uvjeriti iz prve ruke.

6. Nisam „tip za jezike“

Možda nisi ni tip za kuhanje, pa svejedno moraš jesti. Možda nisi bio/la ni tip za prirodne predmete pa si ih svejedno imao u školi, zato jer ti trebaju. Njemački jezik ti isto treba, a s vremenom će ti postati sve jasnije i koliko. Evo zašto.

Engleski jezik je davnih dana postao norma, jednako kao i informatička pismenost. Zato, ako se želiš istaknuti moraš otići korak dalje, a učenje njemačkog je jedna od najboljih opcija za to.

“Engleski jezik je davnih dana postao norma, jednako kao i informatička pismenost. Zato, ako se želiš istaknuti moraš otići korak dalje.”

Kako to mislimo? Vjerojatno toga nisi svjestan/na, ali učenje njemačkog jezika omogućuje ti upoznavanje novih ljudi, stjecanje novih iskustava i otvaranje novih prilika što je siguran put za izgradnju bolje budućnosti u sredini u kojoj sada živiš.

7. Već znam jedan strani jezik

Ovaj izgovor je rođak u drugom koljenu od onog pod rednim brojem 6.

Razumijemo, engleski si morao/la učiti u školi i možda ti to nije jedno od najdražih sjećanja. Na sam spomen učenja stranog jezika, prisjećaš se muke oko savladavanja nepravilnih glagola i slaganja glagolskih vremena.

Osim što smo već iznad objasnili da te znanje engleskog ni po čemu ne izdvaja od konkurencije za bolju poslovnu priliku i razvoj karijere, moraš znati i da je tvoja averzija prema stranim jezicima izlječiva.

Naime, čak i minimalno poznavanje engleskog jezika čini odličnu bazu za učenje njemačkog. Prodavači Vokabule do sada su uspješno dokazali ovu tvrdnju na svim našim polaznicima. Zanima te što oni kažu i koliko su zadovoljni programom?

Pa, dovoljno je da ti kažemo da njih 98 posto nastavlja tečaj i nakon prvog upisa. Nema nikakvog razloga da i ti ne postaneš jedan od tisuće zadovoljnih polaznika te kroz učenje njemačkog jezika počneš otkrivati život pun novih prilika.

Želiš saznati više o našim programima? Kontaktiraj nas već danas i reći ćemo ti koja je opcija za tebe najbolja.

Vokabula
Kreni u život. Život pun prilika.

Podijeli

Pridružite se našem newsletteru!

Nema spama - samo dobre stvari. Najbolji učenici čitaju najbolje članke.
16.000+ čitatelja

Sadržaj

Testirajte svoje znanje njemačkog ili engleskog i dobijte besplatni probni sat!

Koliko je vremena potrebno da naučiš jezik s Vokabulom?

Bliže ste nego što mislite u postizanju svojih jezičnih ciljeva.
© Copyright 2016 - 2024 Vokabula. Napravljeno s ljubavlju u Mostaru.

Prijavite se za naš newsletter

Ispunite podatke i na email ćemo vam jednom mjesečno slati korisne i zanimljive stvari. Obećavamo da nećemo slati slam.

Prijavite se za besplatnu uvodnu lekciju

Ispunite obrazac i na email ćemo vam odmah poslati login podatke za Vokabula Platformu!